En ny Kalmarunion – En folkrörelse?

En ny folkrörelse?

 Denna intressanta länk kom från en vän.

Vad tycks om en ny Kalmarunion?

https://www.youtube.com/watch?v=GSD-bzrLPUA

 En Nordisk union, där Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och Grönland ingår. En gemensam union med syfte att bättre tillvarata Nordens intressen, inom olika samhällsområden, än vad som sker i dag.

I dag finns Nordiska rådet från 1952, Ministerrådet, Vårdförbundet, Vetenskapsrådet m.fl. Men en mer sammansvetsad union skulle ge en klar röst med större inflytande i världspolitiken och kunna bromsa EU:s federalistiska ambitioner.

Jag tycker att alla ingående länder skulle följa Norges exempel att stå utanför EU, även om de inte har oljan i ryggen.

Brexits förhandlare med Theresa May i spetsen borde mer kraftfullt sätta ner foten, när EU:s federalister vill ge ett avskräckande exempel på vad det kostar, om man vill lämna detta medborgarfientliga fördrag.

Men frågan är väl om övriga länder vill ha oss med, när Sverige alltmer framstår som ett avskräckande ”multikulturellt” exempel och Ericsson och H&M blivit akterseglade av andra länders innovatörer.

Vad tycker Ni läsare?

7 tankar kring ”En ny Kalmarunion – En folkrörelse?

 1. En nordisk union vore i varje fall bättre än EU, med tanke på att ”kaka bör söka maka”. Vi i norr har samsyn i mycket, åtminstone mycket mer, än vi har med EU, verkar det som.

  Men det räcker inte med att vi vill ha en nordisk union. Vi måste gå till handling också. Första steget borde vara att organisera ett förbund som kan föra fram tanken till de berörda folken. Vad jag vet, så existerar ännu ingen organisation av det slaget.

 2. Det är för sent. Inget land vill vara i union med Sverige.
  Hur skulle andra kunna lita på våra politiker som bluffat det egna folket om migrationens påstådda välsignelser. Först skulle den vara så lönsam att den skulle förbättra pensionerna. Företagen behövde arbetskraft sas det men är svåranställd.
  Samhället måste årligen skjuta till miljarder kronor och integration innebär svenskars anpassning till invandrare.

 3. Jag tycker det är en utmärkt idé. Men Sverige måste nog först visa sig värdigt genom att först slänga ut en väldigt massa folk som inte har i landet att göra. Det bör vi raskt göra vare sig vi kan få till en union eller inte.

 4. Jag instämmer i speciellt den sista raden, samt övriga kommentarer. Troligtvis vill inte våra grannländer ha med oss i någon som helst union då vi blivit ett riktigt ”tokland”. Angående EU så tror jag att ju förr denna union avvecklas desto bättre för alla inblandade. Tyvärr skulle vi Svenskar troligtvis inte ha tillräckligt med ”mod/stake” sett som kollektiv att rösta oss ur skiten. Vi (Sverige) är nog med i denna union ända tills slutet….när skeppet sjunker…hoppas jag har fel.

 5. Ett utmärkt förslag. Har länge haft denna tanke. Det sista i inlägget kan dock bli orsak till att det inte går att genomföra. Vem vill i framtiden ingå koalition med ett land, som står inför så stora problem? Jag tror tyvärr att vi i framtiden kan få ett scenario där våra grannländer inför murar och passkontroller för att skydda sig från ett kaotiskt grannland.

Kommentarer är stängda.