”Kollapsar Sverige eller lider landet av belastningsskada?”

Frågade Jan Ivarsson, som även varit gästkrönikor och kommentator på denna blogg, i ett debattinlägg på Newsvoice.se.

http://newsvoice.se/2017/02/13/kollapsar-sverige/

Följ den uppfriskande debatten i kommentatorsfältet via länken.

”DEBATT. I migrationsdebatten hörs att Sverige går mot kollaps. Det motsägs av den del. Sverige har en stark ekonomi hävdas det. Förre statsministern och moderatledaren Reinfeldt som en gång sågs som högeranhängarnas guru, har frågat var kollapsen är. Vi har vatten i kranarna och lamporna lyser menade han.

Text: Jan Ivarson, politiskt obunden

Trots att vatten och el fungerar inser allt fler att det gnisslar i samhällsmaskineriet. Kollaps är inte rätta ordet för det förfall som sprider sig i samhällsapparaten. Kollaps syftar på något som inträffar plötsligt. Smygande ålders- och belastningsskador är bättre beskrivning av det som drabbar det svenska samhället.

Försvaret och järnvägens förfall är kända sedan länge. Viktiga investeringar får stå tillbaka av brist på pengar, som nya järnvägar och en ny slussled vid Trollhättan. Pengar saknas för att bärga läckande vrak sedan andra världskriget.

Sjukvården har genom ökad befolkning med delvis nya vårdbehov inte fått motsvarande resurser. Vården utsätts för sparkrav som resulterat i personalflykt och stängda vårdavdelningar.

Åldringsvården har varierande kvalitet i kommunerna. Åldringsboenden har byggts om till asylmottagningar med motivering att de var omoderna. Kunde de då inte moderniserats när de kunde byggas om för annat ändamål?

Rättsväsendet har långa handläggningstider och anpassning till invandares värderingar. Enhetlig rättsskipning förändras för att passa för olika folkgrupper och ersätts med lokal rättsskipning i utanförskapsområden. Särlagstiftning breder ut sig. Bara invandrare kan diskrimineras, inte svenskar. Då är det skillnad på svenskar.

Polisen klarar inte sina uppgifter utan måste ersättas med vaktbolag.
Medborgargarden har börjat uppträda. Polisens resurser har inte ökats i takt med folkökning och ökad kriminalitet.

Fattigpensionärer tvingas leva sämre än arbetsföra med försörjningsstöd. De har inte råd gå till tandläkare eller betala för sina mediciner som är gratis för de med försörjningsstöd.

Skolans förfall är omvittnad. Kraven får sänkas vid anställningar. Svenskar behärskar modemålet allt sämre och försöker kompensera det med att imponera med amerikanska modeord som matas ut av TV.

Vi kan inte bygga bostäder med hyror som är överkomliga för många. Nusvenskar som ansetts nödvändiga för att bygga Sverige, kan inte producera bostäder de behöver. Byggbranschen har därför stor andel utländska gästarbetare.

Gallerior och köpcentrum håller på att tas över av kriminalitet. Vi ligger efter USA där hela köpcentrum har stängts och förfaller. Vi är på väg dit. Skjutningar på öppen gata har blivit vanliga.

Om detta kallas kollaps eller smygande belastningssjukdomar har mindre betydelse. Verkan är densamma.”

Text: Jan Ivarson, politiskt obunden

Några dagar senare publicerades även denna artikel av Jan Ivarsson ”Mångkultur måste innebära respekt för andra människors värdegrund”

http://newsvoice.se/2017/02/18/mangkultur-respekt-vardegrund/

Jag återger en av kommentarerna efter detta inlägg.

”Sigge Johansson 19 Feb, 2017 at 10:31

Birgitta 19 Feb, 2017 at 00.08:
”De [Sveriges politiker] kommer därför på att lansera den löjliga idén om att Sverige är en humanitär stormakt samtidigt som de lånar upp gigantiska belopp från Wall Street….”

