Kameler, försvunna pass, ärlig polis, stöd till kriminalitet och falsk regering.

Några axplock från veckan som gått

Om man vill utmana ödet, då ska man skriva kritiskt om invandring, HBTQ, miljö och feminism, för här gäller bara superlativ.

Alltså ligger jag mycket risigt till.

Kamelturism

Ibland när jag läser artiklar, reportage både på papper och på nätet, tänker jag; detta kan inte vara sant, så otroligt korkad kan ingen politiker vara, men så är det, utan undantag. 

Just nu tänker jag på kommunpolitiker Malin Larsson (MP) i Skara, som stenhårt tror på ”Kamelprojektet” i Angered. Hon nöjer sig inte med det, utan är förvissad om att kamelmjölk hjälper mot autism och är engagerad i försäljningen, ännu för skattepengar.

Initiativtagare är Géza Nasy som måste ha charmat sin omgivning rejält genom att lova jobb för nyanlända i en kamelpaddock för turism, med odlingar runt omkring.

När t.o.m. Bert Karlsson tyckte det var dårskap, så borde ett uns av eftertanke och tvivel på projektets bärighet ha smugits in.

Men när det gäller att skapa jobb till nyanlända, då skenar fantasi utan förnuft hos pressade politiker.

Arbetsförmedlingen tvår nu sina händer och har lanserat begreppet ”icke anställningsbara” om invandrare som har ringa skolutbildning. Därutöver pröjsade de 40 miljoner för att slippa ett icke andvändningsbart datasystem och så slutar chefer, anställda på löpande band och facket tvår sina händer. Vad Mats Sjöberg, AF:s nya chef från migrationsverket gör vet jag inte, mer än oredan på hans förmedling.

Bortslarvade pass; Sverige på 2:a plats

Att undra vart passet tagit vägen, har fram till april 2015 varit synd inklusive kränkning om innehavaren haft annan etnicitet. Då skrevs nya ut, utan begränsning. 

Till slut måste även kränkningsrädda politiker inse, att missbruket med passfusk måste stävjas. En andra plats i Frontex kartläggning av fusket bland världens länder, var mindre smickrande för den humanitära politiken.

Nu gäller 3 pass under 5 år, som begränsning.

Efter 2008 har 500.000 pass försvunnit, de omsätter enorma belopp med Sveriges attraktivitet hos kriminella nätverk. Att ta ut 10-15 pass varje år var inget som upprörde myndigheterna, med miljöpartiet i spetsen.

Anna Dahlberg skriver i ett debattinlägg ”Ta tag i fusket med falska identiteter.”

Trots skärpningen under 2015 så  försvann 63. 628 ID handlingar i fjol, för en ID handling kan utfärdas ” lite hipp som happ” hos olika myndigheter och är hårdvaluta på den kriminella marknaden.

Tillgång till Sveriges välfärd lockar tjuvar i hela världen och är mer lönsamt än värdetransportrån.

Enligt Visa Waiver systemet så krävs visum för inresa i USA, något som Rosenbad smusslar med.

Med president Trump vid rodret, som använt Sverige som ett avskräckande exempel i sin naiva flyktingpolitik, så lär snarare skärpning än lättnad att förvänta.

Peter Springare, modig, men mobbad polis

”Sanningen är inte söt utan besk” är något som whisselblåsare och andra som tagit bladet från munnen fått uppleva.

Peter Springare är polis i Örebro och har på facebook berättat om invandrares överrepresentation i och fallenhet för brottsliga gärningar. Det gör man inte ostraffat.

Han blev anmäld för hets mot folkgrupp av räddhågsna chefer, medan medborgarnas stöd slog alla rekord för denna ärliga information, som brukar döljas under kod 291.

Aktuella siffror från Örebro beträffande misstanke om mord, är att 22 av 24 gärningsmän har utländsk härkomst, sådana siffror måste givetvis gömmas.

Förr kunde budbäraren bli avrättad när han kom med dåliga nyheter, i dag har dödsstraff ersatts av mobbing, anmälan och t.o.m. avsked.

SVT sponsrar kriminell aktivitet

Redan när jag såg serien ”Fosterland” i SVT under 2015/2016 blev jag lätt illamående.

Klimax var när journalisten Fredrik Önnevalls godhet och medmänsklighet tog gestalt i en syrisk pojke, som smugglades in med kameran och speaker text som känslosam rekvisita.

Domstolsbeslutet efter anmälan om människosmuggling blev dagsböter och samhällstjänst.

Hanna Stjärne log och lovade betala hans advokatkostnad med våra licenspengar.

”SVT betalar rättegångskostnader för anställdas flyktingsmuggling med licenspengar. Inte precis vad jag vill att mina pengar skall gå till. Skandal tycker jag” meilade signaturen Peter tillsammans med länken.

Så gör vi något framtida misstag, då är det bara att kontakta denna röda stjärna, så får vi advokatkostnaden betald…

Ann Heberlein ger tröst

När hon på Ledarsidorna.se skriver om den inbillade feministen och syftar på regeringen.

Utgångspunkten är när Isabella Löven (MP) på en bild tillsammans med andra feminister får beröm från statsministern. Han tar tillfället i akt att hylla sin feministiska regering efter presentation av förslaget till ny klimatlag.

Hur det hänger ihop med feminism, får någon annan förklara.

A.H. punkterar elegant denna självgodhet med exempel från invandrarflickors utsatthet, förståelse för pojkars kriminella aktivitet, men ringa för kvinnor som lever på fattigpension, vilket borde få en feministisk regering att skämmas. Hon avslutar sin artikel med;

”Fundera över varför känslan av otrygghet och utsattheten för sexuella övergrepp har ökat hos kvinnor i vårt land. Gör det. Lyssna, reflektera, kom med förslag på lösningar. Först då har ni rätt att kalla er en ”feministisk regering”.

 

 

En tanke kring ”Kameler, försvunna pass, ärlig polis, stöd till kriminalitet och falsk regering.

  1. Är det inte förödmjukande bringas vara med att betala advokatnotan för något man ogillar?

Kommentarer är stängda.