Assistansfusket. ”Pappa: Hur kan pengar gå till kriminella, när vi får kämpa”

Assistansfusket.
Det finns nog inget som gör mig lika upprörd, som när kriminella välfärdsfuskare drar undan mattan för de mest behövande.
Men den största kriminaliteten begås av regeringen! Vilket inte alla som nu protesterar har klart för sig.

Regeringens tystnadskultur
Mitt svar till Thomas Hansons CP skadade son, som ställer frågan i ett reportage i SvD den 19 januari, är att det är regeringens rädsla för att stöta sig med sina väljare i förorten, som gjort att de har blundat och inte låtsas om problemet, trots många varningssignaler. Att skuldbelägga invandrare, är att gynna SD, alltså tiger man som muren, så har vänsterliberala gjort på område efter område, som fått välfärdens utarmning att eskalera. Här råder samma tystnadskultur, som hos klanen. Deras skyddande paraply över sina egen avkomma är välkänd, en insats som kan höja familjens bidrag med några tusenlappar från knarkförsäljningen. Knarkpengar eller röster, är sak samma.

I förorten beviljas fler funktionshindrade assistans och de får dessutom fler timmar, enligt Anna Dahlberg i Expressen. Visserligen ger invandrares kusingiften ökad risk för handikappade barn, men det är långtifrån hela förklaringen till generositeten. Import av outbildade assistenter från Mellanöstern är också en lönsam bransch, liksom att dra hit ”fake” handikappade. Kontroller uteblir från FK, för ingen tjänsteman vill riskera att få på käften.

Kalla Fakta
När jag såg Kalla Fakta den 22 januari, som handlade om neddragning av assistans, får jag en känsla av att politiker går som katten kring het gröt, ingen vill sätta bjällran på  regeringens ansvarslösa invandringspolitik, som raserar välfärden för de som behöver den bäst.
Finansministern nämner i en bisats chefens paradgren, att fler länder måste ta emot välfärdsmigranterna, nej, nej hon sa asylanterna.
Inte ett pip om rättegångarna i Södertälje eller Malmö.
Kalla fakta följer det vanliga mönstret avslöjar effekterna, men aldrig närma sig grundorsaken.
– Varför skenar assistans utgifterna?
– Vilka är det som fuskar?
– Varför måste regeringen spara?
– Varför är inte åldersfuskande afghaner lika intressant?

Samma mönster
Invandringsrelaterade problem följer alltid samma mönster, från förnekande till utredning. När trycket blir för stort, då tar media tag i frågan, denna gång SvD i en serie om assistansfusket, men då är trycket från enskilda och handikappföreningar så omfattande, att frågan måste upp på bordet. Ca 4 miljarder går rakt ner i de kriminellas fickor (en del för att finansiera terror resor enligt Magnus Ranstorp) och assistanskostnaden skenar, som nu kostar 30 miljarder varje år, lika mycket som hela rättsväsendet.

Ingen ska inbilla mig att felet endast ligger hos Högsta Förvaltningsdomstolen som i flera domslut  från 2012 och framåt urholkat assistansen, vilket FK likt detektiven Sherlok Holmes lyckades  leta fram, när befallning kom från regeringen att spara, spara för  sjutton!

Så nu är varken luft eller mat grundläggande behov!!
Nu får 8 av 10 som söker statlig assistans, med behov av hjälp  med mer än 20 tim/v avslag!  (< 20 tim faller ansvaret på kommunen).
En skriande orättvisa råder, de som är inne i systemet kan få extra pengar till semesterresor, medan svårt sjuka barn som behöver hjälp får avslag.
Självklart ligger regeringen bakom förtunningen av ”grundläggande behov” där som sagt andningshjälp inte längre ingår! Allt för att slippa förtörna sin nödvändiga valboskap i förorten.

Men nu pågår utredning i vanlig ordning av självklarheter.
Förbud mot importerade assistenter, örnkoll och samkörning av register på blivande assistansbolag diskuteras.
Men man glömmer de viktigaste åtgärderna, utvisning av utländska fuskare som dömts i domstol och förbud mot kusingiften,  borde för länge sedan ha sjösatts. De två sistnämnda är inte att tänka på i snällismens paradis. För då skulle våra politiker få skäll av EU.

Gänget i Södertälje som dömdes för ett par år sedan, kanske genom bulvaner har startat nya företag och fuskarna i Malmö, som nu är uppe i domstol, får väl lagens mildaste straff. Böter till brottsoffer kan i vanlig ordning inte betalas, så det får skattebetalarna också stå för. Min misstanke är att infiltrationen av partiska muslimer med politiska supporter är mycket stor inom vårt rättsväsende, som i regeringen. Privatiseringen av välfärdstjänster har fått förödande konsekvenser, ev. vinst av påstådd effektivisering äts upp av kostsamma kontrollsystem. För här finns alltför många oseriösa aktörer, vilket alliansen har svårt att acceptera.

Om inte detta fusk och regeringens lögner kan få indoktrinerade medborgare att vakna, då är Sverige utom all räddning!

Fler svar på frågan, varför måste vi kämpa från killen med CP skada, från den ensamstående mamman till 4-åringen som krampar och måste sondmatas Välkomnas!

6 tankar kring ”Assistansfusket. ”Pappa: Hur kan pengar gå till kriminella, när vi får kämpa”

 1. Ja du Harriet jag förstår och är medveten om svårigheterna även om jag inte har egna erfarenheter inom detta område – men ambitionen måste vara denna – tuffare och då med hjälp av väktare eller polis för det kan inte tillåtas fortsätta. (ass.fusket).
  Kanske låter naivt ?

  Här en intressant SR- kvartsintervju med den frispråkige frilansjournalisten Jens Ganman .
  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6607948

  1. Mycket skönt att höra att journalister börjar berätta om det vi läsare vet. Att MSM:s journalister, inte är journalister utan enbart ”grindvakter” åt makten.

 2. Samtliga kontrollfunktioner/ tjänstemän i assistansärenden måste våga bli mycket tuffare –
  ifrågasättande – spaning – tillslag, släppa alla funderingar om diskriminering /racism etc.
  Detta gäller givetvis överlag för många fler samhällsfunktioner.

  1. Här ligger probelemet att ingen längre vågar bli tuffare. Att granska och ifrågasätta krävande, aggresiva invandrarre. Av erfarenhet vet jag att det är mycket lättare att backa, se mellan fingrarna för att slippa bråk, och hot om anmälan. Dessa konfrontationer tar så mkt tid och energi, vilket gör att andra patienter får sitta i mellan.
   Fysiska kontroller undviks i det längsta i förorten, för ingen tjänsteman vill få på käften. Namnbrickor tas bort av personal på en del akutkliniker, annars kan däcken vara sönderskurna på parkeringen. Den mångkulturella vurmen har gått för långt, det vänsterliberala etablissemanget som startat den, behöver aldrig konfronteras med aggresiva och hotfulla patinter, klienter eller brukare…..

 3. Från min syster:
  I går var jag på en föreläsning om Japan, Abe är nationalist hans uppdrag är att värna landets folk! Det är inget som våra styrande har tagit med sig, de lirar tvärtom! Läs Rolf Malms krönika i Samnytt om du inte gjort det! Bra att Ni alla kämpar!

 4. En grupp som länge inte ”fanns”, är de ME-drabbade. Nu börjar de väl erkännas, men det är långt kvar innan samhället bryr sig på riktigt.

Kommentarer är stängda.