Lönsam klimatångest för smarta miljöpartister

Först ett inlägg från bloggen ”Sunt Förnuft,” som följs en kommentar från en vän och till sist undertecknads korta insändare i Östgöta Correspondenten.  Ibland kommer mina reflektioner i tryck, vilket gläder mig, men kanske inte alla av dagens ångestridna.
……………………………………………………………………………

”När Mp sparkar kompetenta miljöexperter är det för att slippa höra sanningen – och för att vi andra inte heller ska göra det.
Ofta vill vi tro att Mp är så jönsiga, att de faktiskt tror på vad de själva säger. Att de faktiskt är lika rädda själva – för att planeten ska dö innan dagens tolvåringar fyller 25 – som tolvåringarna är. Tolvåringar idag är annars de som mår mest dåligt av domedagsprofetiorna och ju mer välfärd vi föräldrar skänker dem desto mer skuld och ’klimatångest’ känner de. Vilket alltså är vad Mp lever och frodas på. 
När man funderar lite så inser man hur djävulskt rationell hela Mp-agendan faktiskt är. Ju viktigare miljön är som överlevnadsfråga för oss, desto säkrare får ett parti med ordet miljö i namnet våra röster. Och desto fler jobb i olika miljöförvaltningar och skattefinansierade organisationer åt Mp-eliten och deras vänner.
Personligen har jag inte riktigt kunnat tro att dessa godhetsapostlar kan vara så cyniska, men när man ser hur Daniel Helldén, Mp Stockholms trafikborgarråd, beter sig, då börjar jag misstänka att det faktiskt är just så här illvilligt man tänker – och att det alltså är helt medvetet. För om man på allvar ville planetens bästa, så skulle man väl ändå lyssna på de verkliga experterna? Istället tar man det säkra före det osäkra och tystar dem som inte låter Mp oemotsagda sprida ryktet om jordens ödesbestämda och närmast oundvikliga förtidiga död. Så här säger man i DN:s artikel, angående trafikdirektör Jonas Eliassons ’avgång’:

”Enligt flera källor är det trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) som begärt att Jonas Eliasson ska tvingas bort.
– Redan när han var aktuell för anställning så kom det från den miljöpartistiska trafikroteln en oro över att hans forskarbakgrund skulle hindra farten i de politiska reformer roteln ville göra. Man var helt enkelt rädda att kontoret skulle ta fram underlag, fakta och utredningar som skulle fördröja den politiska processen, eller ifrågasätta genomförbarheten i de politiska förslagen, säger en källa nära stadsledningen.”
’Hindra farten i de politiska reformerna’? Detta är riktigt smutsigt. Förutom att Mp låter en hel generation unga växa upp med ångest för något de inte kan påverka, så låter man gärna Stockholms trafikanter lida någon timme extra i köerna, om det sedan bidrar till ytterligare utsläpp ger det bara Mp vatten på sin kvarn (ökade utsläpp i trafiken) och man kan klämma åt skattebetalarna ännu mer med ännu högre bensinpriser och miljöskatter. Allt för Mp. 
Det är vare sig dumt eller naivt, det är ett samvetslöst och ett mer cyniskt spel än kanske något annat parti presterat. Mp, gott folk, står för antidemokrati, antimeritokrati och antivetenskaplighet. I förlängningen är detta detsamma som akut antihumanism: Mp är mänsklighetens sanna dödgrävare.

Magnus Stenlund
Sunt Förnuft

https://www.dn.se/sthlm/stockholms-trafikdirektor-petas/
https://uvell.se/2018/12/19/antligen-mindre-miljobudget/

…………………………………………………………………………………

”Hej, och tack för läsningen!
Skriver en vän, med digert engagemang för miljö och natur, efter att ha tagit del av artikeln ovan.

”För mig är saken mer komplicerad. Detta, eftersom jag kan se ett gemensamt drag mellan ”grönt tänkande”, dvs Bruka Moder Jord, inte förbruka henne! 

Samt Rätta munnen efter matsäcken! 

Och konservatismen, dvs  Ändra inget som funkar bra, som högern står (borde stå) för.

