Ett steg framåt, två steg bakåt?

Så här i slutet av året är det dags att se lite positivt på tillvaron, även om det tar emot.

Ett steg framåt
Publicering av vissa ledare, erkända MSM debattörer får mig ibland att tro det.
Ledarskribenter i både Svenska Dagbladet och Göteborgsposten har visat många prov på klarsynthet under året, som har förankring i vardagslivet.

Det var som bildbeviset på hatet från islam mot judar i Göteborg och Malmö veckan före jul, fick upp dörren på glänt.

”Kan bara vita vara rasister frågade sig Ivar Arpi i SvD den 21 dec.

En liten strimma av insikt skymtade i en ledare i DN den 17 dec Enas mot hatbrotten”

”Vi kommer aldrig att komma åt hatbrotten förrän vi enas om att alla sorter är lika avskyvärda….” men i slutet lyfts självklart en mening från BRÅ:s rapport om hatbrott under 2016 upp…”Islamofobiska motiv överlappar ofta med främlingsfientliga motiv.”

Jag förmodar att ledarskribenten kände att han eller hon var ute på tunn is.

Antesemitistiska, nedärvda motiv från muslimer sedan otaliga generationer,  står för majoriteten av hatet,  men om detta får vi inte berätta, får då finns risk att åsiktspolisen med Expos hantlangare slår till.

Men vi får vara glada för smulan, eftersom DN:s uppfattning, som regel är, att det bara är vita som kan vara riktiga rasister.
Samma uppfattning råder i #metookampanjen om de riktiga höjdarna av sexuella trakasserier. En retsam klapp på rumpan blir en tragedi, men att bli utknuffad på en balkong verkar vara en bagatell som inte ens nämns, när avsändaren inte är rätt.

Två steg bakåt
Eller är samhällsutvecklingen ett steg framåt och två steg bakåt??

När jag läser gårdagens SvD  29 december, så undrar jag om det är ett tomrum i hjärnan angående orsak och verkan på våra politiker?

Kanske har rikspolischef Dan Eliasson banat väg för detta tomrum? Han hoppas nu på en ljusning i utsatta områden, men förtydligar att några no-go zoner inte finns, även om läget är allvarligt. Han vill nu få fler kriminella inom lås och bom

Men jag förstår inte hur det ska gå till?

Hans mjuka råd om armband med mysiga fikastunder har inte fått stenkastande unga, knarkkurirer att bli snälla. Hårdhandskar från en förtvivlad polikår lyssnar han inte till, för han vet så väl att det inte går hem hos chefen. Tänk att bli polischef utan en dag som polis i tjänst? Efter hans framfart som GD på Migrationsverket och Försäkringskassan kunde han få sin inkompetente chef att utnämna honom till rikspolischef, genom att utlova stora besparingar efter en förödande omorganisation av polisen. Resultat; en organisation i sönderfall!

Ulf Kristofferson (M)  ser ”Integrationsproblemen som en tickande bomb”, Peter Hultqvist (S) oroar sig över skräckbilden av Sverige, som kan utnyttjas och Jonas Sjöstedt (V) har visst vaknat till och konstaterar ”En naiv syn på ekobrott gynnar kriminella gäng”.

Inte ett ord om massinvandringens konsekvenser, som de själva är skyldiga till!

Per Gudmundsson upprepar i sin ledare, det gästkrönikör Olle Ljungbeck  redan förkunnat på denna blogg, nämligen statsministerns frekventa mantra ”Det är oacceptabelt”. PG ger oss här hela listan under 2017.
Undrar vad Löfven skall upprepa under 2018 ?

Amnesti
Hur har regeringen mage att predika om allas lika värde och samtidigt ge förslag på amnesti bara för en grupp, där majoriteten är åldersljugande afghaner?

Att denna särlagstiftning från asylrätten, är en skam för landet fattade inte liberalerna och centerpartiet förrän efter 2-3 veckor, vars värdegrundsindoktrinering hindrade polletten från att trilla ner.

Nu är det fiffigt värre enligt gränspolisen. En person som fått avslag på sin ansökan flera ggr lämnar nu bara in ny ansökan om gymnasiestudier och vips så stoppas utvisningen! (SR 12/12).

Åsiktspolisen
Den vänsterfinansierade åsiktspolisen har nu tagit nya grepp. UD vilar inte på hanen tillsammans med säkerhetspolisen. Att släcka ner Face Books konton för kända namn som Ann Heberlein, Katarina Janouch med flera är småsmulor, jämfört med regeringens planer på att spionanklaga journalister, som avviker från den officiella Sverigebilden, som UD ljugit ihop. Men i Svd 27/12 klagar ett par jurister över att nazister kan få större frihet på nätet. vars skydd mot näthat försvagas. Att det kan vara fler än nazister som står för den varan, verkar inte ha gått fram till dessa numera invandringsförmögna, laglärda män.

Islamisering
I jultider så verkar islamiseringen ha fått nytt bränsle, här är några exempel.

