Bidrag bättre än jobb för nyanlända

Bidrag bättre än jobb
En vanlig myt från PK folket är att invandrare är diskriminerade på arbetsmarknaden.
Ett krångligt efternamn räcker för att främlingsfientligheten skall blomma ut, är en av deras favoritförklaringar. Därför blir jag glad när arbetsgivare lättar sin stämma på nätet om andra orsaker.

………………………………………………………………………………………………………………………………..

Morgan Gripson, egen företagare, skriver på Facebook:

”Varning lång och ARG TEXT:
Nu har vi intervjuat 4 st arbetssökande nyanlända. Visar sig att ingen av dem vill arbeta. Arbetsförmedlingen har tvingat dem att komma hit. Jag kan inte och vill inte acceptera att vi har svårt att hitta medarbetare som vill arbeta med lokalvård.
Ha då i åtanke att vi inte kräver körkort, vi kräver inte att de kan perfekt svenska, vi kräver ingen utbildning. Det enda vi kräver är att de vill arbeta.
Det måste till en förändring av det system som vi byggt upp för att vara ett skyddsnät i samhället, när allt annat har gått snett, nämliogen försörjningsstödet. Det kan inte vara meningen att försörjningsstöd skall vara ett långvarigt sätt att försörja sig.
Jag har gjort uträkningar kring vad våra medarbetare får ut i lön kontra om det forsätter leva på bidrag. Skillnaden är liten. I många fall får de ut mer av att leva på bidrag än att arbeta. Har de 3 eller fler barn är det väldigt sällan det lönar sig att arbeta. Det som måste med i beräkningen som många glömmer bort är att det kostar att arbete. Du måste ta dig till jobbet. Du har kostnader för barnomsorg. Är du sjuk får du en karensdag osv.
Systemet måste förändras för att anpassas till den verklighet vi har idag.
Jag startade vår städfirma ”Välkommen Hem” för att jag vill få ut nyanlända i arbete.  Vi har på bara knappt ett år fått ut 17 st nyanlända i arbete och vårt mål är att få ut minst 100  nyanlända, att gå från bidrag till arbete. Jag är otroligt stolt över det medarbetare som vi har och det arbete som vi har lagt ned för att hitta lösningar på de hinder som finns när man är ny i Sverige och inte kan språket.  Ett exempel är att använda bilder i stället för text när vi tog fram vårt utbildnings material.
Känner en enorm frustration att våra politiker pratar om att förändra systemen men inget händer. Det måste till en förändring på riksnivå, men även på lokal nivå.
Det finns ingen enkel lösning på ett komplext problem, men vi måste börja någonstans. Jag känner att jag har gjort en viktig del genom ”Välkommen Hem”. Nu ligger bollen hos våra politiker att göra de nödvändiga förändringar för att få människor från bidrag till arbete.
Skicka gärna detta vidare till de politiker som ni har som FB vänner. Jag tror att de behöver stöd för att våga lyfta frågan och göra en förändring. Ring Jonas Bergman, Ella Kardemark Jenny Axelsson, Lovisa Aldrin, Kristina Johansson Tove Bergman …

FÖRTYDLIGANDE:
Jag startade Välkommen Hem för att jag tror på en reglerad invandring och att vi måste ta hand om de som kommer till Sverige och få människor från bidrag till egen försörjning. Detta är inte ett inlägg där jag säger att nyanlända är lata och inte vill arbeta. Det jag säger är att systemet och incitamenten för att arbeta är felaktiga och måste förändras.”

………………………………………………………………………………………………….

OBS! Detta stycke är enbart till för nya läsare, de gamla har hört denna min upprepning till leda.
Om incitamenten till arbete skulle öka med minskade bidrag, då skulle ju antalet röster riskera att dala för regeringen. Därför måste deras skräddarsydda  bidragspolitik för nyanlända eskalera. Många tidigare invandrare, som verkligen jobbat och slitit är förbannade på nyanlända som bara glider in på en räckmacka. Där har nu SD en ny väljargrupp.
Många invandrare inte har samma kultur och tradition som mina föräldrar, far-och morföräldrar. Där var det sparsamhet och strävsamhet som gällde för överlevnad. Luther och Jantelag med skamstämpel gavs de som inte klarade av det.
Svenskar är kända för god arbetsmoral utomlands, vilket har betydligt större variation inom olika migrantgrupper, där utbildningsnivå är en viktig faktor för god prestation.

Samma faktor gäller för rehabilitering. Analfabeter, lågutbildade förblir bidragstagare livet ut, att tro att satsningar på utbildning för dessa skall leda till egen försörjning är bara idioti, det är bara ett camouflage för att medborgarna inte ska se den egentliga planen. Planen är att ett söndrat och utarmat samhälle underlättar förverkligandet av en  global världsregering.

Alltför många invandrare ser det som en merit att lura staten och de dumma svenskarna på bidrag, vilket de har stöd för i Koranen. Staten i deras hemländer var inget att lita på, korruption, mutor och klanvälde var tradition sedan århundraden.

Tänk att då komma till detta bidragsparadis, där förvuxna ensamkommande belönas med IPhone, cyklar , gymkort och passupp dygnet runt av sina lakejer.
Nyanlända trippar bara in i bostadsrätter, nyrenoverade lägenheter och villor, för kommunens likvärdighetsprincip har  regeringen slängt på soptippen med aviseringslagen. Det exploderade försörjningsstödet gör att kommunens skulder stiger och neddragningar/besparingar måste ske för skattebetalarna, där gamla är en attraktiv målgrupp. Då kan det bara gå åt helvete, vilket det gör med ökad hastighet.
Denna bidragspolitik är enbart lockbete för migranter, som är medlet till nationsförstörelse. Där Tyskland och Sverige är föregångsländer.
Den globala elitens sammanslutningar bara fullföljer greve Kallegris plan om världsherravälde för eliten, som nu FN har hörsammat med besked i sitt avtal om Global Compact Migration.  Det är bara att lämna sitt land och bege sig till väst och kräva försörjning, förmåner och förturer.
EU och FN är nu livrädda för att nationsvänliga partier skall sätta krokben för NWO, därav hetsen. EU arbetar frenetiskt för att täppa till alla obekväma röster, där Sverige med sina globalvänliga politiker åter ligger i framkant. En liten tröst är att Merkels stjärna nu dalat, inte konstigt att då FN måste ta över denna migrantmoders verksamhet.
Därför måste fler arbetsgivare skriva arga texter. De är också hänvisade till nätet för MSM:s redaktörer håller rent för värdegrundsförstörande inlägg. Detta är förklaringen till att nätet måste stängas för verklighetens sanningssägare.

Nu är det både frontfigurer och arga pensionärer som åker dit. Djurplågaren Tomas Åberg har nu laddat om efter att ha fått inbjudan för att berätta om  sin jakt i Europarådet under november, men nu ägnar han all kraft åt att tysta och trakassera en privatperson som försöker uppmärksamma den europeiska organisationen om hans kontroversiella bakgrund.

Källor

-https://samnytt.se/kent-ekeroth-sjunnessons-polisforhor-tecken-pa-en-yttrandefrihet-under-attack-fran-det-vansterliberala-etablissemanget/

-https://samnytt.se/djurplagaren-aberg-bjuds-in-som-talare-av-europaradet/