Känslor och vackra ord stoppar inte terrorism

Känslor och vackra ord

Vackra ord, kramar, ljus och blommor kan ge tröst för stunden genom gemenskap och ge sorgen mindre vassa kanter. 

Effekten är dock lika kraftlös mot terrorismen, som agerandet är och varit från våra inkompetenta extremistsamordnare, som sorterat under en islam-kramande kulturminister, man kan bli förtvivlad för mindre.

Den första, förfalskade kvitton, den andra försvann efter några veckor och den tredje och nuvarande saknar kompetens för uppdraget.

Vi får i alla fall glädjas åt att kulturministern fått lämna över uppdraget till myndigheten för civil-och samhällsförsvar, men samtidigt sörja över att hon får vara kvar.

Betydligt hårdare lagstiftning fodras, förordar medborgerlig samling, när det gäller terrorhandlingar och återvändare.

Utvisning, förlorat medborgarskap

Jag har under många år hävdat att förlorat medborgarskap med permanent utvisning är det enda rätta, för alla som haft samröre med terrororganisationer, som planerat eller genomfört dåd, liksom för återvändare.

Likaså för föräldrar med sina unga stenkastare, bilbrännare som blivet lakejer åt grovt kriminella, när ingen förändring sker av deras destruktiva och grova gärningar, så skall utvisning ske.

I dag händer ingenting, bara hånflin åt polis, som tvingas släppa dessa marodörer ut till nya äventyr och knappast får ingripa när stenarna ryker för att inte provocera de små glinen.

Detta skall delges nyanlända så fort de tar ett steg på svensk mark.

Sköter Du dig inte, bryter mot svensk lagstiftning, så åker Du ut, oavsett asylskäl och hemlandets regim!

Visserligen skulle vänstern gråta ett tag, men det är smällar vi får ta för att rädda vad som räddas kan av svensk identitet och moraliska normer, som det nu så vackert talas om.

Jag lovar efter några utvisningar, så skulle gatan vara tom och landet spara miljarder.

Sluta dalta, med mutor, naiva återanpassningsprogram och med flathet mot Kalifatsträvande imamer med dess muslimska brödraskap, som önskar sharialag.

IS, Al Qaida, Boko Haram…det spelar ingen roll, det är läran om Jihad och Kalifat som finns inom islam, som är drivmedel till omänskliga gärningar, som i hög grad även drabbar muslimer, som inte bekänner sig till den rätta läran.

”Utvisa dem” säger även polischef Erik Nord i Göteborg efter attentatet med god kännedom om läget.

Landsfader?

Statsministern höll ett kraftfullt tal i Göteborg om att effektivisera återvändandet av de som fått avslag och inga kompromisser skall ske vid jakt på terrorister.

När 12.500 tusen personer har avviket efter utvisningsbeslut, inkl. terrordådets 39-åring, så är ett effektiviserande av utvisningsbeslut, mycket milt uttryckt.

Självrannsakan hade varit på plats, om beslut om tidigare dagsersättning och tillgång till vård och skola för barnen, varit riktigt?

Regeringen har blundat för röda socionomers vägran, att delge polis uppgifter om papperslösas besök. De blundar för kyrkans och frivilligas alla gömställen för alla som inte har rätt att vara här och för alla ”fina” människors gärningar, som försvårar upprätthållande av Svea Rikes lag och som därigenom utsätter oskyldia medborgare för stora risker, med ökad kriminalitet och terror.

Nu har justitieminister Morgan Johansson vaknat till och fäster blicken mot Norge, där deltagande i en terrororganisation är brottsligt, oavsett utförd handling. Även om uppvaknandet kommer alldeles försent och tyvärr måste nog fler terror dåd ske innan hela rörelsen vaknar från sin godhetsdvala med bortförklaringar.

http://www.svt.se/nyheter/inrikes/justitieministern-delta-i-terrorganisation-kan-bli-brottsligt

Agenda

Att Jimmie Åkesson orkade hålla masken i Agenda i går kväll, när de andra partiledarna som bespottat och demoniserat honom under åratal, var beundransvärt.

Både Anna-Karin Batra och Annie Lööf kunde nu tänka sig skärpt lagstiftning, för planering och utförd terrorhandling, men betonade att gå försiktigt fram, till skillnad från terroristerna bakom ratten i Nice, Jerusalem, Berlin, Ohio och London.

När Morgan Johansson blev pressad om uppgiften att den 39-årige förövaren från Uzbekistan fick avslag på sin asylansökan redan i somras och var Säpo registrerad, men kunde försvinna under radarn, utan att något hände, så tar ministern till den sentimentala utvägen och betonar att det bara är två dygn sedan terrordådet hände…

Globalisering och islam

Tyvärr är oviljan stor att se de två största orsakerna till världens terrordåd; – fattigdom i globaliseringens och nyliberalismens spår och – islams inneboende våldsideologi.

