Debatt upprör och uppmuntrar

Ros och ris

 Att skriva debattinlägg kan ge både ris och ros, precis som det skall vara om yttrandefriheten skall hållas frisk. 

Det har jag fått uppleva många gånger.

Flera läsare gick nog i taket när jag nyligen skrev en debattartikel på Newsvoice.se.

http://newsvoice.se/2017/02/09/migrationen-godhetsindustrin/

”Migrationen: Karriärister, kulturelit och flyktingindustrin lever på godhetsindustrin.”

Redaktören var vänlig att ge mig gott om replikplats, så jag kunde verifiera mina påståenden om invandrares anpassningssvårigheter till västs värderingar, eftersom jag skulle ha förtydligat ordet ”majoritet” i artikeln.

Men signaturen ”Birgitta” gav mig ytterligare en förklaring till massmigrationen till väst i sin kommentar den 11 februari. Hon skrev bl.a.

”…Socialantropologerna Friedman och Ekholm-Friedman som bl a ”menar att dagens globalisering i västvärlden karakteriseras av:

 1. Massiv export av produktivt kapital till det nya centrumet (Sydostasien), och ett skifte från produktivt till finansiellt kapital – något som i sig bara är ett luftslott. Detta innebär att Västvärlden rör sig från ett samhälle av producenter till ett samhälle av konsumenter som lever på lånade pengar.
  2. Tilltagande horisontella och vertikala spänningar i samhället. De horisontella spänningarna handlar om sociala identiteter såsom etnicitet, religion, region och kön. De vertikala spänningarna handlar om ökad ekonomisk och social ojämlikhet, där stora delar av medelklassen rör sig nedåt medan den ekonomiska makten koncentreras till en allt mindre elit.
  3. Massiv invandring som, i ett läge av ekonomisk nedgång, fungerar destabiliserande och förstärker konfliktlinjerna i punkt 2.”

http://www.realiaposten.com/2016/12/07/globaliseringen-och-vastvarldens-kris/

Nedbrytande krafter?

”….Vi har sett att det finns krafter i Sverige – i synnerhet bland så kallade intellektuella – som helt och hållet vill bryta ner samhället till någon sorts nivå av primordial anarkism. Som vill döda välfärden bara på grund av det faktum att den inte omfattar hela världens befolkning….” skriver bl.a Jonas Vesterberg, författare, journalist i sin artikel ”Det får räcka nu” på ledarsidorna.se.

https://ledarsidorna.se/2017/01/jonas-vesterberg-det-far-racka-nu/

Jag tror vi är många som funderar likadant som Jonas Vesterberg, om ansvariga politiker inte visste vad de gjorde med deras öppna dörrars och hjärtans politik?

Var orsaken inkompetens eller deltar de i en plan för att skjuta landet i sank?

Han avslutar sin artikel med …”Nu får det räcka. Nu får det fanimej vara nog” och jag tror att fler håller med utan att vara rasister.

 

 

 

 

5 tankar kring ”Debatt upprör och uppmuntrar

 1. Signaturen Birgitta i din text refererar till ”…Socialantropologerna Friedman och Ekholm-Friedman”, och det känns som den texten ”slår huvudet på spiken”. Industricentrum flyttar till Ostasien eller åtminstone till låglöneländer. Varvsindustrin, tekoindustrin, telekomindustrin, vitvaror, bilindustrin (kinesisk ägare) o.s.v.
  Samtidigt till västvärlden (Europa, USA, Canada, Australien, Nya Zeeland) strömmar istället ”flyktingar” från de fattiga områden som av någon anledning inte lyckats skapa någon industri eller välstånd. Att västvärlden samtidigt som man förlorat stora delar av sin industri måste ta emot och försörja mängder av ekonomiska migranter utgör ett puzzel som blir svårt att få ihop. Att Sverige tagit emot fler immigranter än något annat västland gör att man känner stor oro inför framtiden. Migrationsverkets prognos för de närmaste 4 åren är totalt nära 700.000 nya immigranter, en fullständig katastrof om detta blir verklighet.

  1. Tänk om Din kommentar kunde få fäste i alla som ännu tror att mångfald och migrantgodhet inte har någon agenda bakom förutom medmänsklighet.
   Harriet.

 2. Ja visst, EU ett delprojekt inom eller inför NWO – världsregering via FN enligt
  David J.Rockefeller en av de tunga Bilderbergarna ( enligt boken ”den sanna historien om Bilderbergruppen”)
  Söndring av Europa -utplåning av nationsgränserna – massinvandring/mångkultur.

  Reinfeldt numera ”konsult” hos Merryl Lynch/Bank of America som belöning av Bilderbergarna.

 3. Jag är av den uppfattningen att Reinfeldt visste exakt vad han ville uppnå med sitt beryktade öppna edra hjärtan tal och snackandet om Sverige som en humanitär stormakt och dessförinnan raserandet av försvaret. Han ville uppnå raserandet av Sverige som välfärdsstat och i slutänden Sverige som självständig stat medlem i den överstatliga organisation som bär namnet EU

  1. Du uttrycker klart med få ord det många misstänker, andra förtränger och eliten förnekar.
   Deras dröm är ett federalt Europa och därefter en global regering.
   Tack från Harriet.

Kommentarer är stängda.