Sverige världens bästa land att leva i, för alla??

Så tyckte Leif G Persson i gårdagens ”Veckans Brott” när han försökte gjuta olja på vågorna efter Peter Springares Facebook inlägg om invandrarnas överrepresentation i brottslighet. 

Det förstår jag fullständigt eftersom han inte är beroende av alltmer urholkade försäkringssystem och äger stora kapitalinkomster. Bor man i en herrgård och slipper hopplös väntan i både bostads- och sjukvårdsköer, förutom  innehav av auktoritet och respekt, så finns ingen anledning till oro.

http://nyheteridag.se/sveriges-inkomstklyftor-fortsatter-oka/

Artig diskussion

Det blev en mycket artig diskussion, där både Peter Springare och Leif G Persson gick som katten runt het gröt, när orsakerna skulle presenteras.

Först det gamla vanliga om socioekonomiska skillnader och en liten känga till VPK och MP som vill att alla som når gränsen ska släppas in utan ett uns av gallring.

Att flertalet i de sk. utanförskapsområdena har låg utbildning, den lilla som finns är ofta djupt präglad av Koranen är fakta, men jag håller inte med om ekonomisk utsatthet, med dagens bidragsnivåer för invandrare.

En familj med tre barn kvitterar glatt ut ca 30.000 kr skattefritt i bidrag varje månad och våra ensamma ”barn” kan bara säga att föräldrarna är döda så trillar det in  2.954 kr till i efterlevnadsskydd (se Staffans kommentar den 18 febr efter inlägget ”Många orsaker till invandrares arbetslöshet”, dagen innan).

Vad ingen vågar nämna är att en stor del av alla bidrag återsänds till släkt i hemlandet och icke försumbara summor går till IS- aktiviteter med bestialiska gärningar, som återvändare i Sverige får belöning för i stället för utvisning och förlorat medborgarskap. Detta är nu en världsnyhet!

Jag upprepar Alice Teodorescus klassiska replik, …de kan släppa tegelstenen och ta upp en bok i stället…men korrektheten har sopat bort allt sunt förnuft i diskussionen.

Resultatet blev att politikerna måste ta tag i förortens ”brottslighet” med uppstramning av regelverk och fler poliser.

Har polisen bara lojt suttit i fikarummet hitintills kan man undra?

Företeelser som icke får nämnas

 • Inte ett pip om kollisionen mellan islam och västs värderingar.
 • Inget om Imamer med dubbla tungor som i Gävle moskén och muslimska föreningar, där hatpredikanter kan stå för skattefinansierad underhållning.
 • Inget om Svenneförakt och vägran att vittna, bara krav på mera poliser, fritidsgårdar och bidrag.
 • Inget om generationers ingiften som kan ge funktionsproblem, både i kognition och motorik.
 • Inget om kriminellas hävdelsebehov med respekt, där en snöflinga kan orsaka kränkning.
 • Inget om vår förödande konsensuskultur, rekord i naiv snällism, svenskars indoktrinering sedan barnsben.
 • Inget om politikers behov av röster till vänster eller om högerns önskan om sänkta löner och spakare fack.
 • Inget om kyrkans ensidiga målgrupp beträffande verkställandet av godhet och medmänsklighet.
 • Inget om beslutet i riksdagen 1975 om Sveriges förvandling till mångkulturellt land, där deras arbetsgivare/ folket inte informerades.
 • Inget om mediers skeva rapportering, där framgångsrika invandrare ständigt lyfts fram, medan motsatsen avfärdas eller bortförklaras med utanförskap och rasism.
 • Inget om svartmålning, utfrysning av forskare, journalister, medborgare som redovisar fakta och objektivitet. Nej, de är rasister hela bunten, som går emot   värdegrunden.
 • Inget om nyliberalismens ökning av orättvisor och absolut inget om globaliseringens finansiella dirigenter och om svenska politikers hävdelsebehov med världsrekord i humanism, vars nota slår hårdast mot arbetare och kommande generationer. Osv,osv.

Vi får trösta oss med alternativa och utländska medier och beklaga att UD inte förstår att deras agerande mot Sverige –bashing, bara ger mer bränsle åt förnekelsen om ett land i förfall.

En läsarkommentar i Daily Express löd ”Sverige har blivit hela världens mentalsjukhus” och ibland undrar man.

Det vore ett ämne som skulle belysas i Veckans Brott!

 

 

 

 

 

 

 

6 tankar kring ”Sverige världens bästa land att leva i, för alla??

 1. Även att beakta
  ”en stor del av alla bidrag återsänds till släkt i hemlandet och icke försumbara summor”

  Det är märkligt att det inte finns någon studie på hur detta påverkar bytes- och handelsbalansen. Som sagt ”icke försumbara” måste i ärlighetens namn betyda att mängden sek minskar inom rikets gränser och ger ett underskott.

  Då sker –> mer pengar behövs –> riksbanken ökar penningmängden –> detta genom att sänka priset på pengar –> ger låg ränta –> stimulerar ekonomin –> minskar arbetslösheten –> minskar statens transrereringar.
  STOPP! Vi befinner oss i en högkonjunktur, ingen stimulering av marknaden behövs, snarare tvärt om, arbetslösheten minskar inte (bara kosmetiskt), statens utgifter minskar inte, snarare tvärtom. Hur i Herrens namn ska vi klara en lågkonjunktur (lk)?
  lk –> hög arbetslöshet –> minskade skatteintäkter o ökande transfereringar –> statens lånebehov ökar – hög risk ger hög ränta –> staten drar ner på utgifter –> bantning av ? vadå?

  Försvaret? Nej, finns inget att spara på där
  Bidragssytemet? Nej, eller försumbart
  Skola, vård och omsorg? Ja, men bara för vissa
  EU o FN avgifterna? ABSOLUT INTE!
  Polis? Finns inga pengar där
  Rättsväsendet? Kanske men helst inte
  Osv.

  Vad återstår då? Utförsäljning (realisation) av gemensama resurser, så kallade statliga bolag. Vilka finns kvar att sälja ut? Vattenkraft? LKAB? SJ? Vi kanske kan sälja av statens (våran gemensamt ägda) mark? Vilka är det som kommer att köpa?

  1. Tack för värdefull reflexion, för jag har svårt att förstå riksbankens agerande, hur självständig är den egentligen?
   Harriet

 2. Rätt tänkt Nisse. Sedan flera år tänker jag som så att om en person är beredd att resa , låt ske – men med beskedet att ”du är inte välkommen tillbaka” – all koppling till det svenska samhället upphör per omg.(vem som nu ska framföra det?)
  – Hindras personen att resa innebär det tyvärr att vi har en individ som ”röjt” sin inställning till samhället och borde även då vara oönskad – men som då givetvis ska ”omvändas” enligt godhetssamhället.
  I den bästa av världar (som man säger) borde det i vårt land inte finnas det minsta lilla embryot till islamsk radikalisering .

 3. Det talas om skärpningar i polisarbetet och migrationspolitiken. Det ska även bli svårare att, med sikte på deltagande i krig, resa ut ur Sverige. Vore det inte bättre att göra tvärtom, alltså underlätta utresan, och därpå stoppa återresan?

Kommentarer är stängda.