– En elev kände sig kränkt av julsånger, fick stopp på skolans julfirande.

-Vid besök på en julbön i en gammal kyrka förvandlades prästen till en eldfängd politiker, som protesterade mot finansministerns uttalande om att migranter nog borde välja ett annat land än Sverige, vilket fick Fridolin att gå i taket. Gamla takter visades hos detta isalmkramande parti, som nu glädjande dinglar runt riksdagsspärren.
För enligt denne Guds tjänare, så skall dörrarna stå vidöppna för alla som vill leva gott på värdlandets befolkning. Prästen nöjer sig inte med, ”trots omsvängningen av den svenska asyl- och flyktingpolitiken för ett par år sedan fortsätter antalet människor som beviljas uppehållstillstånd att ligga på rekordhöga nivåer.
Finansministern rättade snabbt in sig i det korrekta ledet, efter halkolyckan ovan. Nu är hon åter på banan med att det är SD som står för hatet mot invandrare, som bara är början, underförstått på valrörelsen…..
Hennes och regeringens hat mot alla Sverigevänner kanske blir slutet på maktinnehavet?
Troligen slog dörren snabbt igen, när hon och övriga ministrar skymtade muslimers rasisttiska  attacker utanför judarnas samlingslokaler i Göteborg och Malmö.

-Inga svensk julmat serverades på statsmissionens julbord, köttbullar var det enda som påminde om våra traditioner.
Dock kom snabbt glädjande reaktioner på twitter. Här är en från signaturen THOMAS MÖLLER‏ @thomasmoller64 24 dec.

”Stadsmissionen uppmanar folk att skänka pengar! Dom erbjuder familjer/unga att fira jul och äta julbord, men skinka har vi inte på julbordet för det är kränkande mot vissa individer, vi vill även meddela att vi ej tar emot bidrag från SD! Vidrigt & osmakligt #tv4 @STHstadsmission!”
Att någon svensk familj eller hemlös kan känna sig kränkta av utebliven skinka existerar inte hos maktens ”rövslickande” organisationer.

– Vandalisering av trefaldighetskyrkan i Karlskrona utfördes av en 26-årig man, vars etnicitet och  hemvist saknade allmänintresse….

-Kommunen tog upp denna fråga om personal i hemtjänst kunde vägra att köpa produkter med griskött , som gamla hade skrivit upp på inköpslistan. Naturligvis får de det, svarade kommunen, ingen skall diskrimineras pga av sin religiösa tro……Diskriminering av de gamlas önskemål är helt OK!

Det är detta som skrämmer mig mest, hur det offentliga Sverige visar upp en bild som inte stämmer, finansierat med både skattepengar och gåvor från godhetstroende, utan en gnutta reflektion om dess följder.

Europa
Men blickar jag utåt så blir det ett spännande år, om stegen blir framåt eller bakåt är för tidigt att avgöra, men visst hopp finns ändå.

Vem skall dra det längsta strået i EU om framtida migrationsströmmar?
Fortsättning följer i mars, då Bulgarien är värdland och skall försöka bygga en bro över sprickan mellan väst och öst.

Skall statsministern få fortsätta med sina krav på kvotfördelning trots tapper vägran från vicegradsländerna, som har stöd av Donald Tusk?

Kanske har hans springpojksiver avtagit en smula, när invandringsrelaterat elände på hemmaplan bara väller fram. Det är inte konstigt att UD:s renhållningsiver når nya nivåer med att tvätta bort den fläckiga Sverigebilden. En uttalad oro finns över bångstyriga svenskar som föredrar nätets information framför lojala tidningsredaktörers friserade alster.

Österrike
När tunga regeringsposter i Österrike gick till högerpopulistiska FPÖ, så blir det mer uppförsbacke för EU:s federalister. Heinz Christian Strache blev vicekansler trots sina ungdomssynder. Nu blev det en axelryckning till skillnad från år 2000 då blev det sanktioner, när det föraktade FPÖ tog plats i regeringen.

Förbundskansler Sebastian Krutz uppmanade EU att ”Skrota migrantkvoter, låt militär upprätta säkra zoner i ursprungsläderna”  vilket majoriteten av Europas befolkning stödjer, förutom de som duperats av migrantmodern Merkels lögner med assistans av vår statsminister.
Tror dessa två att migranter skulle acceptera uppehållstillstånd i EU:s östländer? 
Denna  aningslöshet är skrämmande, risken är stor att samma inkompetens råder inom andra områden. Vilket vi i Sverige har  fått många beklämmande exempel på under året, som Löfven varit en mästare på att dribbla bort, tack vare en opposition, som glömt att opponera.
Tyvärr lutar jag mer åt att dessa gränslösa ledare är lakejer åt globaliseringens finansiella oligarger. Men nämner man detta är man ett offer för konspirationsteorier och betraktas som psykiskt instabil. Vilket får mig att tänka på inspärrining av dissidenter på mentalsjukhus i diktaturer.