Varför kan man inte titta på flyktingpolitikens båda ändar, de som vill in och de som ska ut. Trots ID kontroller så anländer > 500 asylsökande varje vecka.

För mig tog statsministerns erkända statsmanaskap slut i Agenda.

Alla invandrare, nyanlända skall få det bättre, förbättrad skola, vård, bostäder och ökade samhällsresurser, men inte ett knyst om finansiering, dvs. nya skattehöjningar för luttrade medborgare vars välfärd krymper.

När han till sist påpekade att det svenska samhället skall vara präglat av mångfald och öppenhet och att det inte är religionens fel (underförstått islam) utan bara enskilda individers (underförstått de som orsakar terrordåd) då förstår jag att vi inte lever i samma värld.

EU:s ledare mellan två hötappar

Tyvärr tycks Stefan Löfven i sällskap med EU:s ledare i väst ha glömt att en regerings främsta uppgift är att skydda sina egna medborgare.

De måste strama upp friheten att röra sig fritt, liksom lagstiftning och gamla asylregler.

Fler av Europas ledare sitter nu klämda mellan två hötappar, den globala finanselitens önskemål och folkets protester. En framtida utväg kan vara att förbjuda extrema partier för dessa globaliseringsfrälsta politiker.

Borde inte Ungerns Viktor Orban vara mer föredöme i flyktingpolitiken än Angela Merkel?

Epiteten avskydd och hyllad borde granskas under lupp.

7 tankar kring ”Känslor och vackra ord stoppar inte terrorism

 1. Återkommer om muslimska familjedagarna. Jodå, kollat på hemsidan
  stockholmsmassan.se – 14-16/4 – Nordens största årliga muslimska samling.
  Passar fint in i agendan efter fredagens dåd.
  Gästtalarlistan inte ute ännu men de skriver ”kommer snart” . Snyggt o prydligt
  presenterat på mässans hemsida som vilket evenemang som helst -t.o.m med nedräkning i minuter till öppningen. Ruskigt. Hur många känner till detta årliga
  möte ? -” det öppna samhället” – självmål kan man väl säga.

  Från Göteborg o S-kongressen kan man läsa att ombuden verkar kunna köra över partiledningen i migrationsfrågorna. Utvecklingen åt fel håll. S + MP+ V måste stoppas.

 2. Helt lysande korrekt analys.
  Vår statsminister sa igår att vi ska bekämpa terrorismen och gängkriminaliteten – men islamiseringen o islams frammarsch ? icke då han har sina muslimska vänner och dessutom viktig ”valboskap” . Tro o Solidaritet, SSU att ta hänsyn till.

  Den somalisk födda kvinnan Ayaan Hirsi Ali som sedan länge lever i USA med högt säkerhetsskydd liknande G.Wilders i Holland – säger detta : ”varför väst misslyckas mot terrorn är att man/vi inte förstår den underliggande islamistiska ideologin som ligger till grund för dessa handlingar” – alltså bl.a. våld o terror.
  (samtiden.nu ledare)

  Mer svenskfientliga ”stolligheter” nu från just. min.Morgan Johansson (den korte med den myndiga stämman) som tydligt markerar att en IS-sympatisör med uppehållstillstånd ska vara kvar, åberopar yttrandefriheten, medan en svensk ska straffas för ex. ”hets mot folkgrupp” – detta med anledning av polischefen Stor-Gbg Erik Nord´s utspel i dagarna .Han ska förklara sig säger denne M.J.

  Vi närmar oss Påsken , då vet jag att sedan många år tillbaka arangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö s.k. muslimska familjedagar med bl.a. inbjudna s.k. hat-predikanter. Någon som kan mer eller visste om detta?

 3. Helt korrekt analys, jättebra ! Hur ska Sverige orka vrida allt rätt igen när samhället är genomsyrat av konstiga värderingar och en vansinnig slapphet, vana att se mellan fingrarna. Betala uppehälle för illegala, skola, vård och tandläkare för 50 kronor.
  Usch, man blir så arg.

 4. Finns egentligen inget att tillägga utom frågorna vilken blir den politiska konsekvensen och vad ochhur länge kommer allmänheten komma ihåg efter att blommorna vissnat?

 5. BRA! BRA! Har inget att tillägga. Är så trött på alla ORD
  . Hoppas ändå att det inte skall behöva hända något igen innan ALLA politiker inser att detta inte kan fortsätt, för om det skulle bli en förändring kommer det att ta tid att få till stånd, såsom Annie Lööv påpekade.

Kommentarer är stängda.