Nya Tider, en fascistisk tidning?

SVT granskar Nya Tider

 I förrgår kväll (8/6) fick jag av kulturdelen i Aktuellts nyhetssändning veta att jag satt och läste en fascistisk tidning. Nya Tider blev granskad av två utvalda experter, som nästan övertrumfade varandra i varningar för denna farliga tidning med fascistiska rötter.

Dess redaktör, Vára Suk framställdes som ondskan själv, vars svar i en intervju försåtligt framstod, som om han förnekade att förintelsen hade ägt rum. Vilket inte var sant. 

Sant var däremot en känslosam rekvisita som innehöll mörk berättarröst och tragiska ansiktsuttryck på de medverkande inklusive nyhetsuppläsarna. Budskapet präglades av en imponerande klippa och klistra förmåga.

Förintelsen är ett oklart begrepp

Ordet ”förintelsen” är ett mycket diffust och oklart begrepp, som kan misstolkats brett.

Jag har under alla år >1998 då Göran Persson initierade Forum för levande historia, väntat på en ny kampanj med kommunismens historia. Efter 1998 var nazismen utgångspunkt för landskampanjen och boken ”Om detta måste vi berätta”, vilket då hade mitt fulla stöd, för jag trodde att granskningen skulle fortsätta av historiens mörka händelser.

Hitler kunde inte på långa vägar tävla med Stalin i folkmord, denne despot avrättade, torterade och arrangerade hungersnöd så > 90 miljoner människor dog.

I dag verkar Forum för levande historia helt död, då det gäller att lyfta fram islamistiska fundamentalsters terror och mord, på kristna, kopter, HBTQ personer, avfällningar och övriga otrogna. Men, när det gäller undanflykter och bortförklaringar för brott som kan kopplas till islam, då blir Forumet och MSM levande igen.

Gott om mörka rötter i alla partier

Ork fattas alltid att granska andra partiers mörka rötter, det är bara SD:s rötter som dissekeras, förutom Nya Tiders.

Impregneringen med skrämsel för partiet är så stark, så att Stockholms stadsmission avvisar partiets stöd på 85.000 tusen kr som enligt önskemål skulle gå till fattigpensionärer. Direktorn Marika Markovits skriver i ett meil till Aftonbladet (hon ville ej ställa upp för en intervju) att;

”Vi väljer att avstå från gåvor/sponsring från företag och organisationer vars verksamhet eller målsättning strider mot Stockholms Stadsmissions människosyn.”

För statsmissionen är det viktigare att få visa sig god, än att vara det.  Jag undrar om alla fattigpensionärer håller med?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/py716/stadsmissionen-nobbar-85-000-kronor-fran-sd

Nazister fanns inom alla partier, inte minst inom bondeförbundet och högern.

Min mor berättade, när hon under 30-talet arbetade som andra husfru på Torsåkers slott, hur saliga slottsfrun med arrendator (som då blivit hennes make) med gäster blev, när de hörde Hitlers stämma dåna i radion.  Majoriteten av arbetarna genomskådade Heil Hitler budskapet, precis som de i dag gör med globalisternas                                                                                                    frälsningsläror.

Kanske ett krismöte har ägt rum på SVT?

Jag kan tänka mig att bakgrunden till inslaget i Aktuellt om Nya Tider, var att programdirektören för SVT, Jan Helin förstod att nu måste tyngre artilleri in, när Nya Tider bara får fler läsare och skall få medverka på bokmässan till hösten.

Men en olycka kommer sällan ensam.

SD:s väljarsiffror bara stiger och till råga på allt så strömmar allt fler invandrare till, som är trötta på regeringens dalt med återvändande IS-krigare och nyanländas gräddfiler.

Min misstanke är att det kommer fler av dessa onyanserade och propaganda program när t.o.m. Anna Hedenmo, programledare för Agenda och ordförande för publicistklubben, skriver i Expressen den 7 juni att Jan Helin har ett ansvar för misstron om invandring.

http://www.expressen.se/kultur/jan-helin-har-ett-ansvar-for-misstron-om-invandring/

Förtroende tappet till media bara ökar

SOM institutet i Göteborg har åter redovisat en undersökning om allmänhetens förtroende för medias rapportering. När det handlar om invandringsfrågor så anser ”en majoritet att svenska medier inte helt säger sanningen om samhällsproblem förknippade med invandring”.