Polen
När inte ens EU kommissionens hot mot Polen, med fråntagande av landets rösträtt, för deras iver att kasta ut domare från kommunisttiden, får någon större effekt,  så ökar oron hos federalisterna. När EU:s artikel 7 i Lissabonfördraget, som kallats för ”atombombsalternativet” mer betraktas som ett tomtebloss, så förstår vi att motorn hackar i Bryssel.

Tyskland
Angela Merkel har det heller inte lätt, först be om ursäkt för sin blindhet över våldtäktsvågen i Köln på nyårsnatten i fjol, där ”tahrrush” demonstrerades med råge av hennes importerade skyddslingar. Nu kräver en av hennes toppmän i CDU, Thomas Strobi att max 65000 migranter kan tas emot, mot tidigare tak på 200.000 (TT – Reuters).

Borde  inte denna immigrantmoder känna att det är dags att lämna in?

Tyvärr har statsministern redan förklarat att han tänker sitta kvar oavsett utgång i valet. Allt annat är väl oacceptabelt för denna man. Därför ägnar han all sin energi att splittra alliansen, vilket inte är så svårt med förrädiska liberaler och centerpartister, som hoppar från den ena stolen till den andra.

Men, bästa läsare, nog kunde Ni notera att jag äntligen klämde ur mig några positiva nyheter?

Kanske kan jag få återkomma med mer av den varan under nästa år, som jag hoppas blir ett Gott Nytt År med två steg framåt och bara ett bakåt!

14 tankar kring ”Ett steg framåt, två steg bakåt?

 1. Gud bevare oss, S+M, fortsatt invandring på ca 100.000 människor varje år, bidrag i massor och inga pengar kvar till utbyggnad av infrastrukturen. Nu växer det upp enorma nya bostadsområden runt våra större städer, till övervägande del bestående av bostadsrätter med lägenhetspriser på flera miljoner. Hur ska migranterna utan arbete eller ekonomiska tillgångar kunna bo i dessa dyra lägenheter. Kanske det blir som i Nacka där kommunen köpte 3 lägenheter för 14 miljoner kronor till en migrant (s.k. flykting) från Syrien med 3 fruar och 16 barn. Man undrar, hur blir det då med kommunalskatten framöver.
  Tack S+M, ni har jobbat hårt de senaste 20 åren för att nå dit vi är idag.

 2. Tror inte att nya M-ledaren har kvar nuvarande åsikter efter valet.
  Harriet, tack för allt du skrivit det här året!

 3. Tack Harriet för många bra beskrivningar. Tror som någon tidigare nämnde att den nye moderatledaren är inbjuden till kommande Bilderbergmöte i juni. Media hyllar hans framgång i så kallade mätningar med stor framgång. Vilket får mig att tro han blir vår nya statsminister. Det blir spiken i kistan.

 4. Riktigt bra skrivit Harriet. Jan Ivarsson nämner Tjernobyl varför jag osökt kommer tänka på Geoengineering -chem-trails aktiviteter som jag har observerat senaste halvåret över mellansverige – så påtagligt t.o.m. senaste veckan – en för årstiden blå morgonhimmel som fram till lunch har ”mjölkat igen” . (rek.www.Geoengineering,Watch.org).
  – vill påminna om den lagrådsremiss från 22 juni-17 ” föreslås språkliga och redaktionella ändringar i tryckfrihetsordningen och yttrandefrihetsgrundlagen i syfte att underlätta
  förståelsen och tillämpningar av dessa grundlagar”. Hur låter det ?

  önskar Gott Nytt År !!

 5. Några större förändringar kommer nog inte att ske tror jag. Framför allt korrupte Uffes medvind i opinionen är illavarslande

 6. Talade med några så kallade pk-människor häromdan. Och de är inte beredda att ändra sina uppfattningar. Jag tror dessvärre inte att några större förändringar är att vänta 2018

 7. Makthavare fördömer brottslighet. De upprepar att det är oacceptabelt och politiker säger att de ökat anslagen till Polisen. Sällan talar man om den grundläggande orsaken. Tvärt om kallar man de rasister, som påtalar samband mellan invandring och brottsutvecklingen.

  Så beter man sig inte om radioaktivitet i svamp, bär och vilt i vissa delar av landet. På det området är det inte rasistiskt att tala om orsaken, kärnkraftolyckan i Tjernobyl.

  En väsentlig skillnad är att det första problemet har våra politiker själva skapat, men inte det andra.

 8. Ja, absolut! För min del ser jag fram emot ytterligare politiska betraktelser för 2018!

  1. Tyvärr har kommentatorsfältet krånglat för mig. För effektivt spamfilter? Eller Expo polisen?
   I dag kunde kommentarer komma fram till min stora glädje, hoppas det fortsätter så till nästa år. Annars får hemfixare.se rycka ut igen. Era kommentarer och gästinlägg är golvet i denna blogg, som ger inläggs-energi även inför nästa ödesår!

Kommentarer är stängda.