Rädd för att åka tåg?

En Värmlandsutflykt till släkt och vänner står för dörren, men detta kräver tågbyte i Katrineholm och med politikers svulstiga dröm om höghastighetståg, så lär järnvägsnätet för vanligt folk inte utökas.
Jag har aldrig varit rädd av mig, för som pensionär är man sällan ute sena kvällar, i varje fall inte ensam.
Men förra sommaren, när jag väntade på Katrineholms station för anslutningståg till hemorten, så var det olustigt. Ett bråkigt invandrargäng levde om, så passagerare fick dra sig undan.

Rån och överfall
Nyligen berättade mina tidigare grannar att deras barnbarn hade blivit rånad på sin mobil och plånbok i tunneln från väntsalen ut till perrongen. Först var ett invandrargäng inne och kollade läget, för att sedan från två håll överfalla honom.
Brottsoffret var vältränad och reste från Karlstads idrottsgymnasium, med tågbyte till hemorten. Men vad hjälper det att vara ung och stark, när dessa gossar gemensamt praktiserar sitt hemlands seder med förakt för en Svenne, för värdlandets otrogna är bara att flina och stampa på.
Han anmälde direkt till polis med hjälp av tågvärden. Gänget var välkänt hos polisen, men att bura in eller utvisa dessa gossar finns inte i lagrummet. De är vips under 18 år och får samtal med någon snäll och förstående  socialtant.  Eventuellt några timmars samhällstjänst för att sedan snabbt fortsätta med sina aktiviteter, som ger plus på inkomstsidan för de är som regel helt utan efterräkningar.
Bortförklaringar till deras brottsliga gärningar delas generöst ut av vår korrekta vänsterelit, som håller sitt moraliska paraply stadigt över dessa lagbrytare. För regeringens hejarklack menar bara att det är Svenssons anmälningsbenägenhet som plötsligt ökat.

Vi får alltid från politiker och deras experter höra att dessa fulingar endast utgör en liten, liten minoritet av alla invandrare och det förstår jag. Men om de nu är så få som missköter sig, då borde det väl vara enkelt att fånga in dem?

Nu anser jag att Annie Lööf och statsministern får skicka ut Securitas vakter, som skyddar passagerare, vid stationer utan personal, där mörka tunnlar är perfekta för rån och överfall. Självfallet ska de betala ur egen fika eller avvara ett par av sina livvakter, för enligt dem är Sverige ett tryggt land.

Konsekvenserna av landets förvandling till en humanitär stormakt, innebär att en 71-årig lite halt, nästan döv pensionärstant nu känner olust för att åka tåg.

Tacksam för svar från ansvariga politiker.

Harriet Larsson 

Ps. Detta inlägg har skickats in till debatt forum i Katrineholmskuriren, men tveksamt om tidningen med röd chefsredaktör publicerar det.
Inlägg kommer som vanligt varje dag, eftersom de går att schemalägga, men ev. kommentarer (som alltid glädjer mig) godkänns först i början på nästa vecka, om jag klarar gångtunneln utan otrevligt sällskap på måndag kväll…) Ds.
Detta mejl kom i går kväll från min syster, som åker tåg från Sthl, som jag går på i Katrineholm i dag.
”Ja, det ska jätteroligt avbrott i pensionärslivet, men med oro för hemresan!
Inte som förr för med ev. SJ förseningar utan för våra berikande skurkar, det har nu varit en våldtäkt på Arvika station, Katrineholms rånargäng, där du ska byta tåg på kvällen, när Du åker hem.
Biljettlösa kan finnas på tågen, minns i fjol, när mitt snabbtåg fick stanna och slänga av en arg invandrare och senare mannen som försökte hjälpa tågvärden mot en knivbeväpnad gratisåkare på ett tåg mot Hallsberg. Mannen fick ambulansflyg till universitetssjukhus för svåra knivskador i buken, hoppas han överlevde.
Ständiga varning för ficktjuvar på centralen etc….
Den nya säkerheten på SJ, där kniper miljöpartiet i hop både öron och ögon, deras medmänsklighet finns inte för gamla tanter. Förr användes hattnålen som vapen, tror att jag har en sådan i en gammal hatt, jag skall leta i gömmorna!”

3 tankar kring ”Rädd för att åka tåg?

  1. Katrineholms-Kuriren är oberoende liberal. Men chefredaktören sägs vara S-märkt.
    Politiska ledarartiklar skrivs inte av henne, utan av liberaler, en del på Eskilstuna-Kuriren som tillhör samma ägare som KK och Södermanlands Nyheter.

    1. Tack! Det behövs när ”arga”pensionärstanter skall ut på resa.

Kommentarer är stängda.