Floskelvarning, övergrepp och vänster-höger politikens slut

Några notat från artiklar, som fick min uppmärksamhet i gårdagens DN 2017-05-21.

 –Årets fläskigaste jobbfloskler

Facktidningen Vision har utsett vinnaren av årets värsta jobbfloskler.

Informatören Anders Lundgren vann med dessa sju värstingar.

  1. Jag hör vad Du säger och tar det med mig
  2. Vi måste strömlinjeforma processerna för att maximera effektivitet
  3. I vår organisation har vi högt till tak
  4. Du kan inte ändra på andra, bara på dig själv
  5. Det här ska vara ett levande dokument
  6. Vi får se var det landar
  7. Vi måste ha en transparant diskussion i de här delarna

 Så nu vet vi att vi inte ska ändra på oss under det låga taket och att ingen tar med det vi säger. För de ogenomskinliga dokumenten är döda och återuppstår endast om de kan maximera elitens effekt för att göra oss mer strömlinjeformade!

-Kloka ord från Peter Wolodarski!!

Men med usel tillämpning inom journalistiken!!

I sin söndagskrönika skriver han om Kevinfallet bland annat:

”Granskningen avtäcker upprörande polisiära metoder. När få motfrågor ställs är risken för övergrepp som störst”

Vidare….”Grupptänkande och tvärsäkerhet gagnar aldrig rättsäkerheten…”

Förmodligen menar Wolodarski att denna tillämpning inte skall gälla inom tidningsvärlden, för på hans egen tidning har den alltför länge varit förbjuden.

 –Politikens vänster – höger har börjat spela ut sin roll

Skriver Bo Rothstein, professor vid Oxford universitet och redogör för forskningens tydliga svar om vad som skapar mest välfärd.

Det är kombinationen marknad och offentliga regleringar. Den nordiska modellen hyllas för bäst förverkligande av dessa idéer.

BR tror att finanselitens gullgosse Emmanuel Marcons seger till Frankrikes presidentskap kan bidra till detta historiska skifte, men glömmer att nämna hans finansiärer och att den nordiska modellen har trasats sönder av massinvandringen, som den globala finanseliten gillar.

Inget försäkringsbolag i världen överlever om bara utbetalningar sker till de som aldrig betalt en premie. En pensionslavin är att vänta skriver Johan Westerholm på ledarsidorna.se.

https://ledarsidorna.se/2017/05/pensionslavinen/

Jag är inte lika säker på forskningsrönens genomförande i praktiken. För haken är brödraskapet mellan ansvariga för offentliga regleringar och marknadens stora aktörer.

Näringslivets representanter har skrikit sig hesa över hot om vinsttak i välfärden, för hur skall då Jan Emanuel Johansson, fd Robinsonvinnaren och sedan S-politiker, få ihop till lyxrenoverad vindslägenhet i city?

Han var bland de första entreprenörerna som skakade fram undermåliga flyktingförläggningar, vars ägare migrationsverket snabbt förvandlade till mångmiljonärer.

 

En tanke kring ”Floskelvarning, övergrepp och vänster-höger politikens slut

  1. Konstigt att så få människor tycks reagera. Den kungliga svenska gröna avundsjukan, tycks det mig, har ersatts av räddhåga att påpeka det orimliga i vissa personers orimliga vinster på flyktingarna och Emmanuel Johansson är bara en i raden. Glöm inte Bert Karlsson t.ex.

Kommentarer är stängda.