Ibland har avstånd betydelse

Gästskribent: Jan Ivarson, politiskt obunden.

Han gör en intressant reflexion om skillnad i avstånd, vilket bara är ett exempel omvänd diskriminering mellan svenskar och nysvenskar.

”Utbildningsminister Gustav Fridolin förklarade nyligen att det inte är rimligt att vissa skolor har hög andel invandrade elever, medan andra har få, bara för att dessa ligger på avstånd från områden där invandrare bor.

Det får man ha förlåtelse för. Många anser det är rimligt att alla svenskar tar ansvar för migrationen som de flesta röstat för, med bl. a. fördelning av invandrarbarn i skolorna. Avstånd får inte ha betydelse när det gäller unga svenskar. Föräldrar till barn i skola med invandrade elever får daglig kännedom om sitt ansvar, genom att deras barn pratar med dialekt och ord på invandrarsvenska.

Då det gäller äldre svenskar har däremot avstånd stor betydelse. Nyligen berättades det om en nittioårig kvinna som ansågs för kry för att få plats på särskilt boende, i synnerhet som hon hade barn som bodde på några mils avstånd.

För att kunna överföra pengar till migrationspolitiken måste kommuner spara på de gamla. Barnen får ta över ansvar för sina föräldrar, precis som det en gång var i bondesamhället, där de gamla bodde på undantag efter att barnen tagit över torpet.

Vi är på den vägen på flera områden. Krav har framförts att äldre skall lämna sina villor sedan barnen flyttat ut, om de kunnat finna egen bostad, när invandrare har företräde.

Mitt hem är min borg, gäller inte längre. Trycket ökar för att svenskar skall lämna sina hem när barnen flyttat ut. Villaägare uppmanas bygga Attefallshus och hyra ut dem. Ingen berättar om besittningsrätt, höjt taxeringsvärde och problem som kan uppstå för fastighetsägare att få hyresgästen avhyst.

Nya familjer med många barn anses behöva de äldres villor bättre. Ett problem är att en ny bostad inte sällan blir dyrare än den gamla villan, men det visar väl bara att äldre svenskar bott för billigt? De bör med vänsterliberala värderingar lägga sina besparingar på en dyr tvåa i ett nyproducerat lågenergihus och ställa sin villa till förfogande för barnfamiljer med bostadsbidrag.”

http://www.vt.se/nyheter/vastervik/de-hyrde-ut-till-nyanlanda-om4440879.aspx

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/pensionarer-skuldsatter-sig-for-att-ha-rad-med-hyran

3 tankar kring ”Ibland har avstånd betydelse

  1. Vi ska inte gå på det här med Attefallshuset – ett desperat försök från politiken att om möjligt underlätta i den oansvariga massinvandringskrisen.

  2. Har man en hanterbar boendekostnad skall man absolut bo kvar även som gammal och vill man som villaägare få problem i framtiden skall man bygga Attefall hus på tomten. Vill man ha stora problem skall man bygga några stycken.

    1. Ett alternativ är ju att själv flytta in i attefallshuset och lämna över kåken till nån nysvensk som kan behöva den bättre. Men se upp med det juridiska bara en bra advokat bör man anskaffa innan något företages

Kommentarer är stängda.