Regeringens största misstag. Del 4.

Gästkrönikör Karin Ferm fortsätter här att analysera regeringens alla fel beträffande asyl- flykting- och invandringspolitiken. De är så många att de måste delas upp i flera inlägg. Del fyra handlar om bland annat lån, ansvarslöshet och särbehandling. Allt bottnar i brist på kunskap eller i vilja att se vad deras humanitära stormakt kostar för medborgarna, som aldrig fått möjlighet att säga ja eller nej till denna generösa politik. Medborgarna betalar nu rikligt till en välfärd, som inte levereras och är trötta på politikers lögner om långsiktig lönsamhet med sin ansvarslösa politik.

”Råttbo av skatter och avgifter 

Hela den Svenska ekonomin är ett råttbo av SKATTER, LÅN och AVGIFTER, som ingen har riktigt koll på hur de används och dessvärre ej på deras skadliga effekter på skatteunderlaget. En liten ljusglimt är att alliansen nu vaknat till inför sommarlovet, efter tre år utan opposition! De hotar med att fälla regeringens skattehöjarförslag till hösten, om Stefan Löfven med Magdalena Andersson lotsar fram det till riksdagen. Vi kan förvänta oss en urvattnad kompromiss, för inget parti, utom SD, vill ha ett nyval innan 2018.

Lån för att vara god

Orsakerna till dagens invandringsrelaterade problem är många, här lyfter jag fram några anledningar till haveriet.

 • Att inte ha lärt sig enkel EKONOMI och NATIONALEKONOMI är en orsak till haveriet.
 • Att sedan ta ytterligare LÅN till att finansiera något som inte är genomtänkt, BARA för att några i beslutande ställning TYCKER att vi HAR RÅD att vara generösa och goda mot alla, som önskar ett bättre liv, är totalt fel
 • Att samtidigt förvänta sig att den Svenska befolkningen ska ställa upp och med sina pengar hjälpa Staten att uppfylla dess löften, som vi inte fått tycka till om, visar på ett totalt FÖRAKT mot den egna befolkningen.
 • Att hjälpa människor på FLYKT är något som vi bör göra, det tycker de flesta av oss, men under ordnade och rättvisa former. Ledstjärnan i dag är endast att få visa sig god, utan en tanke på politikens följder.

Konsekvensanalys saknas 

 • OM regeringen tänkt till och gjort en KONSEKVENSANALYS först och med den som underlag fattat beslutet om HUR MÅNGA vi kan hjälpa per ÅR, hade vi kunnat hjälpa dessa människor på ett HUMANT och VÄRDIGT sätt.
 • OM Sverige TIDIGT satt upp Gränsbevakning och hindrat personer som endast är/varit ute efter Ekonomisk vinning och som inte haft LEGITIMA asylskäl att komma in i Sverige, skulle vi inte ha det KAOS vi nu har.

Ansvarslösa politiker

 • Att komma med undanflykter som ”vi behöver arbetskraftsinvandring” och samtidigt inte ha kontroll på vilka som kommer hit är ANSVARSLÖST.
 • Att inte ha tagit reda på vilka KOSTNADER som en massinvandring innebär är ANSVARSLÖST.
 • Att inte ha insett att Invandring kostar pengar, inte bara i direkta bidrag, utan i utbildning, sjukvård, omsorg och framtida ålderpensioner är ANSVARSLÖST.
 • Att inte i förväg ha inventerat bostadsbeståndet i landet och möjlighet till egen försörjning innan regeringen öppnade gränserna vidöppna är ANSVARSLÖST

Jag skulle kunna fortsätta att räkna upp fler områden som regeringen borde ha inventerat innan de uttalade orden ”ALLA ÄR VÄLKOMNA” , men tror inte det behövs. De flesta svenska medborgare har full koll på vilka områden som nu GÅR PÅ KNÄNA på grund av den massinvandring vi haft de senaste åren.

Jag är inte emot invandring, men den BÖR SKE MED EFTERTANKE över både dagens och morgondagens följder. Vi ska inte ta emot fler, än att vi kan ge de personer som får ASYL ett VÄRDIGT MOTTAGANDE, ETT DRÄGLIGT LIV och EN ÄRLIGT CHANS att skapa sig ett bra liv i Sverige.

Tydligt budskap om vad som gäller

 • Vad vi MÅSTE göra samtidigt är att STÄLLA KRAV på de som kommer hit.
 • Vad vi MÅSTE göra är att redan från början säga ifrån, att vi INTE kan uppfylla alla DE KRAV de kommer med.
 • Vad regeringen MÅSTE gå ut med är att invandrare ENDAST har rätt att få de GRUNDLÄGGANDE BEHOVEN tillgodosedda. Resten är deras eget ansvar att anskaffa.

Vi HAR RÄTT att kräva att invandrare tar ANSVAR för sitt eget liv och att vi INTE kan ge dem allt de kräver av oss.

Särbehandling

Svenska folket har rätt att kräva av regeringen, att de inte som nu SÄRBEHANDLAR invandrare och ger invandrare fördelar som inte den inhemska befolkningen får.

Skräddarsydda bidrag och alla förturer kan stjälpa mer än hjälpa. Att få allt gratis utan minsta motprestation är att bädda för framtida och mycket svårlösta problem. Det har många curling-föräldrar blivit varse, när det är för sent att fostra om sin avkomma. Detta borde regeringen veta, när starka intressegrupper ständigt kräver mera, inte minst från muslimska organisationer.

