Vill SVT rädda valet åt regeringen?

I SVT:s Aktuellt intervjuas forskare Joakim Ruist med anledning av hans färska rapport om den stora kostnad ”flyktinginvandringen” är för Sverige. Politikers och systemmedias påståenden om lönsamhet punkterades med besked. Varje invandrare kostar värdbefolkningen i genomsnitt 74.000 varje år! Berikningen har redan brottsstatistiken slagit hål på.
I intervjun den 31/5 ställer programledaren Lotta Bouvins flera underliga frågor som Ruist reagerar på, framförallt när hon ställde en fråga om han tagit hänsyn till att rapporten kan komma att användas i valrörelsen….som följdes av en lång tystnad , som Ruist förklarade med ”Det var inte bara en dum fråga, utan åtta dumma frågor.”
Steget Efter/twitter var som alltid på rätt plats vid rätt tillfälle.
”…… Det här är ju en het fråga, nu i valrörelsen. Tror du den kommer användas i valrörelsen, den här rapporten, frågar programledaren. Efter en viss tystnad svarar Ruist nekande. Programledaren fortsätter då att säga:
– Jag bara undrar om det är sånt som du tänkt och tagit hänsyn till när du gör en sån här rapport som ju förmodligen kommer bli kontroversiell?…….”
https://samnytt.se/video-forskare-ifragasatter-svts-dummar-fragor-i-aktuell-intervju/
Tänk att fakta för dessa identitets- och mångkulturindränkta programledare på SVT utgör en fara. Visserligen tvingades ledningen till krismöte  efter proteststormen, men summan av kardemumman blev att frågan angående lämplighet var relevant!
Att man aldrig kan lita på att de sköter sitt jobb utan att ställa korkade frågor. När de borde vara på bettet, då kniper de ihop munnen och ler mot partiledarna med undantag av SD:s Jimmie Åkesson.
Svt:s paneler i debattprogammen är noggrant utvalda, men oftast räcker det med den egna personalen,  även här håller sig Steget Efter på Twitter sig à jour.
Mitt svar på frågan i rubriken är Ja, Ja, Ja!

En tanke kring ”Vill SVT rädda valet åt regeringen?

  1. Det är inte roligt att kalla en aktuellt medarbetare bimbo, men det är svårt att låta bli. Hon kanske skall vara kvar i morgonprogrammen och överlåta Aktiellt m.fl nyhetsredaktioner till de som ställer lite mer genomtänkta frågor. Vad svarar man som forskare på sådana otroligt korkade frågor han fick… så klart med tystnad. Skäms och återvänd till morgonprogrammen.

Kommentarer är stängda.