Svenska Institutets fadäs

Att snubbla på eget grepp

Ingen har väl undgått Svenska Institutets (SI) fadäs under veckan som gått.

Institutet sorterar under UD, men jag har aldrig förstått vad de gör eller nyttan av dess verksamhet. 

Men efter denna händelse klarnar det, självklart är institutet bara en megafon för globalisternas agenda med UD som sufflör. Denna gång med lagbrott mot den omhuldade yttrandefriheten, i sin nit att få bort felaktiga åsikter på nätet.

SI har ett eget twitterkonto och låter varje vecka en person, oftast från känd elit, ta över kontot, som ”curator.”

Meningen är att personen skall få twittra fritt om vad den vill, för att visa hur öppet, pluralistiskt och transparant vårt humana land är.

För institutets ”twitter-öppenhet” har internationellt pris delats ut.

Curatorn har, samma rätta som andra bloggare, att radera olämpliga åsikter i kommentatorsfältet.

Men ”curator” nätsäkerhetsexperten och vänsteraktivisten Vian Tahris, sköt visst över målet, under sin vecka mellan den 8-14 maj, i sin iver att visa sig på styva linan. Hon blockerade snabbt 14.000 twitterkonton, varav många aldrig hade varit inne i kommentatorsfälten!

Med myndighetens godkännande har hon använt en blockeringslista, som är framtagen av andra experter på näthat.

Om Expo, AFA och Henrik Arnstad bidragit med kunskap, vet jag inte, men det skulle inte förvåna mig.

Åsiktsregistrering skall skydda det Fria Ordet???

Motiveringen var att skydda det Fria Ordet och arbeta i förebyggande syfte! 

Allmänheten skall skyddas från personer, som är farliga för yttrandefriheten.

Tyngdpunkten låg på högerextrem inriktning.

Jurist protesterar

När t.o.m. juristen och moderaten Jan Ericson protesterar, så borde Margot Wallström, högsta chefen, dra öronen åt sig, när Svenska Institutet självsvåldigt bryter mot lag och rätt. Men hon snoppar väl i vanlig ordning av kritiker med ”trams,” som efter avslöjandet om kommunals generositet med city lägenhet.

Vi väntar med spänning på svaret på Jan Ericsons interpellation till Margot Wallström, där han ställer henne till svars för denna åsiktsregistrering. http://www.ericsoniubbhult.se/

JO-anmälan

Stressen borde öka hos UD med sitt institut, när också en JO-anmälan kommit in, men troligen finns ett tjockt teflonlager hos dessa upphöjda personer.

”Anmälan mot myndigheten Svenska Institutet för brott mot grundlagens förbud mot åsiktsregistrering”

http://palme.se/JO-anmalan.pdf

Kanske denna anmälan resulterade i att ansvariga ansåg att bortförklaringar var för klent och beslöt att resolut sopa igen spåren med att gallra ut offentliga handling efter begäran om utlämning. Om detta kan vi läsa i en artikel på bloggen cornucopia.se som inleds med orden

”Det är inte när man trampar i klaveret, som det väsnas mest – det är när man försöker dra ut foten igen som det låter för jävligt.”

http://cornucopia.cornubot.se/2017/05/svenska-institutet-raderade-offentlig.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&m=1

Glädjande har media vaknat, när flera av dess ledarskribenter själva fått smaka på besk medicin, när myndigheten skjuter över målet. En medicin som de annars själva frikostigt kan dela ut till personer med felaktiga åsikter.

Sydsvenskan, ledare 16 maj
Göteborgs-Posten, ledare 16 maj
Dagens Nyheter, nyhetsartikel 16 maj
Jönköpings-Posten, ledare 17 maj
Nya Wermlands-Tidningen, ledare 17 maj

Ps. I går fm hände något konstigt med min blogg, jag kom inte ”in” varken från skrivbordet eller från meilen, när jag skulle radera en massa spam. ”Ingen kontakt finns med word” fick jag besked om. Alla övriga internetkontakter fungerade som förut.

Tänk om även denna lilla lekmansblogg (> 700 registrerade) hamnade bland de 14.000 tusen som utsattes för curator Tahris energi ?

Då får jag, Ni läsare och kommentatorer verkligen känna oss stolta, i sällskap med några ledarskribenter från MSM. På ef.m kom ”bloggen” tillbaka igen” Ds.

En tanke kring ”Svenska Institutets fadäs

Kommentarer är stängda.