Är arbetsrätten efterrätten för Annie Lööf?

Lo varnar för ändrade lagar kring arbetsrätten, som nu Löfven bjuder Annie Lööf på.
”Mäki” har kikat in i Sagerska palatset där Löfven försöker charma Annie Lööf med goda efterrätter, men i köket morras det.
”Nu  får det ta mej faen vara slut på detta rövslickeri” säjer byggbasen, ”att släppa in detta falska  stycke, då är det slut på kyparns stöd med 30 miljoner.
Begriper inte karln att då dumpas lönerna. Centern, det gamla nazistpartiet, kommer att lägga sig platt för storfinansen, dra ett streck över strejkrätten och bestämma våra löner…”
Karl-Petter Thorwaldsson försöker lugna byggarbetarnas upprörda stämmor, för han vill inte mista platsen i partiets verkställande utskott.
På frågan om han inte blir orolig för vad S skulle kunna förhandla bort svara han.
”Egentligen inte orolig. Jag känner Stefan Löfven väl och han har sin bakgrund i IF metall, han ser vart man kan gå och inte gå……” (SvD 17/10).
Sedan berömmer han kyparn för att det var han som räddade Sverige efter Lehman Brothers fall med anpassade löner, allt medan de stora finanshajarna blev ännu rikare.
Socialdemokraterna har alltid suttit i storfinansens knä, eller om det är tvärtom?
Tänk så härligt för en enkel svetsare att få åka med i Wallenbergs privata flygplan, bli bjuden på fest hos Kennedy klanen och få äran att stötta EU kommissionens ordförande, herr Junker när han riskerar ta snedsteg.
Nu knackar Jonas Sjöstedt på fönstret i köket ” Fattar Ni inte att vi behöver mer trygga jobb, inte mer ortygghet. Oroande är att kypare Löfven nu tar upp arbetsrätten som ett område för eftergifter högerut.”
Men missnöjet bara ökar i köket där arbetstiden redan ökat utan att lönen följt med.
Thorwaldsson försöker nu gjuta olja på vågorna med att säja att oberoende av regering så är facket duktiga på att få inflytande, vi kanske kan höja mutorna?
Men då är köket nästan tomt för ingen tror att pensionerna säkras med den arbetsrättsätande Annie Lööf i matsalen.
Alla minns hennes vision om att Välkomna  30-40 miljoner fler välfärdsmigranter. Hennes vision har nu också har fått officiellt stöd av FN, som långt tidigare gav henne fusklappen från Bilderbergarna och den Trilaterla kommissionen.
Byggjobbarna har nu smugit sig ut från  Sagerska restaurangen för de har hörsammat visslingen från Jimmie Åkesson om hörnet, som fixat till ett möte i cykelstället i skydd av mörkret.  Nu står asylstopp, återvändning, högst upp på den provisoriska dagordningen och snabbspåren och etableringsjobben fick inte ens stå under övriga frågor.
Lästips!

https://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/nu-slass-forlorarna-om-vem-som-ska-fa-makten/

9 tankar kring ”Är arbetsrätten efterrätten för Annie Lööf?

 1. Ointresset visar bara på att de bryr sig inte. De har väl inget för det! Slantar finns”livet ut” åt var och en och det är väl den ”girigheten” som gjort att politikerna har mer tid till att arbeta åt sig själv, anordna fester, jakt-resor och semesterresorna de står som spön i backen ………. Livets glada dagar är här, men ”bara” för vissa beroende på vem som kontrollerar media. Politiker, ska NI ”ta semester” i 4 år eller ska det utlysas ”Nyval/Extraval”? Avbryt semestern och utlys ”Nyval/Extraval”.

 2. Annie Lööf är en fin dam som tillhör eliten. Bilderbergare nöjer sig inte med mindre än sjurätters meny och om inte hennes och förövrigt även Löfvens bästis Wallenberg är bjuden till bordet har hon lovat Wallenberg att ta med sig Vattenfall i en doggybag.

 3. Dansk arbetsrätt är bättre än svensk, ökad rörlighet och arbetsgivare som inte räds att anställa.

  1. Arbetslöshetsersättningen har varit betydligt högre än i Sverige, men nu börjar även den att falna.

   1. A-kassan är inte arbetsrätt, den tillhör sociala försäkringar. Med arbetsrätt menar jag Las och Mbl, turordningsreglerna och sk sakliga grunder för uppsägning. Helt obegripligt för mina danska landsmän. Taket i dansk a-kassa är lägre än svensk men jag tycker det ska löna sig att arbeta. Bara om man är sjuk (och inte simulerar) ska man kunna få ersättning.

   2. Att byggjobbare mfl arbetare går över till Jimmie är inte heller konstigt, arbetarmän matas dagligen genom sina fack med genustrams, kvotering, osynliggörande av deras situation osv. LO och landets feministiska regering(ar) har låtit kvinnokampen kapa arbetarkampen. Då flyr en efter en och vilken ringhörna tror du de flyr till. 75 procent av dom LO anslutna SDare jag känner ger just precis den förklaringen tillsammans med social oro och otrygghet. Inget emot kvinnors rättigheter men många av LOs medlemmar är faktiskt otroligt PK trötta nu, och dom blir svåra att locka tillbaka. S åtnjuter inte det förtroendet längre hos denna gruppen väljare.

Kommentarer är stängda.