Att beskylla försvaret för särintresse var betydligt enklare för tidigare finansminister Anders Borg, än att stoppa bidragen till förrädiska organisationer som inget skall ha. Muslimska brödraskapet har dubbla agendor, en demokratisk utåt och en odemokratisk inåt.

Idag SKAPAR REGERINGEN ett ”vi och dom”-samhälle genom särbehandling och kravet att svenska befolkningen ensidigt ska visa hänsyn.

Samma hänsyn SKA de som kommer hit också visa OSS som redan bor här, men sådant beteende är ofta en sällsynthet. Svenne förakt och Svennehora är tyvärr vanligt vokabulär hos Ali, Amir och Muhammed som styr gatans parlament och ingen i förorten brukar protestera nämnvärt åt dessa föraktfulla uttalanden.

Sverige kan inte och ska inte hjälpa alla

SVERIGE är ett LITET land, inte bara geografiskt utan också befolkningsmässigt. VI KAN INTE hjälpa alla som är på flykt och alla som vill ha ett drägligare liv, men denna självklarhet vägrar vänstersinnade att ta in. Denna förnekelse banar endast väg för ökat flyktinghaveri.

Om politikernas hade besinnat sig och tänkt före i stället för efter, hade vi kunnat hjälpa de med störst behov och låtit dem smälta in i samhället genom assimilering.

Då hade dagens problemfyllda parallellsamhällen inte förvandlats till no go zoner. Men nuvarande och förra regeringen gjorde tvärtom, öppnade upp gränsen på vid gavel för alla som ville in och det var inte för de mest behövande, snarare öppnades dörren de som inte allas skulle in.

Majoriteten var unga, starka och män, som endast kunde rabbla Koranverser, som i dag kan utgöra stor fara för medborgares liv och lem. Många förvandlas till IS sympatisörer och Sverige är nu inte bara världsbäst i humanitet, utan också av import och export av IS krigare. Sverige kan inte ens ta emot alla med riktiga asylskäl, när det sker på bekostnad av våra barn och barnbarns EKONOMI.

För någon gång ska alla dessa lån BETALAS tillbaka!”

————————————————————————————————————————-

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Kommentar

Ekonomi är att hushålla med de resurser som står till buds.  Varje sunt tänkande husmor vet att om skafferiet ekar tomt, så går det inte att bjuda tjugo gäster på middag. Men dagens ”husmödrar” har ingen gammal kunskap om att först spara till kalaset, nej de trycker bara fram SMS lån på mobilen. Gråtande och ångerfulla snyftar de sedan i Lyxfällan, när de förstår att andra dagar är att vänta. Men de som ansvarat för landets haveri behöver aldrig själva dra åt livremmen, nej det är bara att vältra över kostnaden på folket, där de börjat med de allra svagaste. Pensionärer och gamla är en bra målgrupp, för de kan inte strejka. De riktigt gamla är fogliga och genomskådar ej politikerlögner. Värre är det med oss 40-talister, men när allt fler blir fattigpensionärer går all kraft åt till överlevnad.

 

 

8 tankar kring ”Regeringens största misstag. Del 4.

 1. Bra skrivit av Karin Ferm. Tack Harriet .
  Låna till godhet! fn är vår statsskuld i storleken 1311 > miljarder SEK .
  Sveriges kommuners totala samlade skuldberg någonstans mellan 450 – 500 miljarder SEK (som aldrig i stort sett omnämns) och detta innan den kommande belastningen på kommunerna. ”När hela Sverige blir som Malmö” .

  Lägg därtill de kommande hisnande betalningarna till Agenda 2030 -projektet som vi
  har åtagit oss via FN – sept.2015 – Robin Hood XX L.

 2. Får tacka för den respons jag får då Harriet tar in mina tankar här. Känslan av att inte vara ensam i dessa tankar stärker mig i mina försök att ”väcka andra”.

  För min del får ni gärna sprida texterna, så att vi får flera som vaknar innan det är försent!

  // Karin

 3. Ju mer vänster en person är ju mer skiljer sig dennes ekonomiska värderingar för den egna och andras ekonomi.

  1. Mycket bra sammanfattat! Särbehandlingen gäller väl även det att en del kommuner köper in bostadsrätter till de som fåt PUT?

   1. Tänk så härligt få en bostadsrätt utan en dag i kö, jag undrar om besittningsrätten efter en tid gäller även här?
    Konstigt att varken kommuner eller regeringen upptäckt alla andra som under årtionden står i kö för en lägenhet. De verkar totalt omedvetna om att alla unga inte har välbeställda föräldrar som kan garantera lånen. Men då vet vi att allas lika värde inte gäller längre!

 4. Mycket bra skrivit. Frågan är hur lyckas vi vända skutan. Dom starka mycket onda krafterna från oligarkerna ,bilderbergarna, EU och FN. Förhoppningsvis att många fler människor vaknar till. Bra kämpat Harriet.

  1. Jag har fått fler krönikor, som vi får läsa framöver av Karin Ferm. Både hon och jag saknar, tack och lov falska tycka-synd-om-gener.

 5. På avpixlat skriver idag krönikören Rolf Malm en krönika med rubriken nutidens inkvisition. Krönikan är bland det bästa jag läst. Sverige är verkligen politiskt sjukt.

Kommentarer är stängda.