Israels försvar mot utplåning leder till ”utomrättsligt dödande”

Att skriva om Israel-Palestina konflikten är som att välta en bikupa, inte minst efter den senaste intifadan av förbittrade palestinier. Där minst 116 gränsaktivister har dödats och många skadats av Israeliska soldater vid gränsen mellan Israel och Gazaremsan sedan i början på maj i år. Krisen utlöstes av den amerikanska flytten av deras ambassad till Jerusalem. Ett beslut som godkänts av kongressen sedan flera år, men utan verkställande, för tidpunkten var aldrig den rätta.
I veckan skall FN:s generalförsamling rösta om en resolution  som fördömer Israels vedergällningsaktioner, när deras gräns provoceras. FN:s skrivelse är en repris av den som föll i säkerhetsrådet tidigare, då USA röstade nej.
Nära Israels södra gräns i södra Syrien har Iranstödd shiamilis positionerat sig, klädda i syriska arméuniformer enligt  Wall Street Journal. I Libanon finns träningsläger för palestinska Hamas. Men  dessa provokationer är inget som berör FN.

Endast Israel har skuld

Vänstern med regeringen samt vissa skribenter i sociala medier har sin uppfattning klar. Allt är Israels fel, som kört bort palestinier från deras mark efter andra världskriget och ständigt utvidgat sitt territorium. FN:s roll med stormakternas stöd i staten Israels tillblivelse 1948 och arabstaternas anfallskrig dagen efter glöms helst bort. Arabstaternas judehat och förföljelse från Muhammeds tid är också väl förträngt.

Långt innan nazisterna tog makten i Tyskland, har det funnits tysta medbrottslingar till antisemitismen, både inom högern och vänstern i alla samhällsskikt, inte minst inom  politiska församlingar.

Alla judar, men få muslimer
När det gäller våldsbenägna invandrare så påpekas det i varje artikel i vänsterliberal media efter nya faktabaserade avslöjanden, att det bara är en liten, liten del av alla muslimer som utför brottsliga gärningar. Jag upprepar min reflexion beträffande den lilla del av brottsbenägna muslimer; då skulle det väl vara enkelt att straffa, bura in och utvisa dem?

Antisemitism förminskas av media och politiker, när det kommer från radikala islamister, men förstoras när det kommer från Nordiska Motståndsrörelsen.
Men när det gäller judar, så handlar det om alla, utan minsta differens, mellan ledarskap och judar som vill leva i fred med palestinier. Tänk så praktiskt att låta avsändaren få bestämma antisemitismgrad!

Min dotter med 25- års lärargärning bakom sig, kan berätta om judehat från muslimska  elever med ursprung från Mellanöstern. Att allas lika värde predikningar inte får fäste kan bero på näring från hemmet. 

Ibland tror jag att ursprunget  till judeförföljelsen kan vara avundsjuka på företagsamma judar!

Förädling av goda och dåliga egenskaper
Judarna har genom historien  utsatts för förföljelse genom expropriering av egendom, extra skatter, varierande yrkesförbud, kvotbestämmelser mm som lärt dem att överleva genom skicklig navigeringskonst mellan olika maktcentra. En konst som kan ge god utdelning i affärer, där nidbilden än i dag är den girige ockraren.

Grunden för konsten att överleva och förmera sig är judarnas starka bildningsideal, som ständigt har förädlats. Skillnaden är avgrundsdjup till islams ideologi med den frihetsföraktande Koranen i högsätet, som stagnerat utvecklingen i  muslimska länder. Muslimer från Afrika och Mellanöstern ser Sverige som det bästa valet. Tänk att få all välfärd i knät, helt gratis och samtidigt få behålla sin religion, som står över landets lag!

När oljan tryter och fossila bränslen ersätts av andra, så tvingas även arabländerna till avsteg från Koranens verser. Kungahuset Saudi måste nu lätta en aning på kvinnoförtrycket och tillåta kvinnor inom vissa yrken och låta dem själva få sitta bakom ratten utan chaufför.

Kunskap är svårare att lägga beslag på än egendom, därför är bokbål och yttrandeförbud på sikt verkningslösa. Detta har aldrig makten insett utan upprepar ständigt historiens misstag, när förtryckta blir de nya förtryckarna.

Kanske judarna navigeringskonst, bildning och skicklighet i affärer är bakgrund till dagens judiska bankimperium, som utgör det största hotet mot fria nationalstater?
Deras främsta mål är att bevaka och föröka sin förmögenhet och då är trilskande nationalstater bara i vägen för NWO till skillnad från EU och FN.

Likhetstecken sätts alltför ofta utan reservation mellan den globala finansmaffian av judisk börd och alla judar.

Utredning om Israels utomrättsliga dödande
Utrikesminister Margot Wallström har efterlyst en grundlig utredning av Israels utomrättsliga dödande, men jag tror att partiskhet med Palestinas ledare är lika med grundlighet om UD får styra.

Hamas terror lär nog behandlas mycket ytligt. Kanske för att den till stora delar finansieras av Svenska biståndspengar?

Jag publicerar åter illustrationen från Steget Efter/Twitter som tittat in i Margots arbetsrum.

I SvD den 4 juni ”Under strecket” nämner Per Jönsson, Mellanösternexpert, en bok av Ronen Bergman, jurist, samt Israels tyngste säkerhetspolitiske reporter. ”Rise and Kill first: The secret history of Israels targeted assassination”.

Där dessa återgivna rader fastnade hos mig, men troligen inte hos regeringen.

”……..Israels förlitan på mord som ett militärt redskap beror inte på slumpen, utan härrör snarare från den sionistiska rörelsens revolutionära och aktivistiska rötter. Från Förintelsens trauma och från känslan hos Israels ledare och medborgare att landet ständigt lever under risken för utplåning och att, liksom under Förintelsen, ingen annan kommer att skynda till dess hjälp….”