EU:s friheter slår sönder svenska branscher och näringar

Råder skillnad i trafikpolisens bedömningar?
Detta är en bild från Jeander, som min bror långtradarchauffören helhjärtat instämmer i, eftersom han svarar ja denna fråga.

Enda glädjen är att han efter 45 år bakom ratten nu närmar sig ålderspension. Åkeri och transportnäringen är den gren, som under åren varit mest utsatt för EU:s friheter med import av billiga chaufförer, som både dumpat löner och ökat olyckstatistiken.

Min brors erfarenhetsbank efter alla år på vägen om hur svenska chaufförer och åkeriägare blivit behandlade av staten med dess regelverk, nya skatter, pålagor och från polisen förskräcker.
Transportfackets solidaritet är numera mer riktad mot regeringen än mot sina medlemmar, vilket gör att många luttrade chaufförer lämnar facket och spar sina pengar, när villkoren bara försämras.

För ett par decimeters utskjutande last mer än vad som tillåts och för ringa överträdelse av tvångsvilan på 9 timmar, så är det bara fram med plånboken, medan utländska chaufförer glatt kan riva böteslappen och ta upp ett nytt körkort under förarsätet.

Tåget skall ersätta långtradarna på E4:an, anser miljövännerna. Men godstågen kör inte in med mjölken till handlarns kylrum. Hur tågtrafiken med SJ skall kunna leverera ”just in time” begriper jag inte med ständiga haverier och förseningar?

Regeringen fjäskar både på hemmaplan och ut i världen. Miljöpartisterna måste ständigt hållas på gott humör, så inte regeringen spricker. Deras undermåliga verklighetsförankring och skatteslöseri är omvittnat på alla plan, att tillfälligt stoppa förbifart Stockholm gick löst på åtskilliga miljoner.

Nu vill partiet minska flygresandet, i söndagens DN 1 april (nej, det var inget skämt) skrev språkröret Isabella Lövin (MP)  ”Ge Swedavia i uppdrag att minska svenskars flygresande.” Men varför  inte börja med att  ge i uppdrag åt sin kollega Gustav Fridolin att först minska sitt flygresande, när kollektiva färdmedel finns framför näsan?

Dessa storpampars excesser är han inte är ensam om bland sina gelikar. De predikar för oss andra hur vi skall leva, men deras egen efterlevnad är skral till dessa predikningar.

Regeringen lägger sig platt för både FN och EU.
Vice statsminister Isabella Lövin är salig av Agenda 2030 och statsministern har fullt upp med att tillgodose EU:s krav på kvotflyktingar, här flygs det kors och tvärs för att stärka landets humanitet och öka takten i folkutbytet.
Priset för EU:s gränslösa friheter kan aldrig bli för högt, för dessa finanselitens tjänare. Belöningen kommer ofta efter avslutad politisk karriär, med överbetalda tjänster för god samarbetsvillighet. Därför är fajten hård om en plats på riksdagslistorna. Reinfeldt, Borg, Åsbrink, Persson, Rosengren är bara några exempel  på stor lönsamhet med att dupera folket efter globala oligarkers intressen.

Att en hel näring åderlåts, att åkerier slås ut, att unga män flyr chaufförsjobbet och att äldre, erfarna lägger av, är en bagatell för dessa parasiter inom EU-eliten. Där frihetens pris har förvandlats till ofrihet för många arbetare, som sliter, betalar ohemula skatter och som kämpar för egen och branschens överlevnad.

 

 

6 tankar kring ”EU:s friheter slår sönder svenska branscher och näringar

 1. Jag försöker så gott jag kan berätta för folk att en grundlagsändring kommer att smygas på väljarna dessutom upplyser jag dem om att jag läst i mitt msnflöde att Stefan Löfvens månadslön är uppe i den för mig svindlande summan av 170.000 kr månaden samtidigt som jag nyligen fått veta av en bekant att ett extrabidrag 1000 kr till synhandikappade kommer att strykas, visst är landet på väg åt fel håll

  1. Att försöka övertyga andra med fakta om landets orättvisor med syfte att de själva skall inse det absurda i EU-elitens (inte folkets) gränslösa politik med alla friheter för det globala kapitalet, kan bidra till att några kan tänka om i röstbåset i september. Men att vara passiv och bara hålla med är alltid enklare än att inse och ge uttryck för orsak och verkan.

 2. Läser idag att regeringen sänder 5 miljarder till kommunerna. Hårresande folkutbyte som kostar vad det vill. Dom avslöjar sig tydligt. Problemet är att många människor inte är upplysta. Sjukvården, polisen och andra myndigheter går på knäna. En sådan nyhet borde vara förstasida på tidningar.

  1. Många medelålders och äldre läser bara sin lokaltidning och ser på SVT:s regeringsanpassade nyheter och många av de unga har fullt upp med att putsa på sitt varumärke. Men nu har korrekta, mångkulturella fått svår konkurrens av sociala medier och nätets redaktörer, därför får nätjagarna rikligt betalt och knåpandet med censurlag lär fortsätta med ändring av grundlagen.

 3. Bra att folk skriver om alla stolligheter som slagit rot i vårt land. Bra att det visas exempel på hur invandrarrelaterade brott bedöms mjukare än svenska.

  Många tror kanske att beskrivningar av verkligheten skall få politiker att ändra sig. Det är en missuppfattning. Politiker har sin agenda. Den ändrar de inte av att lyssna på väljarnas argument. Den kan bara ändras av väljarflykt. Därför vänder sig artiklar som denna till väljarna så att de inser allvaret och tar steget att lämna 7-klöverpartierna.

  Väljarflykt är det enda politiker tar hänsyn till.

  1. Tänk om de kunde lyssna innan vi flyr, men Löfven räknar kallt med pensionärernas röster, trots att han skinnar dem och kör ut dem som kommit på obestånd på gatan, kanske då några vaknar. Han har säkrat sitt regeringsinnehav med sina omhuldade bidragsgäster och en förrädisk Annie Lööf, som sitter i hans knä och blinkar både till Sjöstedt och Fridolin, samtidigt som hon säger att hon vill vara en stark röst i Alliansen. Hur i helskotta kan någon rösta på denna Stureplanshoppa?

Kommentarer är stängda.