Sakine Madon, känd debattör, journalist i invandringsfrågor, avslutar en nyligen publicerad artikel med ett råd till sina kollegor ….”Självrannsakan vore bättre väg att gå än att peka finger åt de missnöjda väljarna”.

http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-missnoje-far-invandrare-att-valja-sd

KU granskar

Till sist vill jag bara nämna Johan Westerholms inlägg på hans ledarsidor.se, där han tar upp KU:s kritik mot Anders Ygeman (S) och Alice Bah Kuhnkes (MP) lögner. 

Att kulturministern far med osanning och visar på stor kunskapsbrist är mycket allvarligt, slår han fast för  ” …Kulturministern ansvarar för public service-företagen, en central komponent i vår krisberedskap och civilförsvarsfömåga. Sådana får aldrig ens misstänkas att fara med osanning….”

Vidare att …..”Kulturdepartementet är det departement som ger Sveriges Radio och Sveriges Television dess sändningstillstånd. Att dessa public service-företag haft svårt att förhålla sig objektivt i nyhetsrapporteringen är ingen hemlighet…..”

https://ledarsidorna.se/2017/06/den-ljugande-ministern/

Så egentligen är min kritik av SVT och Jan Helin helt orättvis, de följer ju bara högsta chefens charlataneri.

6 tankar kring ”Nya Tider, en fascistisk tidning?

 1. Här en viktig artikel återigen från Gatestone Inst.
  rubriken är; ” Islamization of Europe – Erdogan´s New Muslim Political Network”

  Alarmerande skrivningar om hur politisk islam ”äter”sig in i Europa (väst) med försåtliga nätverk och organisationer .
  När bildas det första islamistiska partiet i Sverige?

  https://www.gatestoneinstitute.org/10509/france-islamic-party

  1. I stort sett alla partier utom SD har antingen islamister i partiet eller så stödjer flertalet denna destruktiva religion, detta innebär att behovet av ett rent islamistiskt parti inte är aktuellt man har liksom inflytande ändå, häpp!
   Återkopplar till nazisttiden då väldigt många utav våra samhällstoppar var nazister. detta förnekades eller tystades ner då det började gå illa för Adolf. Jag kan skönja en viss parallell eller är jag ensam om detta. Att det fria ordet är reglerat och att media väljer vilka nyheter som skall publiceras och hur de ska publiceras är väl inte heller något nytt men fortfarande ytterst skrämmande. Sverige kan inte kalla sig för demokrati längre!

  1. Judith Bergman, advokat, författare, politisk analytiker, var helt okänd för mig. Men hennes ord om avskaffande av föråldrade konventioner om mänskliga rättigheter var som balsam för själen.
   Dessa gamla överenskommelser förhindrar utvisning av omänskliga terrorister, men EU:s politiker med Tyskland och Sverige i spetsen betraktar dessa som huggna i sten. Det anser att det är viktigare att skydda dessa gärningsmän från förföljelse och död, än landets egna medborgare.
   Varför borde de fråga sig?

 2. Tilläggas bör att veckotidningen NyaTider är allt annat än fascistisk. Men kulturvänstern verkar vara desperat, eftersom den inte drar sig för att förvränga bilden av NyaTider. Bäst är att provläsa tidningen under några veckor, och själv skapa sig en uppfattning.

 3. Under ett par dagar har SVT Kulturnytt kampanjat i försök att sänka NyaTider, detta genom att kleta ner tidningen med fascist-färgen.

  Troligen är avsikten att det organ, som avgör hur det nya presstödet ska fördelas nästa år, tar intryck av programmet och utesluter NyaTider.

  Enligt en källa, vill presstödets utredare, Novak, att en jury avgör vilka medier som ska få stöd. Juryn skulle bestå av folk från de medier som avskyr NyaTider. Det är väl demokrati á la DDR? Nu får vi se hur staten ställer sig till förslaget.

Kommentarer är stängda.