Krock mellan Merkels och Orbans världsbilder

På Malta hade nyligen Europaparlamentetes konservativa grupp (EPP) kongress, där två världsbilder krockade.

Angela Merkel var den goda fen och Viktor Orban trollet som hotade kungariket.

Merkel ”Många säger att Europa har tappat kursen. Vi måste fråga oss själva : vad är vår identitet som européer?

Svaret levererade hon snabbt själv ”det är de gemensamma värderingarna, som gör oss till européer: frihet, rättvisa, solidaritet, individualitet och ansvar. Hon avslutade sitt tal med ”….Man älskar det man ansträngt sig för och Europa kommer att behöva våra ansträngningar.” (Svd, ledare om EU:s framtid 2/4)

Jag tolkar det som att kapitalets friheter med massinvandringen var målet för EU:s ansträngningar och mer av detsamma är troligen att vänta. 

När det började röra på sig i leden och Alternativ för Tyskland seglade upp, så  blev det kohandel med Erdogan för att tillfälligt stoppa flyktingströmmarna till Europa. Det var som att låta räven vakta hönshuset och han gläntar redan på dörren.

Fler muslimer in i Europa är hans melodi för då ökar hans kontroll och Europas islamisering.

Ordföranden Havva Karanlik- Aydin för den muslimska församlingen i Malmö har nu beslutat att..” ge bort sin moskè till en stiftelse som kontrolleras av den turkiska staten. Hon var tidigare s-politiker, men har nu gått över till miljöpartiet” (DN Nyheter 2/4).

Vad annars?

Nu förfasar sig EU:s ledare och försöker stoppa Erdogans valkampanj bland sina medborgare i Europa. Det är nästan så man imponeras av hyckleriet.

Dubbla medborgarskap får dock inte diskuteras.

Tillbaka till Malta. Viktor Orban hade en mer verklighetsnära bild av Europa. ”Vi skall ge hjälp där den behövs – inte importera problemen.”

Migranter kan vara en trojansk häst för terrorism och hur västländerna luras att känna skuld över sitt koloniala förflutna, för att försvaga Europa som befinner sig under muslimsk invasion.

Han förordade avslutningsvist att gränserna och Europadomstolen för mänskliga rättigheter, måste stängas –”för de europeiska folkets säkerhet” (Svd 2/4)

Medan andra av EU:s ledare bara konstaterar att terrordåd är något vi skall vänja oss vid.

Kanske är trollet gömt i den goda fen?

 

6 tankar kring ”Krock mellan Merkels och Orbans världsbilder

 1. Betr. försvaret om vi ska blanda in det, kostar det oss fortfarande i storleken upp till 40 miljarder årligen, har åtminstone gjort i många år tillbaka (rätta mig om jag har fel) bl.a. pga långa upphandlingar av försvarsmateriel som man sitter fast i – så de här
  ”småpengarna” ca 500 miljoner är endast eller ca 10 miljarder fram till år 2020 som
  Hultqvist så stolt har framfört under senaste året – är endast ”grädde på moset”.

 2. Det goda med migrationspolitiken är att kostnader för ett försvar är onödiga. Det kvittar på vilket sätt vi invaderas, av en fientlig armé eller genom massinvandring.

  1. Javisst, är det så. Försvarets tillskott på 500 miljoner, motsvarade ju 2,5 dagar på Migrationsverket, enligt en kommentar.

   1. 500 miljoner till försvaret, 73 miljarder till migrationsindustrin.Det kallas väl för den Svenska modellen.

 3. Intressant artikel idag (som vanligt) på http://www.gatestoneinstitute.org – ”Sverige och Muslimska Brödraskapet ” – av Judith Bergman till stor del pga MSB´s s.k. rapport om
  just MB i Sverige (Magnus Norell) och att den inte accepteras av ” religionsforskareliten”.

  Här hänvisas även till en liten video från IM individuell människohjälp – www. detnyalandet.nu – en så Sverigefientlig kortvideo – det är så ”de goda” agerar.

  Viktor Orban´s tal från Malta -mötet är lysande – en statsman som står upp för sitt folk.

  1. Tack för länkar.
   MB i västvärlden = murbräckan till ”The New Country” och till Europa, som är ”Unwilling to Defend itself”

Kommentarer är stängda.