Skandalen växer

SKANDALEN VÄXER!

Här fortsätter gästkrönikör Karin Ferm att ge en översikt med fakta bakom lögner och bortförklaringar efter skandalen på transportstyrelsen, som egentligen handlar om regeringens inkompetens. Statsministern kan konsten att anklaga andra för sin oduglighet som landets ledare. Landsfader kan mer betraktas som ett skämt. Men självklart slåss han med alla medel, när han fått smak på det goda livet. Att bli bäste bror med världens ledare är självklart viktigare än hans landsmäns säkerhet.

………………………………………………………………………………………………

Om allt gått rätt till
”Redan från första dagen Säpo började misstänka att ett brott mot ”rikets säkerhet” hade begåtts skulle Säkerhetspolitiska rådet informerats och extrainkallats om allt gått rätt till!

I det säkerhetspolitiska rådet ingår förutom statsministern, även inrikesminister Anders Ygeman (S), utrikesminister Margot Wallström (S), försvarsminister Peter Hultqvist (S) och vice statsminister Isabella Lövin (MP), samt deras statssekreterare.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/interpellation/sakerhetspolitiskt-rad-pa-regeringskansliet_H210269

http://www.regeringen.se/regeringens-politik/utrikes–och-sakerhetspolitik/

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19859097.ab

https://www.svd.se/sakerhetspolitiskt-rad-kan-leda-till-trovardighetsproble

https://www.sydsvenskan.se/2017-03-14/sakerhetspolitiska-radet-extrainkallas

http://www.corren.se/nyheter/sakerhetspolitiska-radet-extrainkallas-om4545910.asp

https://nyheteridag.se/lofven-kallar-in-sakerhetspolitiska-radet-efter-det-blodiga-forortsvaldet/

DETTA MISSTAG HAR REGERINGEN HÅLLIT MYCKET TYST OM! 
Detta Säkerhetspolitiska Råd har det yttersta ansvaret för att minimera skadan av den säkerhetsläcka som uppstått på Transportverket. Med andra ord skulle dessa ha sammankallats redan juni 2015 !

Statsminister Stefan Löfven (S)  (Högsta ansvarig inför Svenska folket)

Vice statsminister Isabella Lövin (MP),

Inrikesminister Anders Ygeman (S) (chef för SÄPO)

http://www.sakerhetspolisen.se/

Utrikesminister Margot Wallström (S)

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) (Chef för MUST: Militära underrättelse-och säkerhetstjänsten)

http://www.forsvarsmakten.se/sv/organisation/hogkvarteret/militara-underrattelse-och-sakerhetstjansten/

Framför allt skulle statssekreterarana ha kallats in till säkerhetsrådet, eftersom det är de som skall ha sakkunskapen inom de olika departementen. Statsråden är mer tillsatta av politiskt hänsyn, än av kompetens inom området de skall ansvara för.

OM allt gått till rätt så skulle Säkerhetspolitiska Råd ha inkallat Infrastrukturminister Anna Johansson (S) och hennes statssekreterare för att inhämta den information som kommit in till hennes departement!

Att både SÄPO och MUST skulle frångå Svenska lagar är högst otroligt, så informationen borde ha vidarebefordrats till både Ygeman och Hultqvist redan 2015 !! Annars är SÄPOS syfte att ”skydda Sverige och demokratin” i gungning.

Detta innebär att Regeringen (Ygeman och Hultqvist) inte skött sina åtaganden, utan helt struntat i ”Rikets säkerhet”.

Bara för att dölja det inarbetade arbetssättet, som de politiskt tillsatta tjänstemännen utövar inom myndigheterna, så mumlas det om att ”göra avsteg” från lagar lite då och då, för att snabba på beslut och för att ”få något gjort”.

Troligen handlar det främst om att mörklägga och rädda en socialdemokratisk partikamrat och att kunna hänga kvar vid köttgrytorna?

