”Politikers budskap till nyanlända är att det lönar sig att missbruka systemet”

Fuskare belönas, arbetare straffas!

Att de som i dag sliter, arbetar och betalar skatt straffas, är en känd sanning, inte minst för tidigare generationer, som lagt grunden till välfärden.

Ett lurigt pensionsavtal för gamla pensionärer, som jobbat inom kommun/landsting vållar stor ilska, det resulterar i minskning av pensionen för ca150. 000 med flera hundra i månaden. Inte konstigt att de känner sig blåsta, när Löfven redan för ett år sedan vitt och brett utlovade förbättrade pensioner.
Först sa arbetsgivaren/SKL blankt nej till justering av avtalet ingen känns vid eller begriper hur det kunde bli så tokigt.
Men efter  några dagar, när det började blåsa upp, så kom nog nått ljushuvud på att ”För sjutton gubbar, vi kan inte ha 150.000 förbannade pensionärer i hasorna på oss inför valet.” Så nu skall tjänstepensionerna återställas till fjolårets nivå. (Rapport 26/1).

Staten, landstingen och kommuner kämpar frenetiskt för att finansiera Reinfelds och Löfvens egotrippade karriär politik, från deras ”öppna hjärtan” till ”murförbud.”
Ibland går det fort, när regeringen på jakt efter nya inkomster, dammsuger vartenda skrymsle för att stoppa ner i migrationens svarta hål.
Läs Petterssons blogg ,(som består av många kunniga debattöre. Den totala årsavgiften för migrationen uppgår till minst 390 miljarder, medan offentliga siffror från makthavarna är en bråkdel, allt för att vilseleda opinionen.

Finansministern ler, när hon pungslår folket, men lämnar ligorna i fred
Hon rabblar sitt mantra att pengarna skall gå till vård, skola och omsorg. För att skydda regeringens desperata jakt på medel till sin röstboskap. Här finns inget oacceptabelt.
Svensk moms på varor från Kina gladde finansministern, efter att hon jagat pensionärer, som flytt landet för att kunna leva drägligt på gamla dagar.

Obeskattad tjänstepension, hu så hemskt!

Men när det gäller att stoppa stöldgods från landsbygden står tullen handfallen, snus export går bra att stoppa, men inte maskiner och bilar för miljardbelopp, som internationella ligor beställt. Orsaken är en lat regering som inte ids besluta om ny förordning eller ändring av brottsbalken, hävdar förtvivlade tulltjänstemän.

Fega politiker har satt i system att slösa bort välfärden på de som missbrukar systemet, här rullar miljarderna med fusk och bedrägerier. Först är det locket på, när trycket blir för stort, då skall de utreda länge. Helst bortanför valet.
Så går det när de medvetet eller omedvetet går i globaliseringens ledband, som alla kapitalets  karriärister, dvs. ”röv slickare” gjorde i Davos.

Tänk om någon politiker kunde säga ”Sweden first” och mena sina medborgare, men det kommer aldrig att hända, så länge väljare tror på moderaternas  budskap om hårdare tag. och tycker synd om alla som skall utvisas.

Bidrag ger makt åt politiker, men maktlöshet åt medborgare
För bidrag ger makt, röster och passiva medborgare, vilket passar den politiska adeln ypperligt. Att ställa krav är en kränkning, vilket nyanlända fort lär sig. Sinar kassan är det bara att höja skatten, trots att Sverige går som tåget.
Här anpassas nyanlända snabbt till bidragsamhället, efter att på egen hand ha tagit sig över 600 mil till Sverige, som är det primära målet efter migrantmoder Merkels Tyskland. Om man vore förföljd, då skulle första asylland ha accepterats. Anpassningen till bidrag går mycket fort, till skillnad från vilja till integrering.

Dalt och kravlöshet
Väl här behandlas de som barn med dalt och en stor dos tycka synd om.
Många hårresande berättelser har min äldsta dotter (grundskole-gymnasie-SFI lärare) fått av sina elever, numera akademiker som vill arbeta och försörja sig. Här passar ordet kränkning bättre in, när snabbutbildade SFI lärare ofta från förskolan låter alla deltagare, oavsett bakgrund, få stämma upp i klapp och klang repertoaren.