Just det — ”den humanitära stormaktens” accelererande lånekarusell — är en inte helt oviktig faktor i sammanhanget!
Våra från verkligheten helt bortkopplade politiker — ivrigt påhejade av kabala-median — papegojar ständigt mantrat ”Det går bra för Sverige….” och pekar på en (påstått!) positiv BNP utan att med ett ord nämna Sveriges GIGANTISKA statsskuld, vilken ökar i en skrämmande takt och ligger nu på ca 1.330 MILJARDER kr (1.330.000.000.000kr) — den tickande Sverige-kollaps-bombens siffror visas i realtid på http://www.statsskuld.com/ !!
Och förmodligen är även det ofattbart höga beloppet friserat och därmed avsevärt högre….

I klartext betyder detta att Sveriges kriminellt korrupta politiker finansierar den vansinniga tillika helt okontrollerade massinvandringen med LÅNADE pengar!
Och VEM drabbar det, VEM kommer att få betala denna helt ohanterliga räkning?
Jo, oss i den minskande skaran av förvärvsarbetande medborgare med RIKTIGA skattegenererande anställningar, landets PENSIONÄRER samt våra BARN och BARNBARN!
För alla konstgjorda ”jobb” av typ ”instegsanställning” och andra liknande ”hitte-på-jobb” med märkliga ny-ords-namn är ju enbart KOSTNADER och genererar därför INGA riktiga skatteintäkter — det är ju enbart ”rundgång” av siffror i statens/kommuners interna bokföring….

Oavsett personlig livsåskådning och politisk tillhörighet borde varje normalbegåvad medborgare inse att en Nation står och faller med sin Nations EKONOMI — det är INGEN skillnad på ekonomisk planering för en arbetande familj och ett Land!
Ingen normalt funtad individ LÅNAR pengar och skuldsätter sig för att GRATIS upplåta sitt hem till icke-arbetande främlingar — inklusive skänka dem kläder, fickpengar, mobiler, körkort etc — och sedan inbilla sig att det någonstans i slutänden ska ”gå ihop och ordna sig”!!
Den individ som gör det skulle av varje utomstående betraktas som kraftigt retarderad och/eller senildement … Men PRECIS just så här retarderat agerar Sveriges politiker!!!”

Jag tror vi är många som håller med!

 

3 tankar kring ””Kollapsar Sverige eller lider landet av belastningsskada?”

  1. Jag instämmer helt i Jan Ivarssons lägesbeskrivning, och även i Staffans påpekande om
    kommunernas skulder. När det gäller skulder har vi också de enorma bolåneskulderna.
    Man undrar hur det ska gå för Sverige i framtiden och oroas för barn och barnbarn.
    Det som förvånar är att Centerpartiet växer så det knakar. Centerpartiet står ju för samma invandringspolitik som MP och V.

  2. Beträffande skulder – Sveriges kommuners samlade ”skuldberg” lär vara i storleken
    450 – 500 miljarder kronor ! – varför kommer inte det upp på samma sätt som statsskulden ? – Har försökt flera år att få någon reaktion , men ej heller motlägg att det är felaktigt. Här kommer ju också ”RobinHood skatten” in i bilden dvs. skatteutjämningen mellan kommunerna — där Malmö givetvis toppar med råge -ca 5 miljarder och därunder en topp-lista med bl.a. Botkyrka, Landskrona, Södertälje.,
    Eskilstuna .. ja ni förstår .

    1. Riksbankens officiella politik är väl att med olika medel skapa en penningvärdesförsämring på omkring 2% på årsbasis? I likhet med USA kan tilläggas, ett land som inte går plus i affärerna med omvärlden Frågan är väl vilka länder går plus Den något skämtsamma frågan är hur mycket är jorden skyldigt universum? Det finns ju dom som säger att förbrukningen av jordens resurser överstiger tillgångarna. Hittills har mänsklig kreativ förmåga gjort att domedagsprofetiorna kommit på skam men snart kanske det är dags att minnas
      Cornelis gamla visa Här sitter jag på en soptipp och skådar mig dystert kring…..

Kommentarer är stängda.