EU:s ambition, en gemensam marknad i Afrika

Skall Afrika, den mörka kontinenten ljusna?

Att Afrika skall ljusna , det tror Eu parlamentariker Alexander Gabbelic (S) i en krönika i ÖstGöta Correspondenten den 19 november. ”CFTA-avtalet (Continental Free Trade Area) och arbetet med det ger hopp om mer handel och bättre framtid” skriver han.
För Afrikas unga befolkning, avslutar han sin artikel. Om det nu finns så många unga kvar efter FN:s migrationspakt om fri migration, där ett välvilligt mottagande nog lockar mer än att på plats kavla upp ärmarna.
Med dagens afrikanska ledare, så kommer ev. samarbetsvinster att ramla ner i korruptas fickor, som en stor del av världens billioner i bistånd.
Kanske  är den bakomliggande tanken att påfyllnad på deras konton skall få dem att hålla tyst, så stormakterna kan exploatera i fred? När den unga befolkningen kan få Soros betalt resa över Medelhavet till Europa, så ligger vägen fri för slutlig utsugning av naturtillgångar.
Första steget till en gemnsam handelszon togs redan 2002, men nu har ett nytt möte nyligen hållits i Rwanda mellan Afrikas ledare. Men med denna mötestakt, så har nog stormakterna med Kinas i spetsen köpt upp allt som går beträffande värdefulla naturtillgångar.
Skribenten ger givetvis Trump en känga för hans ”America first” och hyllar givetvis EU:s unika handels erfarenheter med varor och tjänster och han tror att med en ansvarsfull politik så skall detta EU-liknande avtal  bidra till fred, tillväxt, minskad fattigdom och migration…. allt medan FN vill lura landets unga befolkning till Europa.
För Alexander Gabbelic vill självklart ha sin plats kvar. God lön, allehanda förmåner samt ”kontorspengar” > 40.000 varje månad som inte behöver redovisas. Då fortsätter man nöjt att pladdra på efter den globala elitens bruksanvisning.
För den ena handen vet precis vad den andra gör. Politikernas uppgift både i EU, FN och här hemma är bara att lägga ut dimridåer med falska alibin, som deras nickedockor slukar med hull och hår.
 Den 21 nov kom äntligen en artikel i Samtiden om FN:s migrationspakt, som flera länder har redan hoppat av: USA, Australien, Ungern, Österrike,Tjeckien, Bulgarien, Kroatien, Schweiz, Israel och Estland. Under tisdagen lämnade ännu ett land, Polen och den 26 nov rekommenderade Per Gudmundson i SvD ett nej!
Självklart är att Sverige skriver på FN:s migrationsavtal – Löfven vill fortsätta att vara bäst i klassen, han har ju redan rekord i våldtäkter, skjutningar och mord i hela EU.
Justitiedepartementet påstår det kommer leda till ”ekonomisk och social utveckling.”
Jag undrar om alla våldtäktsoffer och föräldrarna till Angelica och Jessika som valde att avsluta sitt liv efter bestialiska våldtäkter, håller med dessa folkförrädiska politiker.

En tanke kring ”EU:s ambition, en gemensam marknad i Afrika

 1. I Tyska Bundestag diskuteras GCM -pakten – här en ”föreställing” av AfD´s starke man
  Alexander Gauland – han nämner bl.a. att Africa´s befolkning ökar med en miljon var
  12:e dag , apropå dagens tema – och att GCM absolut inte ska skrivas på.
  Tänk om vi kunde få höra något liknande i vår Riksdag.

  http://snaphanen.dk/2018/11/25/alexsander-gauland-om-global-compact/

  Här bjuder snaphanen.dk på originaldokumentet GCM
  https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180711_final_draft_0.pdf

Kommentarer är stängda.