Kaka söker maka, när FI får ny medlem

Nyheten på DN debatt den 11 dec var att fd. ordföranden för LO-förbundet kommunal  Anneli Nordström, lämnar socialdemokraterna för att bli medlem i feministisk initiativ.

Att ”kaka söker maka” är väl känt, men vi får se hur detta går.

Risken är stor att två sådana egotrippade och självuppfyllda kvinnor som Gudrun Schyman och Anneli Nordstöm på sikt kan ryka ihop. champagne

Gemensam nämnare finns dock för samarbete; att låta andra betala för sina excesser.

Så här skriver författaren Rebecca Uvell på sin blogg den 12 dec (www.uvell.se) i sin artikel om ”Feministisk initiativs politik, gammal skåpmat”

Nordström är mest känd för att ha betett sig som mängder med andra fackpampar före henne oavsett snopp eller snippa – spritfester, lyxkrogar, utnyttjat medlemmarnas kursgård för semestrar, lägenhetsaffärer etc. Är det någon som gjort underverk för att göra ordet ”fackpamp” könsneutralt så är det Anneli Nordström”

  Det var Rebecca Uvell, som skåpade ut FI:s politik i en debattartikel i valrörelsen 2014, som delades > 50.000 ggr!

Detta är några axplock från Rebeccas artikel den 12 dec, med egna synpunkter.

FI:s partiprogram är lika förskräckligt i dag, med bara små justeringar från 2013 års elände.

Dessa kvinnokämpar vill införa;

– gåvoskatt

skattkista2

– förmögenhetsskatt

– fastighetsskatt

– ökade energiskatter

– finansskatt

Dessutom vill de;

– avskaffa Rot/Rut avdragen

– avskaffa jobbskatteavdragen för alla med månadsinkomst >  30.000 kr

– ha öppna gränser till Sverige, för alla som vill hit oavsett skäl

– avskaffa skatteparadisen??

Hur nu det ska gå till får vi inget konkret råd om, eftersom länder själva bestämmer över sina skattesatser.

Dessa kvinnokämpar lever helt i det blå utan verklighetsförankring. Att bryta normer är viktigare än verkligt jämställdhetsarbete. Identitet med kön och ursprung är viktigare än kompetens.

schyman

Om något går snett är felet jämt alla vita mäns.

Nya familjemönster skall sanktioneras, enkönade föräldrapar prisas, oavsett hur ungen mår. Abort är bara ett av många preventivmedel, när eget ansvar väger lätt. Kvinnans rätt till sin kropp triumferar, att nytt liv därmed släcks är inget som FI:s medlemmar intresserar. babis

Om Gudrun Schyman tror att hon genom Anneli Nordström nu skall locka över LO kvinnor till FI, lär hon bli besviken.

Arbetarkvinnor och kvinnor från lägre medelklass nonchaleras, till skillnad från deras gelikar som oavsett kompetens, skall tryckas in i bolagsstyrelser, annars blir det kvotering.

Lågutbildade Anton i Filipstad, som hamnat vid sidan av, kan inte charma dessa rödstrumpor lika bra som Ahmed från Irak. Kanske är det mörk hud och guldbruna ögon som mer attraherar, än ljus och blå?

Diskriminering råder beträffande utanförskap, men drabbar det en kille från Filipstad, så är det inget att ha.

Att unga ofta curlade kvinnor kan charmas av denna politik kan jag ha överseende med, men när äldre kvinnor också åker dit, då förstår jag att förnuftshjärnan har besegrats av känslohjärnans amygdala.

amygdala

Sålunda kan kvotering efter identitet förvandlas till en fara. När det gäller kvinnligt kön finns risk för bumerangeffekt mot framtida jämställdhet om bara amygdala får tala.

3 tankar kring ”Kaka söker maka, när FI får ny medlem

  1. Ja, visst är det lätt att giganterna i ett parti ryker ihop. Så var det när Fi:s Ebba kom på kant med partikollegan Tiina.

    Men Fi kan ha lärt sig något av den striden. Om de delar på uppgifterna efter kompetens så kanske de kan hålla fred. Nordström vill nog ägna sig åt vården och kan då locka exempelvis undersköterskor att byta parti vid valet. Tillskottet kan i varje fall inte ses som något negativt ur Fi:s synpunkt.

    1. Vi får hoppas att undersköterskor har långt minne. Många lämnade kommunal när skandalerna briserade, men helt säker kan man inte vara.
      Jag hoppas bara att fler kvinnor kunde inse att deras väl och ve inte prioriteras i praktiken av Fi.

Kommentarer är stängda.