MILJÖPARTIET –  FÖR SÄMRE MILJÖ!

I detta gästinlägg punkterar Jan Ivarsson politiskt obunden, mycket elegant, miljöpartiets satsning på miljön i valrörelsen. Kanske om Fridolin inte visar sig så mycket, finns en chans att de klarar riksdagsspärren?


………………………………………………………………………………………

Man måste säga att MP bedriver en ärlig politik. Partiet förkunnar att en av de främsta frågorna det vill driva är mer invandring. Så kan man göra när man har olika värderingar för den egna ekonomin och landets. Man utgår från att sämre BNP per capita inte skall påverka politikers ekonomi. Det är andra som skall bidra till politikens internationella solidaritet, som om partiet valts för representera världen och inte svenskarna.

Miljöpartiets politik innebär ökad belastning på landets välfärd och miljö!
Fler människor som inte behövs i produktionen innebär ökad belastning på ekonomin och står i bjärt kontrast till hållbar utveckling. Dessutom saknas bostäder. Sådana saknar nysvenskar förmåga att bidra till, men de har förtur i bostadsköerna för att inte försvåra folkutbytet.

Miljöpartiet stöder i regeringen en politik som lett till bättre ekonomi för arbetslösa invandrare än för svenska pensionärer med låg pension, trots att de har arbetat hela livet eller tagit hand om sina barn då barnomsorg inte fanns. Svenskar som inte kan betala hyran riskerar att hamna på gatan. Invandrare kan få bostad i villor som kommuner inköpt för deras behov. Det är miljöpartistisk politik.

Sveriges jordbruk svarar inte ens för halva livsmedelsbehovet. Importen räcker högst en vecka. Det är en av förklaringarna till att befolkningen i nordiska länder inte är så stor som i sydligare länder. I Norden behöver man samla i ladorna för vinterns behov. Sådana tankar bekymrar inte MP. Planering för föda och uppvärmning under vintern har stimulerat nordbors intellekt. Det bidrog till utbildning och en stark stat för sammanhållning. De insikterna håller nu på att förloras. Landet går mot klansamhällen och andra värderingar som svenskar lämnade för århundraden sedan. Kvinnofrågor som stått högt på agendan visar på fundamentala motsatser i miljöpartiets politik.

Miljöpartister bortser från invandringens inverkan på miljön genom ökade flygresor. Miljöbelastningen ökar med flygtransporter av människor som skall fylla Sverige och genom deras semesterresor till länderna de lämnat. För att inte tala om alla flygtransporter för livsmedel. Få nysvenskar äter julgris, surströmming eller lutfisk som var tidigare generationer svenskars sätt anpassa sig till lokal föda och metoder att lagra för vinterbehov.

Media berättar att miljöpartiet mist halva antalet medlemmar. Det kan vara en fördel. Det räcker att partistyrelsen är medlemmar. Då riskerar de inte besvara obekväma åsikter. Det viktiga är att väljarna inte halveras och därmed det statliga partistödet. Det är det enda partiledningen behöver oroa sig över för att framgent kunna fortsätta avveckla landets välstånd.

10 tankar kring ”MILJÖPARTIET –  FÖR SÄMRE MILJÖ!

 1. Någon som har koll på den oönskade fd MP politikern och statsrådet M.Kaplan ?
  Han får bara inte tillåtas dyka upp igen i något politiskt sammanhang!

 2. MP vill flytta stora mängder människor från sydliga breddgrader till våra nordliga breddgrader (subarktisk miljö). Förstår inte hur detta går ihop med miljöpolitik. Varför kraftigt öka befolkningen i en känslig relativt kall miljö, som erfordrar välisolerade dyrbara bostäder med uppvärmning, ökade transporter av mat och annat som inte kan produceras i tillräckliga mängder under den korta vegetationsperioden.
  Slutsatsen måste bli att MP inte förstår vad de håller på med.

  1. Du får stort medhåll av avhoppade Jonas Serneholt, som lämnade MP i fjol. ”Ett grönt parti som offrade miljön för islamismen” (Nya Tider v.14 2018 under Debatt)….”borta är de idealister som klädda i yllekofta förespråkade en återgång till naturnära liv. Nu är det innerstad och islamism som gäller”

 3. MP angrips från två motsatta håll.

  För ”gröntänkare”, dvs folk som håller på ”försiktighetsprincipen” (som f.ö. är ett konservatismens signum), och tesen att ”rätta munnen efter matsäcken”, framstår dagens MP som avskalat, detta givetvis för att platsa i en S-regering.

  För ”storskalighetstänkare” lär MP framstå som inte tillräckligt fjärmat från sina forna ideal, dvs aktsamhet i miljöfrågor.

Kommentarer är stängda.