Regeringens skolfördelning bör utvecklas

”Ett Ironisk eller framsynt förslag till jämställt Sverige – du avgör.

Skriver gästkrönikör Jan Ivarson, politiskt obunden.

”Ledarsidorna.se skriver i artikeln ”Regeringen har förklarat krig mot medelklassens barnfamiljer”. Förslaget innebär att invandrarbarn skall fördelas till bra skolor. Det antas medföra att fler skolor får rättvis fördelning av dåliga resultat.

Tyvärr löser förslaget inte grundläggande problem med ojämn fördelning av bosättning. Ett mer radikalt sätt för att integrera invandrare är att införa reglering av hur folk får bosätta sig. Det är ett självklart nästa steg i att göra landet jämställt så att alla delar blir jämnt berikade av mångkulturen. Rättvis fördelning av bosättning kommer även verka dämpande på bostadspriserna.

De som erbjuder en bostad till uthyrning eller försäljning, skall först få den ”bosättningsfördelad”, i ett utvecklat av Postkodlotteri. Dragningar skall fördela bytesrätten så att alla postnummer får jämn fördelning mellan ursvenskar och invandrare. På sikt kommer det vara gynnsamt för pursvenskar när invandrare blir i majoritet.

Under ett introduktionsskede kan man tänka sig att den som frivilligt anmäler avyttring av bostad till lotteriet får ett antal lotter. Överskottet skall gå till bidrag åt invandrare som tilldelas borätt i dyra områden och till integrerande åtgärder som stöd till invandrarföreningar så de kan stärka sin kultur i Sverige. Ett blandat boende förväntas stärka entreprenörskap och humankapital.

I dagsläget kan förslaget upplevas radikalt. Med stöd av statsmedias program för integrerande lotteri- och matlagningsprogram kan vi anta att opinionen svänger så att förslaget kan genomföras om några år. Förslaget förväntas tas upp på kommande S-kongress.”

Tyvärr händer det ofta att verkligheten överträffar dikten.

Peter Tillbergs fotorealistiska målning ovan från 1972, med tiel ”Blir Du lönsam lille vän?” Är nu åtföljd av många, många frågetecken????

Men jag tror att Tillberg på 70-talet ville illustrera den instängda skolan med fönster som inte gick att öppna till världen utanför. Men det blev tvärtom, när världen kom in till skolan, sjönk resultaten som en sten.

Så här skrev en meilvän om regeringens bryderi om en jämlik skola.

”Regeringen vill lotta om vilka som skall gå på de bästa skolorna. Fast det är väl samma sak, som att lotta om vilka som skall gå på de sämsta.”

 

 

 

En tanke kring ”Regeringens skolfördelning bör utvecklas

 1. Skrämmande ironi av Jan I. – kan aldrig tillåtas bli verklighet .
  Hela tiden är det frågor i samhället som är så avhängiga till invandringen – hela tiden – år efter år – efter år – s.k. utmaningar. Elefanten finns i många rum i debatten men väldigt få ser den eller vill inte se den givetvis.
  Politikerföraktet är stort o växer … med något undantag.

  Med färsk statistik som nu finns och som med så skrämmande siffror visar vilket befolkningsutbyte som pågar o som är prognostiserat framöver ,och den totala likgiltigheten för den snabbt ökande islamiseringen är oförlåtlig – återigen föraktet för politikerna och media som inte vill Sverige väl ökar.

  Efter valet i Turkiet – intervjuer här hemma med exilT. – som röstat för Erdogan –
  hur självklar vore inte frågan eller påståendet – jahaja .. då flyttar du tillbaka ..eller?

Kommentarer är stängda.