Våldets vardag på akuten

FREDRIK ANTONSSON, fd undersköterska skriver om sina erfarenheter som undersköterska på SÖS. Publicerat på bloggen ”Iotakt” den 17 augusti 2017.
http://iotakt.se/akuten/

Han skriver om hur våldet och hoten är grövre, vidrigare och allvarligare. Förr kunde det handla om enstaka fyllon och pundare, men nu är det kriminella gäng med aggressiva våldsoffer och anhöriga som går bärsärkargång. Ett respektlöst patrask. De hotar personal om de inte får gå före alla andra och utgör ett allvarligt arbetsmiljöproblem på avdelningarna, där vården kan försämras för andra patienter.
Han skriver om kulturarbetare, våra experter på bortförklaringar, som alltid vet bättre än de som ständigt möter konsekvenserna av deras och politikernas moraliska hybris och han frågar sig om någon tror att Moder Svea är frisk?

Men vår nya adel, trippar bara in på privata sjukhus och tycker att vården fungerar bra. Fredrik Reinfeldt, gjorde sig lustig för några år sedan, när han att konstaterade att våra julgranar stod kvar….

Att vänta på sin tur är inget för regeringens skyddslingar, när sjukvårdspersonal med läkare vittnar om deras framfart.

Statsministern får väl konstatera att än så länge lever sjukvårdspersonal efter möten med aggressiva invandrare. Att andra mer sjuka patienters vårdbehov och trygghet åsidosätts, när avdelningar översvämmas av aggressiva gäng rör honom inte i ryggen. Hänsyn till deras kultur står mig upp i halsen, när gängen i stället borde kastas ut av militär och att vården för gängens skottskadade får äga rum på fängelser.

Att inte vara tillräckligt kulturkompetent fick jag höra redan i slutet på 80-talet, när jag blev beskylld för främlingsfientlighet av missnöjda invandrare som inte hade något funktionshinder. De kunde kräva parkeringstillstånd och bidrag, för påstådda svårigheter med att gå. Tillstånd för handikapparkering har alltid varit big buisness och strategin från politikerna är som vanligt att försämra för de som verkligen behöver det. Bedragaren skall skyddas till varje pris om det handlar om annan etnicitet och mycket välbeställda. En bäste broder skall helst inte nitas till och görs det mot en invandrare så är det rasism.

Våra makthavare tror att man kan locka tillbaka lärare, poliser och sjuksköterskor till yrket med samma låga löner och ännu sämre arbetsmiljö.

Ligger mångkulturella politikers IQ < 70 eller råder ständig black out i hjärnkontoret?

Våra politikers flathet mot dessa marodörer borde in i Guiness rekordbok, detta toppresultat skulle stå sig i minst ett par generationer.

Länkar med samma budskap

-https://www.hbl.fi/artikel/panikkanslan/

Signaturen ”Peter”
”Undrar om Finland (vår östra riksdel under 700 år) kommer ta emot svenska flyktingar.
Idag har det varit många skjutningar, Västerås, Uppsala och Stockholm. Två döda. Bråk på akutmottagningarna. Förmodligen behöver man upprätta fältsjukhus för att hantera situationen.
Även i Finland har personer idag huggits ner med kniv. Även Finland har immigranter, dock endast ett fåtal jfr med Sverige”.

Kriminella skall inte vårdas på vanliga avdelningar
https://www.dagenssamhalle.se/kronika/kriminella-ska-inte-vardas-pa-vanliga-avdelningar-18184

Kriminella gäng stormar akuten: ”Personalen kallas för horor och slampor”
https://www.metro.se/artikel/kriminella-gäng-stormar-akuten-personalen-kallas-för-horor-och-slampor

Patienter ligger i bajs och personalen gråter på Ystads lasarett
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/patienter-utan-mat-och-mediciner-pa-ystads-lasarett?cmpid=del%3Atw%3A20170818%3Apatienter-utan-mat-och-mediciner-pa-ystads

6 tankar kring ”Våldets vardag på akuten

 1. Någonstans läste jag, eller var det kanske i Ring P1 jag hörde det, att regeringens väntan med att tillkännage skandalen, var betingad av omsorg om vår säkerhet. Regeringen ville inte fästa busarnas uppmärksamhet på det öppna såret, för då kunde det infekteras, menade man väl. Ju tystare desto bättre för läkningen, alltså. Men när medierna avslöjade fadäsen, då tvangs regeringen höra av sig.
  Finns det någon trovärdig substans i det resonemanget?

 2. En finsk professor säger att Sverige är större hot mot Finland än Ryssland.
  Det är den svenska migrationen som skrämmer.

  1. Ja, visst är det så och Norge funderar på att införa passkontroll vid gränsen.
   Öppna gränser för terrorister, blir stängda för de skötsamma.
   Kanske kommer värdegrundsmantrat att ersättas av krav på att lära oss verser ur Koranen, så vi inte får ett skott i pannan, om vi råkar vara på fel plats, vid fel tid….

 3. Klart att regeringen vet vad so händer. Lika klart är det för mig att Hr Löfven visste. De trodde att det skulle gå att undanhålla eländet. Nu kom det fram iaf (tack DN). Det tog lite tid att hitta på en godtagbar lögn och då fick det bli att Hr Löfven inte visste. Det var därför han höll sig borta.
  Men istället framstår ju Hr Löfven som en inkompetent ledare där hans underställda undanhåller information till honom, är det bättre ??
  Hoppas, hoppas att Alliansen fortsätter att kräva förklaring. Men tyvärr verkar de lika lealösa.

 4. Vet vår regering vad som händer i landet Sverige, vet de ens om att de leder landet Sverige.
  Statsministern visste inget om it-skandalen i Transportstyrelsen trots att han sitter i regeringens säkerhetsråd.
  Eller vet man men bryr sig inte ?
  Man putsar väl på Sverigebilden istället.
  Nya terrordåd i Västeuropa. Någon som tycker det är konstigt att visegradländerna inte vill ta emot flyktingar fån Afrika eller MENA området ?

Kommentarer är stängda.