Har Patrik Engellau blivit en nyttig idiot om NWO?


Så här skriver han i Det Goda Samhället:

”….I våra dagar grasserar en rätt allmänt omfattad konspirationsteori som påminner om Sions Vises Protokoll fast utan tydlig antisemitisk anstrykning. Den går ut på att ett gäng i huvudsak amerikanska storföretag och mångmiljardärer, sådana som Soros och Rockefeller, vill styra hela världen från något globalt centrum och därför måste krossa nationalstaterna och dess anhängare som kan förväntas göra motstånd mot dessa globalisters ambitioner. En metod som globalisterna använder för att försvaga nationalstaterna är att skicka på dem tillräckligt med migranter för att de ska krokna…..”
Engellaus bevis
Engellau talar om vinstmaximering som drivfjäder för finansiella globalister, men tvivlar på NWO med hänvisning till egna erfarenheter som ”director för Aspen Institut innebar att jag skulle främja detta instituts idéer i de nordiska länderna. Idéerna kom från USA och skulle alltså spridas i Norden av mig. Jag intygar härmed högtidligt att det aldrig kom någon idé som tydde på ambitioner om världsherravälde. Det handlade mest om att snälla och vänliga amerikanska höjdare ville lära känna lokala höjdare…….” Därefter blev det god mat och mingel.
Vilken tur att det finns många nyttiga sakkunniga som motvikt, som kan se bakom snällhet, vänlighet och mingel.
 I NewsVoice återger historiker ”Hans Myrebro” vad  David Rockefeller själv sagt vid ett av Bilderbergs möten på 1990-talet:
”Vi är tacksamma för Washington Post, New York Times Magazine och andra publikationer vars ledare deltog i vårt möte och respekterade löftet om diskretion under nästan 40 år. Det hade varit omöjligt för oss att utveckla vår plan för världen om vi hade blivit utsatta för ljuset av offentlig granskning under dessa år. Världen är nu mer sofistikerad och beredd att marschera mot en världsregering. Supernationell suveränitet och världsbank är att föredra framför nationella statsregeringar”.
Christer Österman skriver i Kronbladet, som är en nytänkande, partipolitiskt och religiöst obunden nättidning, att FN:s migrationsavtal är inget annat än ett globalistiskt vapen, att EU-domstolens huvuduppgift att bevaka de mänskliga rättigheterna från 1950 och att regeringskansliets försäkringar om att FN pakten inte är bindande är exempel på Fake News.
Varför skall då nationalstaterna skriva på, undrar jag och varför utlöser den globala eliten inte minst inom EU och FN en sådan vrede och förakt mot nationsvänliga ledare, som inte skriver under FN:s migrationspakt?

Källor

https://detgodasamhallet.com/2018/11/29/tron-pa-maktiga-sammanslutningar/#more-1402

https://newsvoice.se/2018/11/annie-loof-bilderberggruppen/

https://kronbladet.se/fn-avtalet-om-invandring-inget-annat-an-ett-globalistiskt-vapen/

Glöm inte att skriva på protestlistan mot  FN:s migrationsavtal. Sverige skriver på redan nästa vecka den 10-11 dec.
https://www.skrivunder.com/stoppa_sveriges_paskrift_av_avtal_med_fn_111?uv=12169168

https://samnytt.se/demonstration-mot-fns-migrationsramverk-i-stockholm-pa-lordag-och-sondag/

6 tankar kring ”Har Patrik Engellau blivit en nyttig idiot om NWO?

  1. Ja, Gunnar Engellau är hans farbror! En kusin till Patrik , som var dotter till Gunnar, Christina Engellau, gifte sig med Per G Gyllenhammar och blev därmed Christina Gyllenhammar.

 1. Han heter Patrik Engellau. Och han försöker naturligtvis lägga sordin på alla de fakta som framkommer om just Storföretag och bankers strävan att ta över styret av världen Och det gör man för att kunna ytterligare på marginalerna öka vinsterna. Och snart så har man nått max och då rasar alltihop.

  Det är lite korkat eftersom det dom gör är att, enligt Agenda 2030 så skall alla människor, och då gäller det vanliga människor, inte kapitalisterna, dela med sig till de fattiga av sitt välstånd och sin uppbyggda välfärd. Detta genom att de fattiga skall flyttas till de områden där detta finns. Alltså västvärlden.

  När det är klart så finns det väldigt få människor som kan efterfråga och betala för alla de produkter som företagen framställer och som bankerna finansierar. Det kommer att räcka lagom till en torftig måltid om dagen.

  1. Först ber jag om ursäkt för felaktigt förnamn, som nu är rättat, tack vare Din uppmärksamhet.
   ”….När det är klart så finns det väldigt få människor som kan efterfråga och betala för alla de produkter som företagen framställer och som bankerna finansierar….” Förklara för mig, varför inte denna insikt verkar nå globala storkapitalister? Tänker de att vi kör så länge det går, till nästa kris i sin kvartalsekonomi? För det vanliga är ju vid kriser, att när banksfären har tagit vinsten, så får folket ta förlusten. Tänker på Marx lära om kapitalismens inneboende kriser.
   Min misstanke är med både Agenda 2030 och CGM avtalet att finanseliten, som ligger bakom exploateringen av naturtillgångar, tycker det är bra ju fler unga män, som skulle kunna protestera, försvinner till väst. Då ökar konkurrensen om vanliga jobb, facket blir då mer medgörligt och sänkta löner efter Annie Lööfs koncept blir verklighet. Löfven grubblar nog över mycket nu, hur han skall lura skjortan av Lööf och Björklund, så han får fortsätta att frottera sig med de stora pojkarna, där den lille Macron vill ta tätplatsen efter Angela Merkel. Men nu snubblar han på de gula västarna som kräver hans avgång.

   1. Jaa, du Harriet. Inte vet jag hur dom hade tänkt lösa den problematiken. Men det kanske är med den som med hur dom tänker nu. Vinster till varje pris.

    I övrigt så finns det de som tror att när allt är utsuget till sista smula och det bara finns ett enda stort företag i världen så kommer man att inskränka starkt på befolkningen.

    Det finns de som anger 500 miljoner utvalda. Och därmed så har man dragit ner produktion och underhåll av infratruktur eftersom det inte behövs i samma utsträckning.

    Med 500 miljoner människor kan man börja om från början igen och då med ett stadigt globalt grepp om mänsklighet och tiillväxt redan från början.

    Men det är väl fantasier eller konspirationsteorier.

Kommentarer är stängda.