Orbán och Assad västs hatobjekt och AfS kanske SD:s?

Valet i Ungern
När jag läste söndagens ledare i DN (8/4) ”Låt inte Orbán fortsätta kväva demokratin” så tyckte jag att det lika gärna kunde handla om Sverige.

”……Med mer eller mindre subtila medel stryps utrymmet för oliktänkande. Frivillighetsorganisationer kläms åt. Teater chefer väljs utifrån sina politiska sympatier. Universiteten får anslag för passande forskning och kurser. Läroböcker i skolan skrivs om…….”

Nu fick Orbáns parti Fidesz nästan 50 % av rösterna och erhöll 2/3 dels majoritet i parlamentet, vilket upprör superstadsdiktaturen EU med dess politiska elit, som inte har gjort annat än att ta ifrån folket rätten att bestämma över sina liv och sin framtid.  EU:s försåtliga fördrag från Rom, Maastricht, Amsterdam till Nice styr alla medelemsländer sedan 2006. Tack vare att nationalstaternas ledare lagt sig platt för globalisternas önskemål. Därför måste EU:s östländers ledare straffas, som rakryggade står upp för sitt folk. Viktor Orbán får bli den stora skurken.

Landsortens folk fick bara information från regeringslojala kanaler, därför röstade de så fel, dvs på Fidesz, låter det av experter i SVT. Att samma taktik pågår här hemma finns inte på den korrekta kartan.

Så här skrev en vän: ”Det gick bra för Orban i Ungern. SR Ekot har nu fullt upp med att förklara att det egentligen inte är folkets vilja, utan det är propagandan som gett detta resultat.  Ekot menar nog ”det är inte SR/SVT-folkets vilja”?

Både Jobbiks och socialisternas ledare avgick efter oppositions nederlag, som inte ens det höga valdeltagandet kunde förhindra.

Alternativ för Sverige
Att det tidigare så radikala partiet Jobbik hade slipats av gav mer en bumerangeffekt än utdelning, vilket borde ge SD här hemma en tankeställare, när nu även Mikael Jansson SD:s partiledare mellan åren 1995-2005 gått över till AfS. Deras riksdagslista imponerar för bred täckning av olika samhällsområden. Vi får hoppas att kunskapen bakom professionerna också är förenat med klokskap, vilket inte alltid är fallet. Men om kombinationen finns, då finns chans >4 %!

Så här spekulerar en bloggläsare vid mejlkontakt: ”Gustav Kasselstrand är listig som inte tar in alla avhoppare på en gång. Han ser till att de droppar in, en i taget, under våren, varvid han får radio/tv att upprepat vara reklampelare för AfS ända fram till valet. Det kan vara orsaken till att de tycks vänta med Ekeroth till efter semestern.”

Så här funderar en trogen bloggläsare efter debatten i Aktuellt den 5 april mellan Kent Ekeroth och Maria Ferm.

”Ekroth vann överlägset över Ferm, som framstod som en hycklare. Nästa tanke: Hur kan SD avstå från en sådan begåvning?
Nu finns väl möjligheten att Ekeroth blir inkryssad i Riksdagen, förutsatt att han är med på listan, om än längst ned. Såvida han inte väljer Ungern permanent. Men det vore synd, för det är här han behövs. Det finns ännu en möjlighet, och det är om han byter till AfS. Jag tror att han har så pass många anhängare i Sverige, att han mycket väl skulle kunna komma in i Riksdagen även den vägen.
Men SVT begick hela två ”tjänstefel”.

 1) De lät Ekeroth får sista ordet. Det är ytterst ovanligt att inte PK får sista ordet i liknande program.

2) Det nästan obligatoriska tillrättaläggandet efteråt uteblev. Normalt brukar det heta: ”…och med oss i studion har vi vår utrikespolitiska kommentator Erika Bjerström. Nå Erika, vad säger du om debatten?” Varvid Erika skulle ha lagt tittarnas tankar tillrätta. Det uteblev alltså. Fy på sig SVT! Har ni inget samhällsansvar nuförtiden? Ska vi misstänka att Aktuellts Anders står i maskopi med SD?”

Kemvapenattacken i Syrien
När fördömanden kommer så fort utan den minsta tvekan blir jag misstänksam. Denna gång efter kemvapen attacken i Douma i Syrien. Assad blev utan bevis utpekad som den skyldige skurken och Trump twittrar om ett högt pris att betala väntas. Andra avsändare som terrorgrupper, Mossad, CIA  borde vara lika eller mer rimliga än Assad.

Varför skulle Assad utsätta stadens befolkning för en kemisk attack, när han med Putins hjälp står som herre på täppan, begriper jag inte?

