Kyrkan töms, när korset göms, i vördnad för främmande religion

Åderlåtningen är stor inom kyrkan och ännu större är ilskan över höga företrädares lyxresor både i tjänsten och privat.

Ärkebiskopens valspråk, ”Allahu Akbar” gör inte saken bättre, trots ivrigt försvar och när korset skulle gömmas för det kunde provocera muslimer fick många nog och checkade ut.

Mitt-kors-kampanjen startade på facebook av ett par präster efter att prästen Jacque Hame hade fått halsen avskuren i en kyrka i Normande i fjol av en IS-krigare.

Syftet med kampanjen var att visa stöd för förföljda kristna i världen, men då drabbades kyrkans ledning av stor tvehågsenhet.

Tänk om korset skulle provocera alla stackars muslimer, vilken synd!!

Upphovsmännen ställdes i mental skamvrå, eftersom stupstocken inte längre finns att tillgå på kyrkbacken.

I fjol lämnade 86 000 personer samfundet och som någon klok har sagt ”inte för att de saknar tro, utan för att de har den”

När svenska kyrkan skildes från staten var 82,9% medlemmar, i dag har siffran sjunkit till 63 % och ju rödare kyrkan blir, desto sämre fungerar bromsen.

Kanske en tidsfråga innan landets kyrkor ersätts av moskeér?

När vänsterliberal propaganda lockar mer än kärnbudskapet från predikstolen, då kan vår kyrka rämna som förlåten i templet.

Tänk om det är andemeningen med utvecklingen i dag??

 

 

Detta inlägg publicerades på läsarnas sida i ”Nya Tider” den 11/1, vecka 1-2 2017.

Vad kyrkans julupprop egentligen betyder?

 ”Vi som skriver under detta julupprop, lovar att stå för alla migranters försörjning fram till att de själva genom arbete bidrar till att finansiera vår välfärd. Detta är vår julgåva till fattigpensionärer och alla andra medborgare som lider nöd”

Nej, så står det givetvis inte på uppropet från olika kristna samfund med ärkebiskop Ante Jackelèn i täten.

Dessa kristna trossamfund kräver ”en mer human migrationspolitik” som självfallet skall betalas av oss andra, där landets fattiga får det ännu mer knapert.

Kyrkans affärsidé är människokärlek och medmänsklighet, men tyvärr omfattas inte alla.

Den främsta målgruppen är migranter utifrån, som ofta saknar asylskäl, men vill få ett bättre liv.

Innan regeringen äntligen förstod att landet måste stoppa invasionen och införa gränskontroller, så var det bara att slänga passet överbord, säga att man kom från Syrien och ljuga om ålder, så var PUT klart. Asyl förvandlades enkelt från temporärt skydd undan förföljelse till livstids försörjning.

Tio Guds bud verkar vara passé, att ljuga, stjäla och bära falsk vittnesbörd mot sin nästa är nu helt rätt i vår vänsterstyrda kyrka.

Tyvärr tunnas engagemanget ut när det gäller kristna som flyr för sina liv i Mellanöstern.

Att vända den andra kinden till verkar vara dagens budskap, trots hemvändande IS-krigares gapskratt. Att planera nya terrordåd i Europa kan nu vara prioriterat hos dessa Guds krigare.

Ärkebiskopens julhälsning blir säkert ”Allahu akbar” så att Aleppos IS- krigare förstår att de är inkluderande i julens budskap, men vi får ändå vara glada så länge hon inte förvandlar Jesus till Muhammed.

Vi andra, som har vår tro kvar, får numera sköta den hemma och be om ett folkets upprop mot  en kyrka i förfall och aningslösa politiker.

Harriet Larsson”

 

 

 

 

4 tankar kring ”Kyrkan töms, när korset göms, i vördnad för främmande religion

  1. Själv gick jag ur Svenska kyrkan förra året och anslöt mig till
    Nordiska asa samfundet. Inte i första hand pga de ekonomiska
    skandalerna inom kyrkan utan ärkebiskopen Ante Jackelèn .

  2. Flykten från Svenska Kyrkan behöver inte alltid bero på att folk slutar tro på gud. Det kan i vissa fall lika gärna bero på att det är JUST DET de gör, dvs tror på Kristus. Undertecknad, exv, hittade alternativet Kristensamfundet.

  3. Ju fler som lämnar den Svenska Islam kyrkan ju förr dör den. Medlemsraset sker nu i en takt som jag tycker är MYCKET glädjande.

Kommentarer är stängda.