Kritiska rapporter, men lite händer

Bidragsfusk är känsligt för röda politiker

 Varje dag flödar det av uppgifter och rapporter om invandringens konsekvenser. Slappheten att ta tag i problemen hos statliga verk och myndigheter är skrämmande.

Det utbredda assistentfusket på FK, falska anställningar, fusket med  lönebidrag från en ineffektiv AF, skatteverkets flathet mot dubbla identiteter/åldersfusk , ointresse att avvisa  illegala migranter, daltandet med förortens kriminella och migrationsverkets generositet med  PUT.

Ja, listan kunde göras mycket längre.

FK har enligt Rapport den 5/5 vaknat till en smula för miljarder försvinner i orätta händer och kanske skulle man våga samköra register, om nu ingen känner sig utpekad och sedan kräver skadestånd.

Offentliga bidragssystem läcker som ett såll och detsamma sker med tilliten, vilket oroar politiker. Hur länge till kommer folk att vilja betala för något som aldrig levereras?

Inget hjälper, ansvariga politiker vill endast ge sken av handlingskraft, men inget ändras i praktiken. Vilket inte är meningen heller, så länge svenskar är i majoritet och ännu orkar finansiera följderna av politikernas höga moral med strävan att vara bäst i hela EU klassen.

Invandrarnas överrepresentation i allsköns kriminalitet förklarar myndigheters senfärdighet. Budorden om berikning och värdegrund ligger, som en blöt filt över resolut agerande.

Pengar är makt

Att ta hand om medborgarnas pengar, ger makt och försätter de skinnade i beroendeställning, vilket kan ge röster, framför allt från de, som inte bidrar med en krona.

”Good Bless The Swedish Goverment” utropade den nyanlända kvinnan med två barn, som fick en nybyggd lägenhet innanför tullarna och drygt 22.000 kr i skattefria bidrag varje månad.

Att sänka skatten och låta folk i mycket större utsträckning få ta eget ansvar, finns inte på kartan.

Varför skall man ta ett tråkigt, lågbetalt jobb, när bidragsfusk och uppfinningsrikedom klarar skivan?

Varför anstränga sig och plugga, när kriminalitet kan ge en månadslön på en dag och risken att åka fast är försumbar?

Lite samhällstjänst kan man ta, tack vare flexibel ålder, men ofta räcker det med att fika och grilla korv med fritidsledare och polis.

Några exempel på kritiska rapporter:

 • FK redovisar äntligen invandrares arbetsinkomst 

En ny rapport har kommit från FK.  För en gångs skull redovisas invandrares andel som har en arbetsinkomst, inte bara ”sysselsatta”, som gjort att det hela ser bättre ut och politiker blir nöjda.

För att få sjukersättning så måste man ha en arbetsinkomst. År 2014 var årsinkomsten 170.000 kr, men knappt hälften av invandrarna nådde upp till denna summa trots lönebidrag.

Tino Sanandaj skriver

”….Bland utomvästliga invandrare har bara 42 procent minst 170000 kr i årlig arbetsinkomst, eller 14000 kr i månaden.

De som inte jobbar eller har låga inkomster betalar inte tillräckligt med skatt för att försörja sig själv, än mindre försörja en åldrande befolkning.

Ändå fortsätter regeringen insistera att nyckeln till rikedom är fler fattiga låginkomsttagare.

Trots dessa chocksiffror från myndigheter lurar man i vanligt folk att fattiga invandrare som kostar mer än de betalar in, är nödvändigt för att finansiera framtida pensioner” (min kursivering).

https://www.forsakringskassan.se/wps/wcm/connect/95884afa-4dbf-49d6-8a42-7ad23fcf1803/socialforsakringsrapport-2017-07.pdf?MOD=AJPERES&CVID

 • Riksrevisionen klagar 

Riksrevisionen redovisar i en rapport att asylkostnaderna är dyra, omoderna och krångliga.  Vilket inte är någon nyhet för vanligt folk (dvs. Ej för politiker, journalister och mångkulturella experter, t.ex Henrik Arnstad och Mattias Gardell).

Rådet är förenkla systemet och följ upp!

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-rapport-om-asylkostnader-dyrt-omodernt-och-krangligt

Att följa upp invandringens kostnader är omöjligt, så länge som rödgrönrosa politiker anser det är rasism att sätta dem på pränt, så gemene man kan se hur illa det står till.

https://nyheteridag.se/janouch-debatten-om-invandringens-kostnader-visar-att-stockholm-styrs-av-populister/

Deras energi används främst till att klättra högre upp på sin moraliska piedestal och kanske märker de inte dess instabilitet, förrän de halkar ner?