Dessa erfarenheter om dagens dalt och barnbehandling bekräftas ofta av invandrare, som kom på 50, 60 och 70-talet. De kom för att arbeta, inte för att bli en belastning. Oavsett arbetsmarknadens högre krav och automatisering, så kommer majoriteten invandrare i dag för att leva gott på bidragssystemen.

Här i Katerinas Magasin där rubriken på detta inlägg är hämtad, berättar Bianca Murtagic om sina erfarenheter.

”Bianca Muratagic kom till Sverige som flykting från krigets Bosnien. Hon kommer från en familj där man alltid gjort rätt för sig. Hennes föräldrar kämpade och arbetade för att ta hand om familjen och samtidigt bidra till det nya landet som erbjöd fred och trygghet. Idag konstaterar Bianca att landet hon älskar sviker både svenskar och invandrare. Kravlöshetens politik har skapat segregation, utanförskap, bidragsberoende och kaos. ”Fega politiker ser hellre stillatigande på hur landet förstörs, än slår näven i bordet. När tänker ni börja göra ert jobb?…..”

 Tänk på det bästa läsare i valbåset den 9 september!

10 tankar kring ””Politikers budskap till nyanlända är att det lönar sig att missbruka systemet”

 1. Hörde på media igår att Karolinska Sjukhuset i Solna är såldt till ett bostadsföretag. Där skall byggas bostäder. Vart tar sjukhuset vägen? Har jag missuppfattat det? Nya Karolinska är ett nytt forskningssjukhus med specialister. Befolkningen i Storstockholm ökar med ca. 40000 invånare per år.

  1. Helt rätt, trots att läkare har protesterat, för några dagar sedan i SvD, eftersom det råder stor brist på vårdplatser. Bostäder behövs ju för alla anhöriginvandring som väntas. Men kortsiktighet är politikernas egenskap efter deras humanitet mot andra. Skatte-avgivtshöjningar för värdlandets befolkning, helst de svaga utan resurser. Gamla och svårt sjuka barn är lockande målgrupper. Och till detta svikarparti skyfflar LO in > 30 miljoner från sina kassor, måtte fler arbetare vakna innan valet.

   1. Ja svenskarna måste börja tänka efter och bojkotta MSM. Ser ibland många äldre som köper kvällstidningar, tänker ibland säga något, men tittar enbart på dom.

 2. Folk satte upp hjärtan och grät på platsen för terrordådet. Sedan går de till valurnorna och röstar på de partier som såg till att dådet kunde ske. Hur står det till med känslan för logiken?

 3. Läser just nu på nyheterna att regeringen med miljöpartiet föreslår att 9000 nyanlända skall få stanna istället för att utvisas. Kostnaderna är man inte klar över. Man blir mörkrädd och tar sig för pannan. Dom har gett sig sjutton på att sänka Sverige.

  1. Det blir att ta på sig livboj, men de är väl upptagna av den politiska adeln med sina lakejer!

 4. Återkommer här med ett annat ämne som har varit en av mina ”käpphästar” sedan drygt femton år tillbaka – nämligen Sveriges generösa tillämpning av utländska körkorts giltighet , eller eventuella giltighet – detta tack vare /pga ” 12 månaders regeln” att personer efter erhållet UT och ett s.k. giltigt körkort från hemlandet tillåts framföra
  motorfordon i vårt land ytterligare 12 månader (kan då bli minst två år efter ankomst) – för att då tvingas ta ett svenskt körkort.
  Undantag för personer från EES länder , Schweiz och Japan .
  Hur många onödiga trafiksituationer/olyckor har inte detta medfört? – vilket också redovisats från VTI genom åren – förare från MENA-länder fyra gånger fler inblandningar i trafikolyckor. Ska vi acceptera det i Nollvisionens anda? – det handlar faktiskt om vår gemensamma trafikmiljö – inte som PK-samhället vill framhålla ,att vi måste informera våra nya svenskar mera så DE inte råkar illa ut – men vi andra då?
  Har skrivit insändare många gånger och påpekat detta, reaktionerna nästan obefintliga.
  Ref till länken –

  https://samnytt.se/olovlig-korning-okar-vi-rapporterar-fler-och-fler-utlandska-korkort-i-vara-insatser/

 5. När invandrare yttrar sig migrationskritiskt, blir vänstern förvirrad. Ska vänstern argumentera mot invandraren, och därmed ta risken att brännmärkas med den egna rasiststämpeln?

Kommentarer är stängda.