En spade är inte längre en spade i SVT:s språkguide

Mörka, dölja och ljuga

Nu tar SVT nya tag i sin hjärntvätt av svenska folket.

Ledningen har givet ut en språkguide till sina medarbetare.  Där en spade inte längre är en spade, vilket avslöjas på fyra sidor.

Syftet är att mörka och dölja invandringens enorma påfrestningar för landet.

Utgångspunkten är att kalla alla för svenskar, oavsett ursprung, medborgarskap och gärning.

Terrorister, asylsökande, välfärdsmigranter, flyktingar, kriminella, ja alla är nu svenskar.

Benämningen ”svensk medborgare” skall uteslutas. Det räcker med ett par fotsteg på svensk mark, så kallas man för svensk.

Krafttag fodras när vänstern tappar mark i hela Europa. När nationalister, populister numera ignorerar att bli kallade rasister, då måste nya doningar till.

Gamla ord, tabu

Gamla ord måste förbjudas, krystade omskrivningar behövs innan nyorden kan etableras.

Anledningen är att ordet ”invandrare” har fått negativ klang av högst påtagliga orsaker. Saknas medborgarskap, så skall man säga ”de som bor i Sverige.”

Invandrartätt område är tabu, självklart heter det socio/ekonomiskt utsatt område, där en familj med barn, kvitterar ut > 30.000 kr i skattefria bidrag varje månad!

Medan fattigpensionären samlar på burkar för att få mat under veckans alla dagar.

(Finansministern var ju så glad när pensionshöjningen presenterades, nu kanske fattiga kvinnor får råd att äta kött någon dag från 1 januari 2018 . Det blir 6,66 kr/dag skrev Hans Nilsson mycket riktigt i en kommentar den 25/3).

Kännetecken, tabu i signalement

Polisen får noga vakta sin tunga, när signalement skall utfärdas. Nu är färgad, av annan hudfärg, afrikanskt ursprung bannlyst.

Däremot är vit, ljushyad, rödlätt helt OK, men stor försiktighet uppmanas om man använder svart, mörkhyad, brottslingen får självklart inte bli kränkt och invandrare får inte stigmatiseras.

Att offret kan knäckas för livet är inget som diskuteras, av dessa ordmakare på SVT.

Förtunnat signalement kan leda till att brottslingen inte åker fast och lugnt kan upprepa sina gärningar, men det är mindre viktigt för Hanna Stjärne med ledning.

Förövaren blir mycket sällan gripen, tack vare förortens tystnadskultur. Misstanke finns att de mycket väl vet vilka förövarna är, men av kulturella skäl är det bäst att hålla tyst.

Lättare är att kräva fler poliser, fritidsgårdar, intressanta jobb och underhållning till sina slynglar, men de tiger som muren, när de skall vittna.

Sedan har Morgan Johansson och Anders Ygeman mage och kritisera polisen för dålig uppklarningsprocent. 

Signalement: 

 • En person mellan 10-110 år 
 • Hen har hår, två ben, bär kläder och har skor
 Kontakta polis om Du sett denna person, på telnr 114 114.

 Språk är makt

”Anne Lagercrantz, divisionschef för nyheter och sport på Sveriges Television, skriver på SVT:s blogg att det är viktigt att tänka på vilka ord man använder.

Språk är makt. Språk är också politik. Språk signalerar normer, skriver hon i samband med att de nya direktiven offentliggörs.”

Citat från http://kriminellt.com/svts-medarbetare-far-nya-direktiv-att-morka/

Medias uppdrag är främst att granska makten, men i stället granskas folket och ingen får granska den tredje statsmakten, som anser sig vara lika ofelbar som högre makter.

När de missbrukar sitt uppdrag föds förakt och vi är många som önskar att de kunde ställas till svars för sina handlingar.

http://www.svt.se/svts/article5391394.svt/BINARY/Sverigespegling%20på%20SVT%20Nyheter.pdf

 

 

 

8 tankar kring ”En spade är inte längre en spade i SVT:s språkguide

 1. ”Nyanlända” ”nysvenskar” ”anländer” hela tiden till lyckoriket i norr.Takten på inflödet av ”nysvenskar”är för närvarande ungefär 500 i veckan, det kan man knappast kalla för stängda gränser.

 2. Förorternas tystnadskultur är helt i linje med medias. Här har media lyckats föra ut sina värderingar.

  Vi har passerat skämten som en gång framfördes om att vatten bör kallas ”mycket fuktig fukt” och arbetsskygg bör bytas till ”fritidsfixerad”.

 3. Svar till Hans K.
  Tack för mer kunskap!
  Jag var tvungen att läsa om ”Kalergi planen” om greve Kalergis paneuropeiska vision, med en global superstat, där EU visar vägen, mot den nya världsordningen. Rasblandning för utplåning av den vita befolkningen till mer lättstyrda medborgare, kanske blir framtiden? (Även om majoriteten redan är mkt lättstyrda).
  Jag tycker att den gamle grevens vision stämmer mkt bra.

 4. Antalet utanförskapsområden/invandrartätaområden ökar i antal enligt en sakkunnig på SVT igår!

  Apropå att alla nu ska vara svenskar så undrar jag om Italienarna skulle vilka kalla en svensk för Italienare? Migrationsverket kanske blir svenskverket!

 5. SVTs Vd:n heter Hanna inte Helena, i alla fall när jag träffade henne på röda söder på 70-talet.

  1. Tack för Din upplysning! Nu skall jag skriva korrekt Hanna i fortsättningen, för hon lär tyvärr sitta kvar med sin röda ledning.
   Karriären har varit spikrak för många av polarna från 68-års studentrörelse, som förvandlas till ”Champagnevänstern”.
   Harriet

 6. Socioekonomiskt utsatta områden är ingen ursäkt för samhällsproblem. De är skapade av invandringspolitiken.

Kommentarer är stängda.