Den gemensamma nämnaren är Försiktighetsprincipen. Den omfattas inte av de s.k. progressiva, som jag tror mest huserar hos socialdemokratin, men numera även på den högra planhalvan (exv kärnkrafts-vännerna). www.folkkampanjen.se  

Burk (konservatismens fader), Mill (liberalismens fader) och Marx (socialismens fader) var oense om allt, utom en punkt: De ansåg att tillväxten skulle avta när nöden var hävd (källa: B. Schlaug). Därefter skulle den plana ut och övergå i återväxt.”

……………………………………………………………………………………………

Insändare i lokaltidningen, den 17 dec.

Missbruk av ångest
Numera råder inflation av ångest. Klimatångest, Brexitångest, flyktingångest och nu också SD-ångest. Ångest är en objektlös och diffus känsla i hela kroppen, som kan leda till obehagliga panikattacker. Men dagens ångestridna anger kokett skälet till denna känsla. Rädsla och oro, låter väl inte lika hjärtknipande och undertecknad kan bara konstatera att arbetsmarknaden är god för allehanda terapeuter.
Tyvärr kan jag inte frigöra mig ifrån att dessa ångestmarkörer mer är ett modernt sätt, att visa vilken fin och god människa jag är, än ett uttryck för verklig ångest, en modern accessoar som förstärker varumärket.

Harriet Larsson.”

Ett tidigare inlägg om Ångest, för intresserade.

2 tankar kring ”Lönsam klimatångest för smarta miljöpartister

 1. Det har gått så långt att det blivit en trend i Örebro att samlas utanför rådhuset på fredagar för att ”uppmärksamma” som om klimatet vore kritiskt.
  Förmodligen vet de väl inget om de ”utländska underrättelsetjänster” som styr vädret på svensk mark!
  Detta gör de genom ”sina” HAARP anläggningar. En ligger i Småland och kallas för LOUIS och en finns i Haparanda.
  De har 10.000 (tio tusen) antenner som styr jetströmmarna uppe i atmosfären. De har effekter på FLERA MILJARDER WATT!
  De kan torka ut eller dränka stora landmassor.
  VEM har gett dessa tillstånd?
  Kan det vara M mån tro?
  Inte ens SMHI hade hört talas om dessa anläggningar! Och DE ska spå vädret när man inte ens vet att dessa gigantiska anläggningar är de som styr vårt väder! SMHI, också ett skämt.
  Minst hälften av de svenska politikerna skulle egentligen åtalas och fängslas för landsförräderi. Ni tillåter att ”utomstående” får förstöra Sverige genom att föra ett Väder-Krig, rakt ovanför våra huvuden. De kommer ju göra Sverige till en öken beträffande uteblivna skördar.
  Vi måste få slut på detta genom att införa Tjänstemannaansvaret. Dessutom skall alla politiker som begått kriminella handlingar sedan Tjänstemannaansvaret togs bort 1974 ställas inför domstol. Folket har INTE gett er politiker någon rätt att göra denna grundlagsändring. Det skulle i sådana fall varit en folkomröstning.
  Det är väl därför som man tagit sig den ”friheten” att skapa immunitetslagar ÅT SIG SJÄLVA!
  Dessa s.k. immunitetslagar har kostat det svenska folket 1000 tals MILJARDER sedan 1974 där ett stort antal hamnat helt riskfritt i ”vissa” politikers fickor. Snart har NI väl sålt ut all svensk mark till ”utländska” aktörer. När politiker inte har förmågan att skämmas eller visa på skam, ja då är denne under total ”mind control”.
  Vi behöver flera sanningskommissioner där även lögndetektorer bör ingå så VI en gång för alla kan sortera bort packet från de övriga politikerna.
  Svenska Politiker: Vilka underrättelsetjänster är det som NI är UNDERSTÄLLDA? För ingen ”normal” kan föra en sådan undermålig politik som ni fört sedan M stal makten 2006.

  1. När makthavarna talar om konspirationsteorier, då vet man att de som anklagas är något på spåren…

Kommentarer är stängda.