Ljus och fortsatt mörker i världen

Små ljus i mörkret

  • Victoria Kawesw avgår som partiledare för FI
  • Birgitta Ohlsson (L) lämnar politiken
  • Valmyndigheten avslår ansökan om ett muslimskt parti. Men de kan komma igen, när fullständiga uppgifter och namnunderskrifter är på pränt. 

Visserligen är Kawesws uttalande om att ”Illegala invandrare ej skall utvisas, eftersom vita svenskar inte kan göra det” och Ohlssons ”Avskaffa Sverige” svårslaget, men med fortsatt feministisk regering, kommer säkert fler ”duktiga flickor” att göra entrè.

  • Annars är allt som vanligt, med tiggare, förlåt EU-migranter, som även lever rövare utanför hovstallet, där prinsessan Madelene har en bostad.

http://www.expressen.se/nyheter/kungligt/klagomal-om-eu-migranter-vid-prinsessan-madeleines-hus-/

  • En imam skrämde elever på Bulltoftaskolan i Malmö under ett studiebesök i en moské, där imamen förkunnade att homosexuella var grisar, som äter sina barn.

Detta blev faktiskt för mycket för deras värdegrundsorienterade rektor, som verkade vakna.

http://www.expressen.se/kvallsposten/grisar-kallades-homosexuella-skola-staller-in-moskebesok/?social=fb

  • Terrorforskaren Peder Hyllengren vid Försvarshögskolan är oroad. På sju år har antalet islamistiska extremister mer än tiodubblats. Trots prat och handlingsplaner, så möter extremismen lite motstånd i Sverige, säger han. 

Han lyfte fram Angered som ett gott exempel, där socialen samt polis gör hembesök för att få hemvändare att bli snälla.

Jag är dock mycket tveksam till omvändelse potentialen. Det enda rätta är förlorat medborgarskap efter utresan, vilket skulle dämpa krigarlusten. Men det överskattade omvändelse syndromet verkar vara en svensk epidemi hos politiker och deras underställda.

Nederländerna drar nu in medborgarskapet för terrorister, något som Sverige borde efterfölja, men är man storfräsare i humanitet så tror man mer på hembesök med förstående personal.
http://tt.omni.se/cc13a4b5e329c6dd1a6273142652172a7ab773f0

Agenda och Dokument
En liten ljusglimt var Tobias Tobès (M) uppmaning i Agenda i går kväll, att frågan om islams fundamentalistiska gren också borde upp på agendan, som motvikt till alla utanförskapsförklaringar till IS sympatisörer och hemvändare. Morgan Johansson rabblade den vanliga ramsan om hur mycket regeringen gjort till skillnad från den förra, men indragit medborgarskap var usch och fy! Representanten från Malmös moskéer förnekade de flesta problemen, medan Göteborgs var mer vaken för verkligheten.

Terrorbrottens ökning kommer att fortsätta i väst, var slutsatsen i ”Dokument”, som skildrade  framväxten av IS, där både president Busch och Obamas underlåtenhetssynder, gödslade IS utvidgning. Att blunda för faktamaterial verkar vara en egenskap hos världens ledare.  Sverige har nog rekord i enögdhet, med varningar för nazismen och högerextremism, men totalt synfältsbortfall råder vid islamistisk terror med vänsterns olagliga aktiviteter.

FN rapport
Ute i världen råder fortsatt mörker, där svälten ökar rapporterar FN. David Beasty, chef för FN:s livmedelsprogram kallar rapporten för ”Åtal mot mänskligheten,” men här måste han ha fått något om bakfoten. Åtalet skall riktas mot den giriga och hänsynslösa globala eliten, som inte har en gnutta mänsklighet innanför västen. Deras oförmåga att dela med sig, kompenserar politiker med att vältra över kostnaderna för bistånd, FN:s och EU:s hela existens på folket, samtidigt som gerillaorganisationer växer.
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tragiskt-trendbrott-svalten-i-varlden-okar