 • Skatteverket blundar för falsk folkbokföring 

När det gäller att säkra skatteuppbörden visar staten ingen ängslighet alls inför att vidta drastiska åtgärder mot den som krånglar.

Men hur ligger det till med att säkerställa att folkbokföringen stämmer?” skriver Peter Santesson, i en krönika i Dagens samhälle.

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/overfor-skattejuristens-stridsvilja-till-folkbokforingen-16972

Statsministern njuter av att kallas för landsfader utan att känna några förpliktelser mot landet och sina landsmän.

Vad sägs om avslutningen på hans 1:a maj tal?

”Det är en uråldrig socialdemokratisk princip: Landet först – partipolitiken sedan. Nu och för alltid”

I dagens princip kommer både invandrarna och partiets ideologi först, landet och dess medborgare har hamnat utanför regeringens gamla grundregel.

4 tankar kring ”Kritiska rapporter, men lite händer

 1. Just så som Harriet och många andra skriver, slarv och slapphet med det mesta som berör invandringen. Enorma kostnader, bidragsberoende, papperslösa, osäkra identiteter, varierande ålder beroende på sammanhang, kriminalitet, otydligt rättsväsende som undviker utvisning av utlänningar även vid grova brott, överbelastad skola och vård, välfärdssystemen i riskzon, , stenkastning och bränder, statsministern blev avbruten under sitt 1:a majtal och fick under promenaden passera förbi ett par utbrända bilvrak. Undrar vad han tänker.
  För att komma tillrätta med detta kaos bör väl ett första steg vara att försöka begränsa invandringen, men istället tar man nu snabbt bort ID-kontrollerna och ökar invandringen igen.

 2. ÄR 34% KÖPKRAFT VETTIGT?

  Låt oss se vad du får kvar en hundralapp som din arbetsgivare betalar för din lön.
  Arbetsgivaren har ca 35 % i avgifter, alltså går 65 % till din lön av arbetsgivarens lönekostnad = 65 kr.

  Säg att din lön beläggs med 30 % skatt. Då får du behålla 70 % av 65 kr = 43 kr.
  För de 43 kronorna handlar du varor varav 20 % är moms. Du betalar för varan efter moms 0,8 x 43 = 34 kr.
  Nu har vi inte räknat med varor som är belagda med punktskatter som alkohol, tobak och drivmedel.

  Din köpkraft är i bästa fall 34 % av arbetsgivarens lönekostnad.
  Har du insett det och tycker du det är rimligt?
  Du får knappt behålla en tredjedel av den lön din arbetsgivare betalar.

  Hur tror du nysvenskar ser på vår beskattning och hur tror du deras vilja är att anpassa sig til den?

 3. BIDRAGSFUSK
  Kreativa invandrare ansöker om bostad och bidrag. De får bostäder men bor tillsamman och hyr ut sin lägenheter.

  Några invandrare flyger till landet de sagt sig flytt från och hyr ut sin bostad till, som Hasse Alfredsson skojade om, ett antal turkiska diskare.

  Invandrare säljer sina pizzerior efter några år till kusiner som tar över och får bidrag får nytt ”att starta egetbidrag”.

  Invandrare driver försörjningsbolag med försäljning till allmänheten mot kontant betalning och undgår skatt.

  Invandrare stärker sina ställning med nya moskéer men skapar inga nya företag som anställer svenskar eller landsmän. De förmått inte ens bidra med arbetskraft för sitt bostadsbehov.

  Invandrare kräver att få utöva sin religon, bl. a. med att kvinnor inte blir anställbara men kräver samma välfärd som, västerländskt arbetande kvinnor.

  Invandrare har flera identiteter och kan på så sätt få flera bidrag.

  Svensk naiv lagstiftning, företrädelsevis framtvingad av MP och V, tycker det är diskriminerande att samköra register, och stödjer därmed fusk.

  PENGAR ÄR MAKT
  Svenskar med god ekonomi bor segregerat men tycker andra mindre mindre bemedlade är rasister för att de klagar på för stor invandrartäthet i området där de bor.

  SKATTREVERKET BLUNDAR
  Hela myndighetssverige tillämpar olika värderingar för ursvenskar och invandrare.

 4. Skall Frankrike leda Europa mot globalismen . Som Peter Krabbe skriver. Verkar tyvärr så, uppblandning av folket och avskaffande av nationalstater. Förstöra gamla fina nationalstater. Det känns mycket sorgligt. Globalisterna Geoge Soros och Jakob Rotschild har köpt stora landområden i nya Zeeland. Samt så mycket guld det går.Drottning Elisabeth sa på sin födelsedag den 22 april, att något stort kommer hända under 2017. Troligtvis kom det ut en bulletin, som var fel och fick ändras till att Prins Charles skall gå i pension i höst 95år!

Kommentarer är stängda.