Oro finns för rikspolischefens synförmåga!

Uttalat synfältsbortfall?

Före jul så tyckte rikspolischefen att han såg en ljusning beträffande sitt ansvarsområde. Men det måste vara något fel på hans syn, eftersom hans poliser med sin fackförening bara ser mardrömslikt mörker.
https://nyadagbladet.se/inrikes/polisfacket-malar-upp-mardromssituation-kritiserar-dan-eliasson/

Tino Sanandaji gjorde en sammanfattning på Facebook den 30 december över sista tidens händelser:

”Dygnets rubriker exklusive Malmö:
• Skjuten man hittad död i Göteborg
• Maskerade män sköt på pizzeria i Järfälla
• Hotfull man med spade sköts av polis
• En man i Smedjebacken har under natten blivit knivskuren
• Falköping: Oro efter anlagd brand i skolbyggnad
• Polisen utreder misstänkt mordbrand i lägenhetshus
• Kvinna och barn misshandlades
• Polisen varnar: ”Öppna inte”. Polisen har fått in flera larm om okända personer som tagit sig in hos äldre i Borgholm
• Sju dagar i sträck har räddningstjänsten i Landskrona attackerats med fyrverkerier när de åkt på larm. Nu får brandmännen polisskydd på utryckningar
• Polisen beskjuten av raketer – flera gripna. De pyrotekniska oroligheterna i Eskilstuna fortsätter
• En polis kände sig så ansatt av ungdomarnas fyrverkeriskjutande att polisen drog sitt tjänstevapen. Händelsen har fått lokalpolischefen Anders Olofsson i Kristianstad att rikta en allvarlig uppmaning till föräldrarna att prata med sina barn.

Dags för propagandapoliser att gå ut och uppmana allmänheten att inte oroa sig och FÖR GUDS SKULL fortsätta rösta på S.

Polisens ogenomtänkta utspel efter Malmövåldtäkterna: ”Mitt råd är att uppträda som vanligt och inte agera på sin rädsla” ”Vi uppmanar medborgarna att röra sig som vanligt. Det är det mest brottsförebyggande, säger Mats Karlsson, som riktar sig direkt till personer i områdena där våldtäkterna skett” ”Varken polis eller annan myndighet kan gå ut och lova någon trygghet”

I praktiken uppmanar polisen unga kvinnor att agera som mänskliga sköldar, trots att risken att drabbas av överfallsvåldtäkt är nära noll om de inte rör sig ute ensam. Om syftet är att ha vittnen som rör sig ute i natten borde polisen uppmana män eller de i grupp, inte ensamma kvinnor. Polisen missbrukar sin förtroende för att ge idiotiska råd som syftar till att hjälpa regeringen under valår, på bekostnad av kvinnors säkerhet.

Rädsla finns av en anledning. Överdriven rädsla är irrationell, men att inte känna någon rädsla alls trots fara klassas också som en psykisk åkomma som utsätter de drabbade för risker. Tydligen känner polisen själva rädsla när de drar vapen mot män med spade och ungdomar med fyrverkerier. Varför ska ensamma kvinnor i Malmö inte känna rädsla för en reell fara?”

…………………………………………………………………………………………………

När jag på rapport hörde detta idiotiska uttalande av polisen i Malmö, höll jag på att sätta glöggen i halsen av upprördhet. Denne Mats Karlsson, regeringens och rikspolischefens nickedocka har nog jämnat vägen för karriären och det är han inte ensam om.