Eller kanske det är svaret. Globalisternas krigsindustri och kampen om olja, gas får inte överges, när Rysslands stridsflyg hjälpt Assad kvar vid makten. Då måste ett fruktansvärt dåd iscensättas, som alibi för anfall. Jag tänker på de fabricerade hoten om Saddam Husseins massförstörelsevapen, som gav anledning för USA med sina allierade att anfalla Irak, med sin demokratiexport…

Historien har tendens att upprepa sig.

7 tankar kring ”Orbán och Assad västs hatobjekt och AfS kanske SD:s?

 1. Fungerande demokrati förutsätter att en majoritet av väljarna utgör tillräcklig klokskap.
  Om det funkar så den 9 september, så kan EH:s önskan om en förnuftigare regering efter valet bli verklighet.

 2. Vi skulle ju vara mångkulturella!! Detta är resultatet! Charmen av nya spännande maträtter äts upp av den andra delen av den nya kulturen.
  Ta bort ALLA bidrag och behovspröva. Också barnbidraget. Ta bort flerbarnsbidraget Så här har våra folkvalda ställt till det. Hoppas verkligen att vi får en förnuftigare regering och riksdag efter valet. Ta bort tolkarna efter några år då det bör förutsättas att man anstränger sig att lära sig svenska. Jag är så trött på allt daltandet.

  1. Du har så rätt, med flera barn så borde det finnas prylar att ärva. Att bankdirektör Falkengren (med kollegor) fick barnbidrag för sin dotter med > 1miljon i månadslön, då är det ngt fel på välfärden. Att svenska pensioner är sämst i hela Norden, bekymmrar inte regeringen, däremot slåss de för att 9000 afghaner skall få stanna, som bara borde ut. Jag var dödstrött på patienter med annan etnicitet redan när 20 år återstod till pensionen. Alltför många var kravfyllda, visade ringa tacksamhet till skillnad från äldre av värdlandets polioskadade. Flertalet hade jobbat och slitit under hela sitt liv, trots stora handikapp och blev glada för minsta hjälpmedel. Inte konstigt att politiker vill ha in fler flyktingar oavsett skäl. I Örebro tjänar en av dem miljoner på sin flyktingförläggning, nu är han visst anmäld för jäv. Jag hoppas tröttheten på allt daltande finns kvar ända in i valbåset i sept!

 3. Harriet har nog som vanligt rätt i alla sina funderingar även i dagens krönika.
  Varför skulle Assad använda kemiska stridsmedel i slutfasen av striden i detta område, där han redan vunnit, och riskera massiva motattacker från USA och NATO. Det är något som inte stämmer.

 4. Det är väl smått klassiskt att provocera fram krig, så det ska se ut som det är ”den andre” som startat.

  Någonstans läste jag att Tyskland hade klätt ut straffångar i polska uniformer, sedan smugglat dem över gränsen för att från polskt territorium storma in i Tyskland. Därmed skulle Tyskland ha laglig orsak för att gå till motanfall, varvid utvecklingen sedan gick som ett självspelande piano.

  Att Syriens regering skulle iscensätta en gasattack nu, när segern är nära, det faller på sin egen orimlighet. Dessutom har Assad aldrig beskyllts för att vara korkad. Däremot kan rebellsidan, i sitt trängda läge, tänkas ta till vad som helst för att påkalla USA:s insats mot regeringssidan.

  Det var väl något liknande som hände även mellan Sverige och Ryssland
  på Gustav III:s tid. Någon som kan bekräfta?

  SVT och SR Ekot följer som vanligt västmedias version.
  Tur då, att veckotidningen NyaTider och dess webb-variant finns.
  Likaså webb-tidningar som Nya Dagbladet, Svegot samt Samhällsnytt.

 5. I Sverige anses alla som vill begränsa invandring vara främlingsfientliga.
  Det ligger en del i det om man menar att de kritiska inte vill ha hit folk med icke västerländska värderingar och låg utbildning.
  Det är sådana faktorer som skapat låg levnadsstandard och konflikter i länder asylsökarna lämnar. De inför sina värderingar här och vi kan avläsa problemen i utsatta områden och i brottsstatistiken.
  Det är naturligt att svenskar vill begränsa den påtvingade utvecklingen.
  Det är inte rasism, det är förnuft.

  1. När tom DN i dag skriver att för nyanlända lönar det sig inte att jobba, eftersom vissa av de generösa bidragen då kan falla bort, då förstår man att Ylva Johansson och statsministern har ett stort bryderi. När seriösa arbetsgivare avstår från att anställa, trots att hela lönen betalas av staten, dvs folket då ser det mycket mörkt ut. Så nu har regeringens valkonsulter arbete med att trixa med statistiken och hitta på nya hjärtknipande valbudskap.

Kommentarer är stängda.