Dubbla budskap från Merkel och Löfven

Att både Angela Merkel och Stefan Löfven till sist måste lägga om flyktingpolitiken är ett faktum, men med många undantag.

Under 2016 har 150.535 tusen uppehållstillstånd beviljats och PUT kommer att öka under detta år. Fakta om detta finns i bloggen ”Invandring och Mörkläggning”. Arnstberg och Sandelin, tillhör pionjärerna av klarsynta debattörer, som tidigt protesterade mot konsekvenserna av politikernas humana hybris, men de har fått betala ett högt pris.

Synar man Merkels och Löfvens argument i dag, så vill båda ”äta kakan och ha den kvar”, ideligen motsägelsefulla budskap. 

Utåt till medborgarna  låtsas  de agera kraftfullt, medan deras inre övertygelse, om alla globala friheters välsignelser, gör att orden aldrig följs av något konkret, bortsett från medborgares sjunkande förtroende.

Först fördöms terrordåden i skarpa ordalag, men sedan skall vi leva som vanligt, vara öppna, medkännande och bevara human asylpolitik, trots terror, mord, kriminalitet, våldtäkter och därutöver  förortens alla djävulskap.

Om denna dubbelmoral skrev Mohamed Omar en krönika i ”Det Goda Samhälle” den 4/1 2017 med den träffande rubriken Agneta Merkel är fortfarande inte riktigt klok.”

I Svd den 11/1 undrade Erik Thyselius oroligt på ledarplats, om den tyska debatten, vars förslag på konkreta åtgärder för att förhindra terrordåd, skulle spridas till Sverige.

Nu diskuteras fotboja på befarade terrorister, som polis länge haft ögonen på, Anis Amri den senaste lastbilsterroristen, är bara ett exempel. 

Kanske skribenten blev rädd för att godhetsglorian skulle ramla ner, gjorde att han skrev

….”För oss som inte bor i Tyskland framstår dock förslaget som ett allvarligt avsteg från en av rättsstatens grundläggande principer; den som inte har begått ett brott skall heller inte kunna dömas till något straff…..”

Att planera terrordåd för hundratals oskyldiga medborgare är alltså inget avsteg från rättsstatens principer, polis skall således sitta med armarna i kors, tills räddningspersonal plockar ihop liken.

Med ”oss” måste han mena vi politiskt korrekta journalister, eftersom majoriteten av det svenska folket anser att flyktingpolitiken för länge sedan borde ha lagts om.

Förmildrande omständighet är att skribenten är praktikant på ledarredaktionen och frågan är om han någonsin kommer att nyktra till. De unga är indoktrinerade från grundskolan till journalistutbildningarnas Meka för mångkultur och vågar i bästa fall bara snabbt kolla läget utanför PK buren.

En, som däremot har nyktrat till är fd. riksdagsman för miljöpartiet Rebwar Hassan som i en intervju i ”Aktuellt Fokus” varnar för islamiseringens konsekvenser och miljöpartiets kompromisser, som han tror resulterar i kollaps 2018.

Jag hoppas han blir sannspådd.

I Danmark har Dansk Folkeparti utmanats av Nye Borgerlige med invandringen i fokus. Ledare är Peter Seler Christensen och Pernilla Vermund, partiet ligger redan > 3 % och beräknas komma in i folketinget nästa val (I Danmark behövs bara 2 % av rösterna för att komma in i Folketinget).

En orsak är danskarnas besvikelse över dubbelmoralen i Dansk Folkeparti efter förskingring av EU bidrag, där EU parlamentariker Morten Messerscmidt haft fingrarna i syltburken.

I det nya partiets program finns konkreta och raka åtgärder, fjärran från Merkel och Löfvens motsägelsefulla budskap.

Några exempel:

  • Riva upp asylkonventioner
  • Asyl skall endast kunna sökas i närområdets flyktingläger, så att strikt kontroll kan ske över vilka som ska släppas in i Europa.
  • Egen försörjning
  • Assimilering till dansk kultur, värderingar
  • Danska språket obligatoriskt
  • Slöjförbud på offentliga platser (skolor, sjukhus, domstolar etc)
  • Förbud mot muslimska friskolor

(Källa Svd 5/1 2017)

Borgerlig samverkan mullrar här hemma och A. K. Batra bara tjatar om att hon vill leda Sverige efter nästa val, utan att lyfta ett finger för att stoppa regeringens budgetåtgärder. Denna slapphet sår mer tvivel än övertygar till nya röster.

Jimmie Åkessons utrensningar och Batrafjäsk kan få motsatt effekt, att anpassa sig till mitten är inte ofarligt, även om SD ännu får flest gillande röster för sin flyktingpolitik.

Vi får hoppas att fler vågar protestera mot dubbelmoralen och bristen på åtgärder mot flyktingpolitikens haveri och våga stå för sina åsikter även när det blåser från partiledningens kansli.

 

En tanke kring ”Dubbla budskap från Merkel och Löfven

  1. Man måste konstatera att ”Nye Borgerlige” i Danmark har fattat hur det måste skötas då det gäller flyktingfrågan! Inget land och inga flyktingar är betjänta av att en liten del av flyktingarna förflyttas till norra Europa och den stora massan blir kvar i flyktinglägren!

Kommentarer är stängda.