PK-anda även inom medicinen

Denna information kommer från en mejlvän, med goda erfarenheter från alternativ vård.
 ”Likt den vanliga politikens PK-anda, finns även en PK-anda inom medicinpolitiken gällande ramarna, som lagstiftarna sätter för olika vårdmodeller.
Politikerna vill förstås skaffa sig en bild av alternativen, innan beslut om regelverket tas. Bra så långt.  Men problemet är, att de tycks ge alternativmotståndarnas åsikter företräde. 
Här är en länk, som leder till filmen Kampen om hälsoparadigmet: https://www.youtube.com/watch?v=0Y-RcuCSl4A
Där beskrivs hur ”PK” beter sig mot seriösa alternativ, bland annat den antroposofiska läkekonsten: www.vidarrehab.se .”
…………………………………………………………………………………………………….
Lars Bern är en oförtröttlig kämpe mot ”makten” ofta mot sjukvården, läkemedelsindustrin och kostproducenter. Han avslöjar om och omigen hur de globala storföretagens vinstjakt förstör för människor, djur och natur. https://newsvoice.se/2018/10/populismens-natur/

 ”Som att ge fd rökare en cigg efter en lungoperation” säjer Malin Kvist i ett reportage i SvD efter att ha fått saft och en limpsmörgås med processad skinka efter sin canceroperation – just sådan mat som Världscancerorganisationen avråder från. https://www.svd.se/som-att-ge-ex-rokare-cigg-efter-en-lungoperation

 ”Dietisten: Otroligt eftersatta kostråd för cancersjuka.” https://www.svd.se/dietist-otroligt-eftersatta-kostrad-for-cancersjukahttps:

 Läs gärna Tove Lifenddahls ledare https://www.svd.se/tredje-vagens-politik-i-matkriget/i/senaste/om/ledare

 Specialkost för medicinska diagnoser är en självklarhet i skolans matbespisning, men hur långt kan krav på specialkost för andra utan medicinska skäl tillgodoses? 
Kan inte dessa krav också vara en tidsmarkör, en ny accesseoar för medelklassen som klimatångset, för att stärka sin individualitet och moraliska resning?

 Även här är Sverige bäst i klassen, i andra länder äter man, som gäst det som serveras. En god vän berättade hur en fransk familj blev chockade över hennes gäster, som tassade in i strumplästen och om hur värdinnan tvingades servera flera rätter efter gästernas krav på varierande önskekost. Oförskämt och kränkande var deras omdöme.

 I skolan är ett rejält grönsaksbord, grovt bröd och mjölk  inte en lika tydlig social markör, som krav på specialkost efter alla etiska, religiösa och traditionella önskemål.

 När kommer artiklar i traditionell media om fler av vårdens eftersatta alternativa råd, för sjuka patienter? Här sitter Big Pharma stadigt i högsätet av både läkare, medicinska skribenter och politiker.

 Finns erfarenheter av alternativ medicin, så hör gärna av Er i kommentatorsfälten, likaså om erfarenheter från gängse sjukvård.

Ps. Fler inlägg om alternativ vård finns under kategorin: Vård. Ds.

6 tankar kring ”PK-anda även inom medicinen

  1. Har erfarenhet av svensk sjukvård fick cancer 2005. Har blivit behandlad i Sverige. Dom har dolt för mig att det inte fanns något kvar 2014. Har sökt mig utomlands och blivit behandlad nu i år. Till bra resultat. Tror på alternativa behandlingar utan svåra biverkningar. Finns två läkare som har med naturmedel hjälpt människor att bli friska. Dessa två en svensk och en italiensk läkare har blivit av med sina legitimationer. Läkemedelsbolagen vill inte ha någon konkurrens av naturmedel. Forskningen betalas av läkemedelsbolagen. Själv använder jag naturmedel idag till gott resultat. Det har gott så långt att vad Livsmedelsverket och Läkemedelsverket säger gör jag tvärtom. Det är stora pengar i läkemedelsbranschen.

    1. ”Läkemedelsbolagen vill inte ha någon konkurrens av naturmedel” denna precisa mening är hela förklaringen till hetsen mot vidsynta läkare som sviker sina kollegor.

  2. Professor Yngve Gustafson, Umeå universitet, är en klippa i detta sammanhang. Han syns i teve ibland, och förr var han medverkande i serien Sveriges bästa äldreboende (minns inte namnet exakt). Det var väl bl.a. Hattstugan på Gotland som åsyftades.

    Gustafson larmade, för ett par år sedan, om för tidig död pga den smärtlindring som vårdhemmen brukar sätta in på brukare som är över 80 år gamla. Jag tror det är ett opiumämne, och det tar bort matlusten, varvid den gamla slutar äta, slutar dricka. Efter ca en vecka är det över. Detta larmade han om i SR P1 Ekot. Därefter gick ett antal läkare ut i pressen och kritiserade Gustafsons utsaga.

    1. Varmt Tack för mer upplysning om Yngve Gustavsson! Vården skulle ha fler av samma kaliber, men inom läkrskrået är det extra svårt att vara katten bland hermelinerna.

  3. Efter en hjärtinfarkt gavs jag flera läkemedel. Några av dem gav biverkningar i form av magont samt reducerad salivproduktion vilket gav massa hål i tandraderna.
    Min läkare på vårdcentralen, som tog över efter att sjukhusets vårdprogram var till ända, sa att vi snart kunde växla till antroposofisk hjärtmedicin, ty hon hade skaffat sig den kompetensen hos den antroposofiska läkarskolan i Schweiz, efter sin svenska läkarexamen.

    Vi fasade således ut all vanlig medicin, och fasade in den antroposofiska. Detta skedde för nio år sedan. Peppar peppar, ingen har garanti för att få se morgondagen, oavsett vilken medicin man tar. Men hittills har jag i varje fall sluppit biverkningar. Och mår prima!

    1. Egen erfarenhet är att patienter som är inne i sjukvården ofta får för höga doser av biverkningsfulla mediciner (de som är utanför i köer får inga alls) än vad som är nödvändigt, man tar det säkra för det osäkra. I patientrollen är man mycket utlämnad och vill tro att läkarna vet bäst, tyvärr gör de det inte alltid. Vår mänskliga önskan om friskhet och att avlägsna döden är mycket fördelaktigt för Big Pharma, som sponsrar direkt och indirekt mycket av läkarnas fortbildning.
      Professor i geriatrik i Umeå, Yngve Gustavsson har länge kämpat mot gamlas övermedicinering, där biverkningar förvandlas till nya diagnoser, som kräver nya mediciner, som får läkemedelsindustrin att gnugga händerna.

Kommentarer är stängda.