Statsministern firar, när alliansen förtvinar

 Regeringen positionerar med höjning av skrala pensioner
Nu har partiledarna i 7 klövern upptäckt att pensionärer hamnat utanför värdegrunden. Fort in med dem i värmen, så de röstar rätt nästa år.

Pensionärsskatten skall bort i små steg, säger finansministern, nej nu kontrar Ebba Busch Thor. Vad övriga partiledare i en sönderfallande allians tycker, har jag inte klart för mig.

Misstroendeförklaring dunstar bort
Kanske de nya uppgifterna från statsministern var, att han viskade om ministerposter efter valet i en samlingsregering, som fick Jan Björklund och Annie Lööf att fega ur? Moderaterna, KD och SD hade inte noterat några nya uppgifter. Misstroendeförklaringen mot försvarsminister Hultqvist, får inte riksdagens stöd, eftersom han då inte gjort något fel. Praxis blir att fiendens gossar kan stå på trappan utan att stadschefen informeras. Vår tillit får då tillfalla medborgargarden eller en egen kalasjnikov.

Bättre pension åt alla
Lockropen skallar, förbättrad pension åt alla, kanske 300 kr mer i pension varje månad, men det är ingenting mot ensamkommendes efterlevnadspension, som är på nästan 3.000 under många år. Trixet är att med fast stämma förkunna att båda föräldrarna är döda.

”Var är engagemanget emot statligt satta fattigpensioner?” skrev Christina Rogestam, Förbundsordförande SPF Seniorerna i fjol och det är hon inte ensam om att undra.
https://www.svt.se/opinion/rogestam-om-pensioner

Inte ett smack har hänt sedan dess, jo det har blivit värre. 

I dag är > 250.000 pensionärer fattiga, nästan 20 % av alla pensionärer och siffran bara ökar. De lever under EU:s fattigdomsgräns, som är 60 % av landets medianinkomst. I Sverige innebär det 11.000 i månaden.

Enligt pensionsmyndigheten har antalet fördubblats sedan 2006 och varningar har sänds ut från OECD.

På statsmissionens äldrecenter i Stockholm har antalet årliga besökare ökat från 3.000 till 11.000 på bara tre år. Källa: Svt Nyheter 21/7 2016 ”Pensionärer har inte råd att köpa mat.”

För många är det dagens enda mål mat, som kan köpas för en tjuga, medan ensamma gossar kan banka med besticken i bordet när maten inte duger.

Men statsministern bryr sig inte ett smack om oss, som jobbat sen vi var små. Han önskar bara röster till sitt ministertåg.

Livspussel
 Något livspussel fanns inte att gnälla över då. Om man var ensamstående mor med små barn var det bara att bita ihop, jobba heltid efter 6 månaders föräldraledighet utan VAB dagar och ständigt kämpa för att få tag i en dagmamma eller dagisplats.

Jag blir bara så trött på dagens gnäll från bortskämda unga. Moder- och faderskapet har konkurrerats ut av självförverkligande och av egen tid utan familj och ungar.

Så mitt råd är skaffa ett mindre pussel!

Lägsta lön förslag, en dröm för fattigpensionären
Engagemanget från rörelsen är däremot stort mot att lägsta löner på ca 15.000kr/mån skall kunna införas. En lön som vore drömmen för mången pensionär, som efter heltid under ett helt yrkesliv inte når upp till den summan.

Att pensionärer skulle betala högre skatt var självklart för de Nya Moderaterna, inget jobbskatteavdrag här inte, för dessa krakar kan ju inte strejka, var Reinfeldts smarta drag, när han bildat regering.

Undrar vad Ulf Kristensson har i bagaget?
I de senaste opinionsundersökningarna har moderaterna ökat en smula.

Det tycks gå bättre utan partiledare!

Gemensamt för vår förrädiska 7 klöver är att varken fattigpensionären eller svårt sjuka barn med behov av assistans inte ingår i det lika värdet.

Det har i stället exponerats på lyxmigranter, falska asylanter, förortens maffiagäng, tiggare och ligor från öst. För dessa grupper kan gamla vara ett lätt byte vid lurendrejeri affärer, precis som från rörelsens funktionärer.

Mikael Sjöberg, chef på arbetsförmedlingen förklarade att det är bättre att betala tillbaka  miljarder i öronmärkta lönebidrag, än att de hamnar i orätta händer, men han lär säkert få mera skäll. Regeringen älskar sina bidragspengar och vägrar inse att mot förortens kriminella gäng, hjälper ingen peng.

Gamla lätt byte för bedragare
Gamla har lärt sig att lita på sin nästa, arbeta och göra rätt för sig och inte ligga samhället till last.
Problemet är att allt för många även litar på alla som ringer på dörren, inklusive sitt gamla arbetarparti, trots deras förvandling från folkhem till världshem med ansvar för alla utifrån som önskar ett bättre liv.
Generationers skattepengar finansierar politikernas humana politik, vilket gör att gamla svälter.

Eget ansvar
Här borde varenda svensk bli förbannad och se igenom den falska retoriken.
Grupptrycket från PK eliten gör att korrekta åsikter sitter fast i hjärnkontoret, men alla har vi ett ansvar för vad vi gör och säger, men också för vad vi inte gör och inte säger, medan tid är.
Detta faktum borde också begrundas av korrekt media.