Anders Ygeman ljuger 
Ovan skrevs EFTER det datum Ygeman påstått sig fått information om Säkerhetsläckan på Transportverket!  Inte ett enda ord om säkerhetsläckan, med att säkerhetspolitiska rådet diskuterat IT-säkerheten framgick! Ett utmärkt tillfälle att informera resten av säkerhetspolitiska rådet om Transportstyrelsens säkerhetsläcka!

Så Ygeman ljuger då han påstår att ”det inte funnits tillfälle att diskutera detta med Löfven”.

Ygeman kan inte heller komma och påstå att säkerhetspolitiska rådet inte haft några möten!

Sedan kan vi fråga oss om Transportstyrelsens IT-skandal var uppe på dagordningen hos säkerhetspolitiska rådet, då Försvarets materielverk (FMV) även var adjungerade. För FMV har inget med IT-angreppen att göra om det inte skulle handla om Försvarets materiel (bilarna).

För kännedom
En skrivelse från Anders Ygeman till Riksdagen 2016-04-07

”Svar på fråga 2015/16:1036 av Hans Wallmark (M) Det säkerhetspolitiska rådet och it-angreppen mot Sverige

Hans Wallmark har frågat statsminister Stefan Löfven om det säkerhetspolitiska rådet sammanträtt för att diskutera de omfattande it-angreppen mot Sverige, och om det i så fall finns någon dokumentation från det mötet. Frågan har överlämnats till mig.

Som framgår av Hans Wallmarks fråga träffas det säkerhetspolitiska rådet regelbundet för att diskutera en samordnad hantering av frågor som rör Sveriges säkerhet i bred bemärkelse. Vid det senaste ordinarie mötet diskuterades bland annat it-angreppen som har drabbat flera svenska mediers webbplatser. Det säkerhetspolitiska rådet är inte något beslutsorgan. Frågorna som diskuteras av rådet bereds vid behov vidare av ansvariga departement. Frågan har också diskuterats i Krishanteringsrådet som består av myndighetschefer från några av myndigheterna inom krishanteringsområdet, till exempel Myndigheten för samhällskydd och beredskap (MSB), Polismyndigheten, Säkerhetspolisen, Försvarsmakten och Socialstyrelsen. Till det extrainsatta mötet adjungerades även Försvarets materielverk (FMV). Under mötet informerade Regeringskansliet och ledamöterna varandra om pågående och kommande arbete som syftar till att upprätthålla en god beredskap vid större it-incidenter.

Stockholm den 7 april 2016

Anders Ygeman”

………………………………………………………………………………………………

Lästips för Er som ha orken kvar att läsa mer om denna skandal.

Med hälsning från signaturen ”Peter” kommer länken ovan och han skriver ”Oansvarighetskultur tycker jag är en lämplig beteckning på etablissemangets verksamhet. Dit räknar jag inte SD, men alla övriga partier och myndigheter. Regeringen försökte mörka lagbrott begånget av myndighet. Helt makalöst! Ett annat exempel på oansvarigt beteende är att inte göra någon konsekvensanalys av den extrema svenska invandringen. Ingen vet vart det kommer att leda, ska man låta det gå så långt att man knäcker det svenska välfärdssamhället ?”

4 tankar kring ”Skandalen växer

  1. Läste i Fria Tider att regeringen Löfven tydligen stärkt sin ställning hos svenska folket. Ja vad skall man tro. Fria Tider är, enligt min mening, ytterst trovärdig. Så den som hoppas på verklig förändring kan nog sluta drömma. Risken är att frustrationen blir för svår att bearbeta. Visserligen är förtroendet för politiker i allmänhet REKORDLÅGT men uppenbarligen har inte denna skandal påverkat regeringen särskilt mycket. Snarare än vanlig dag på jobbet

    1. Det verkar som grupptänkandet till vänster har skapat en rustning mot farlig information, man ”skjuter budbäraren” hellre än att se sanningen i vitögat.
      Den kunskapseroderande skolan har verkligen lyckas med indoktrineringen uppifrån.
      Ett litet framtidshopp är när välfärdsminskningen drabbat majoriteten, men då är det troligen försent.

Kommentarer är stängda.