Många orsaker till invandrares arbetslöshet

Icke anställningsbara

Låglönejobb, Instegsjobb, etableringsstöd, lönebidrag, förturer, utbildningsinstaser, låter det från politiker, eftersom invandrares arbetslöshetssiffror bara stiger.

När allt för många inte är anställningsbara och många med utbildning, saknar kompetens för svenska förhållanden, så är framtiden mycket mörk.

Politiker hoppas på ett ljus i tunneln, som aldrig kommer.

Trots försäkran om uppstramning, så förvärras bara läget, eftersom asylstopp inte får nämnas. Endast en försiktig vädjan sker om ID kontrolls förlängning till Bryssel.

Bidragsnivå förhindrar arbete

Jag har svårt att förstå var samhällsvinsten ligger med subventionerade låglönejobb, som då måste kompenseras med försörjningsstöd/socialbidrag.

Incitamenten finns inte när en familj med tre barn kan kvittera ut ca 30.000 tusen skattefritt i bidrag och en ensamstående kvinna med två barn får drygt 22.000 tusen varje månad.

Att få ut invandrarkvinnor i förvärvslivet är inte lätt, barnen kommer tätt, så föräldrapenning blir permanent försörjning.

Vi får vara glada över att den retroaktiva föräldrapenningen för barn födda i hemlandet tagits bort, vilket var ett resultat av spelet under täcket mellan miljöpartiet och fd. statsminister Reinfeldt, som var förbannad för folk hade röstat på SD i stället för hans allians.

Reinfeldt piskar ännu på, så nu arbetar allt fler svenskar efter 65, men han påstår ogenerat att det är nyanlända, som skall rädda våra pensioner!

Kanske är det någon talskrivare från hans arbetsplats på Merry Lynch/Bank of America, som ger honom den informationen?

Hans ”konsult” anställning var ett varmt Tack från Bilderbergarna för att han permanentade Sveriges öppna gränser, som redan Olof Palme lade grunden till genom sin internationella gärning.

Kultur och svensk mjäkighet hindrar egen försörjning

Jag har man och två barn att ta hand om, du inte förstå att arbete inte går” var en upprörd kommentar från en invandrarkvinna vid ett mottagningsbesök, hennes återkommande SFI kurser fick bara sporadiska besök.

Tänk om vi direkt kunde få säga att då drar vi in dina bidrag, men invandrarens skyldighet till egen försörjning har för länge sedan försvunnit i hänsynstagande och korrekta bortförklaringar.

Journalister förskönar och utelämnar fakta

Att detta regelbundet händer vet de flesta medborgare, men det är ändå skönt när en journalist sätter det på pränt.

Politiker vill helst undvika anklagelser i journalisternas snyftreportage, vilket renderar uppskattning vid tidningens kaffeautomat. De få journalister som vill skildra verkligheten som den är, får fika själva utan ett Hej!

Därom kan Janne Josefsson och utfrysta journalister berätta.

Vad som aldrig får nämnas är att invandrares kultur och tradition utgör skäl för att säga nej till erbjudit arbete, vilket är betydligt svårare för en svensk.

I dag föreligger stor brist på slaktare, men att befatta sig med griskött är synd enligt Allah.

Gröna näringar 

Nu råder politikereufori kring gröna näringar, att jobba i skog med bärplockning,  röjning och plantering framhålls som passande arbete till  lågutbildade.

Ca 30.000 tusen utländska säsongarbetare kommer hit varje år för arbete inom skogs-och lantbruk, jobb som borde passa för invandrare med ringa utbildning.

”Där kan de med låg utbildning göra en insats för Sverige” sa statsministern i en partiledardebatt.

Tyvärr ännu ett önsketänkande utan verklighetsförankring, som kamelpaddoken i Angered (blogginlägg den 12/2).

Majoriteten nyanlända kommer från städer, så landsbygd har liten lockelse, där bor främst fattiga jon, enligt deras tradition.

Inom deras kultur har arbete i skog och mark låg status, för att inte tala om arbete inom djurhållning, som ses som ett skämt av alltför många som ”flytt för sina liv” till landet med livslång försörjning.

Särbehandling

Jag minns en skicklig läkare som efter sin stroke kämpade sig tillbaka till administrativa arbetsuppgifter på deltid, men då kom den ambitiöse handläggaren på att han nog skulle klara lite mer arbetstid, med att vika servetter på ett snabbmatställe….

Så ser det ut i dag, arbetslösa svenskar, som det numera inte finns så gott om, kontrolleras minutiöst, medan invandrare får tacka nej till arbete av dubiösa skäl.

Att påpeka detta faktum ger förtur till den främlingsfientliga skamvrån, som glädjande nog är överfull med utstötta, som snart är fler än de korrekta.

9 tankar kring ”Många orsaker till invandrares arbetslöshet

 1. …inte nog med det ena … ensamkommande har rätt till efterlevandepension om de muntligt/skriftligt intygar att en förälder är avliden = 1477:-/ mån – båda föräldrarna =
  2954:-/mån , ger lite guldkant på tillvaron – betalas ut av Pensionsmyndigheten.

  1. Framtida pensionsbroms kommer ständigt att aktiveras, när kapitalet bara sinar. Det blir en smärtsam upplevelse för vänsterns demonstranter.
   Jag trodde en gång i min blåögdhet att pensionssystemet byggde på balans mellan insättning/uttag.
   Får inte in i mitt huvud hur politier bara kan besluta om lagar som ruinerar landet, utan ett ord till sina arbetsgivare, allt sker över våra huvuden.
   Harriet.

 2. ”Politiker hoppas på ett ljus i tunneln, som aldrig kommer.”
  Visst kommer ljuset, det är bara det att det är tåget…

 3. Tyvärr är den retroaktiva föräldrapennigen inte avskaffad , det kommer att dröja några år till eftersom den fasas ut långsamt och gäller inte barn som är födda innan beslutet togs.

  1. Tack för Din upplysning!
   Förstår inte rimligheten att man som invandrare har rätt till mina skattepengar för händelser i hemlandet???
   Vi 40-talist föräldrar som enbart hade 6 mån föräldraledighet, inga VAB dagar, vi belönas enbart med uteblivet jobbskatteavdrag, på våra tidigare inarbetade slantar. Rättvist??

   Harriet.

 4. Eftersom det ständigt fylls på med kamelryttare från ökenländer kommer dessa ALLTID vara en stor ekonomisk börda för oss Svenska skattebetalare. När skatterna på arbete blir tillräckligt höga kommer många Svenskar att se sig om efter andra försörjnings möjligheter. Vilka dessa blir i framtiden kommer helt och hållet på om vi fortfarande har kvar fungerande myndigheter.

 5. Rubrikerna i denna krönika säger det mesta. Inte mycket att tillägga annat än förvåning över att så många svenska verkar ovetande eller är indoktrinerade om att vi skall ge bort vårt välstånd.
  Nu får vi anpassa oss och försöka åka så bekvämt utför som möjligt tills vi slår i träskets botten.

  1. Alltför många som gör sig breda i dagens debatt har blivit curlade så mycket att de saknar förståelse för att dagens välfärd inte kan tas för givet utan måste erövras i en omvärld fylld av konkurrens och att Fattigsverige kan återkomma snabbare än de kan drömma om. Eller har jag fel?

Kommentarer är stängda.