Svindleri med skattepengar finns både hos bankmän och politiker

Detta är en längre version, vars utsprung är ett debattinlägg som publicerades i ÖstGöta Correspondenten den 26/10 under Ordet Fritt ”Bankerna har inte lärt sig någonting”

……………………………………………………………………………………

Ingenting har banker, investerare lärt sig efter investmentbanken Lehmann Brothers fall och alla dess efterföljare. Allra, Fingerprint, Danske bank, Handelsbanken, Nordea och nu SEB är några namn som förknippas med oegentligheter från kränkande kultur till penningtvätt, skattesmitning och gigantiska svindlerier.
Skydd för banker
Banker och investmentbolag verkar leva i en skyddad zon, där både skattemyndigheter och finansinspektioner har svårt att se stölden av medborgarnas pengar.
Denna gång är det 70 miljarder i Europa som gått upp i rök av giriga bankirer, genom avancerat skattefiffel. En win – win situation för både banken och näriga investerare genom att berika sig själva och plundra folket.
Aldrig att någon ansvarig skäms, nej de är oskyldiga som små lamm och med skickliga advokater så kan racet fortsätta som förut och skulle någon bandirektör få sparken så kan han hysta in hundratals miljoner, som bonus för sin krektivitet.
Enda smolket i girighetsbägaren är att aktiekursen kan falla initialt, men sen börjar allt om igen.
Straff för Svensson
Annat ljud i skällan är det, när en småföretagare eller en vanlig Svensson gör något fel med deklarationen, här lägger skatteverket all sin energi på att varenda skattekrona kommer in, för offentlig sektor är mästare på att sätta sprätt på medborgarnas pengar.

Officiellt hörs alltid samma ramsa om att vi ska vara rädda om skattebetalarnas pengar och vänstern skyr skattesänkningar som pesten med sitt vanliga mantra, att rädda vården, skolan, och omsorgen. Egentligen skulle de bara vilja ha dessa frågor:
– Hur mycket pengar har Du?
– När och var kan vi komma och hämta dem?
Vänstern älskar bidragsberoende väljare, för då blir det ofta rätt valsedel i kuvertet, för makt har alltid varit lika med pengar.
Statens svindlerier
Att hushålla med knappa resurser är inget som statliga verk, myndigheter, regioner, kommuner, landsting osv behöver lägga så mycket vikt vid, de höjer bara skatten.
Att hushålla med knappa resurser gäller bara för sjukskrivna, fattigpensionärer, arbetslösa, ensamstående och småföretagare som får vända på varenda krona.
Otaliga skrytprojekt slukar pengar bara för att politiker älskar att ligga i framkant och synas. Misslyckas projekten, så rycker man bara på axlarna, för inget händer.
Redan Olof Palme fixade bort tjänstemannaansvaret, som säkert bidrog till hans populäritet bland hans bröder.
Utgifter för migrationen är astronomiska varje år, här ligger tom finanselitens storsvindlare i lä, den officiella siffran varierar stort för världsmakten i humanitet, den ligger mellan 40-90 miljarder beroende på vad som ingår och vem som är avsändare, men den totala summan torde ligga mångdubbelt högre.
Vad sägs om utgiftsposten på 14 miljarder/år när ”Kultur, medier, trossamfund och fritid” glatt delar ut mångmiljoner till muslimska brödraskapet. Baktanken är väl att de skall bidra till utplåningen av nationalstaten.
https://ledarsidorna.se/2018/10/skicka-staten-till-lyxfallan/
”Lyxfällans råd” är i hög grad befogat till politiker, kapa allt som är onödigt, men de bara höjer skatten, när något nytt trendigt och framstegsvänligt förkunnas av inne-konsulter som är i ropet.
Politiker är lättfångade byten, eftersom flertalet saknar erfarenhet från arbetslivet. De umgås med varandra och bor i skyddade zoner, i stället för adelssköldar i kyrkor, så vill de föreviga sig med sina namn nya regelverk. Bostadsminister Stefan Attefall (KD) blev säkert stolt över sina Attefallshus, trots att de blev en flopp.
Retorik kurser bidrar också konsulterna med och vi får samma floskler från deras vertygslådar från varenda en.
Så något stopp på svindleriet lär inte inträffa förrän landet har förvandlats till ett fattigt klansamhälle, där ekonomiska migranter, terrorister och kriminella vänder i dörren.
Vi ligger bra till redan nu för detta, då Sverige är sämst i hela EU om BNP koppalas till antalet invånare, men Nordeas ekonom ryckte bara på axlarna i Rapport den 27/10 och försökte svamla bort detta faktum. För Nordea sörjer väl för sina ekonomer om de följer manualen om försköning. Andra ekonomer var djupt oroade för framtidens välfärd och för fattigpensionärer har bistra tider ägt rum länge.

 

4 tankar kring ”Svindleri med skattepengar finns både hos bankmän och politiker

 1. Jag tror mig ha uppfattat vad det stora misstaget som gjordes när man lät bankerna använda sig av s.k. Elektroniska pengar. Detta medförde att banken även tilläts att man fick använda 10 GÅNGER det egna kapitalet! D.v.s. 10 % i reda pengar medan resten 90 % är de Elektroniska. Ex. har banken 1.000 Miljarder i eget kapital då får de ”använda/spekulera” 10 gånger så mycket. D.v.s. man kan nyttja 10.000 Miljarder! Av dessa är 9.000 Miljarder ”elektroniska/luft” pengar som man kan låna ut och där RÄNTAN hamnar i ägarnas fickor utan att behöva riskera så mycket som 5 Öre. Bankerna tömmer samhället genom att ”växla” de elektroniska ränteinkomsterna mot de ”riktiga” pengarna (fysiska) som i sin tur ges till Aktieägarna. Till slut finns det ju inga fysiska pengar kvar! Bankerna är Aktiebolag och kan göra konkurs, precis som alla andra företag. Vid en konkurs skall alla aktieägare först ha sin del av sitt ägande innan övriga, som är bankens ”kunder”, får dela på det som blir över, om det skulle bli något. I princip blev vi så grundlurade att BANKERNA kunde laborera med 10 gånger de resurser som finns på Jordklotet. Vilket ger bankerna Tiofaldiga ränteinkomster trots att man behöver bara bidra med ett eget kapital på 10%! Var tar alla Elektroniska Ränteinkomster vägen? Byts de ut mot ”riktiga” pengar/guld/silver eller vad?

  1. Stort Tack för denna redogörelse.
   Tyvärr vet jag att mina kunskaper om detta svindleri är för dåliga. Jag klarade med ett nödrop godkänt i matematik i mitt gamla studentbetyg, även om jag senare i livet, som lågavlönad ensamstående mor varit duktig på att ”hushålla med knappa resurser”= ekonomi.
   Tror få av dagens politiker har denna erfarenhet.
   Förmodligen var det för att bankerna skulle få göra dessa ohemula vinster, som ”guldfoten” togs bort och våra pengar tappade sitt fysiska värde. Låna, låna och konsumera så får vi en stajlad högkonjunktur. Det är bara när BNP kopplas till capita, som Magdalena Andersson blir tyst. Det är som att alla företeelser enbart syftar till att slå ut nationalstaten.

 2. ”Vänstern älskar bidragsberoende väljare, …”
  Därför gillar den massinvandring med lågutbildade bidragsberoende med klankultur som röstar vänster.
  Därför ger den bidrag till invandrarföreningar som de kallar integration.

Kommentarer är stängda.