Vänsterns änglakör

En kort, men långt ifrån heltäckande summering om repertoaren i vänsterns änglakör under de senaste dagarna.

anglakor

Jag börjar i Stockholm:

”Asylaktivism på migrationsverket”

Handläggarna ökade plötsligt sin tidigare låga arbetstakt innan den nya lagen om åtstramning av flyktingpolitiken skulle träda i kraft den 20 juli.

Kanske myshörnan och kaffekokningen fick stryka på foten, när de snabbt pumpade ut mängder av PUT?

Under maj-juni ökade antalet beviljade PUT med 20 % och under juli till hela 71 %! Dagen innan, den 19 juli gick arbetstakten på högvarv, hela 995 ärenden avgjordes,varav 87 % fick bifall!

mg

Dagen efter var väl dessa aktivisthandläggare mycket trötta, för då hann de bara med 213 ärenden och bifallen sjönk till 54 % (Svd 9 dec, ledarkrönika av Per Gudmundsson).

När Expressen dagen efter återgav SVD:s gransking och avböjde Morgon Johansson att kommentera och det kanske var lika bra.

Varför inte åtala dessa vänsteraktivister för tjänstefel?

”Ekonomiskt bistånd till barn till papperslösa”

Det rödgrönrosa styret i Stockholm sjunger som vanligt mycket högt i änglakören. Nu vill de även ge ekonomiskt bistånd till barn till papperslösa, alltså bostad och försörjningsstöd.

mp2

De har snickrat ihop ett nytt förslag som ska behandlas på Luciadagen i socialdelsnämnden. För Åsa Lindhagen, socialborgarråd (mp) ”känner så otroligt starkt för denna grupp” (Pressmeddelande från MP den 8 dec).

Detta känslosvall har helt spolat bort engagemanget för alla andra som lider nöd i huvudstaden. Humanism för migranter utan rätt att stanna, verkar vara en populär tävlingsgren för dessa rödgrönrosa politiker.

Dagen efter blev det lite uppehåll i körsången, då skrev Ann-Charlotte Morteus i Expressen att:

”Fel att ge socialbidrag till papperslösa”

När socialtjänsten är i kris och inte längre orkar sköta sina reguljära uppdrag.

”Då beslutar ansvariga politiker att ge socialtjänsten mer ansvar för familjer som ej har rätt att vara i landet.”

Nu fortsätter vi i Skåne:

”Sofia och dotter lever på 10 kvadrat”

Sofia, sjukpensionerad, svensk kvinna med en dotter på 17 år tvingas bo i ett litet hyresrum på 10 kvadrat.

Hon söker desperat efter något större, men utan framgång. Socialen anser sig inte ha någon skyldighet att hjälpa till, ”hon har ju tak över huvudet.” De är fullt sysselsatta med att fixa bostad och bidrag åt alla nyanlända.

ko

Hemlösheten i Skåne har nu ökat med 30 % och majoriteten utgörs av lågavlönade svenskar och papperslösa som inte har rätt att vistas i landet (Svt nyheter/lokalt/skane/ den 9 dec).

Kötiden för att få en bostad är nu milslång för alla utan nyanländas förturer.

Jag minns ett reportage i DN för drygt ett år sedan om ensamkommande barn, dvs troligen gossar >  18 år. En av killarna, som nyss hade fått en etta i Solna, klagade på att det var långt att åka ner till city för att hälsa på sina kära bröder …….

Bråk och skarp ordväxling har ägt rum i Malmö, när socialtjänsten vägrat lämnat ut personuppgifter om papperslösa, som skall utvisas av polis enligt lag.

”Socialtjänsten kan inte vägra lämna ut uppgifter om utvisade till polisen” enligt stadsjurist Maria Engelson i Malmö (Sydsvenskan den 6 dec).

Barnkonventionen kan inte stå över svensk lag. Hon hänvisade till kapitel 17, första & i utlänningslagen, där det tydligt står att ”socialtjänsten skall lämna ut uppgifter om en utlännings personliga förhållanden om polisen begär det och om uppgifterna behövs för att verkställa ett utvisningsbeslut.”

Men nätverket för socialistiska socionomer gav sig inte utan laddade om.

”Vi kräver att människovärdet går för utlänningslagen” skrev ett hundratal socionomer anförda av sin taleskvinna Claudia Velásquez.

Förmodligen har de inte förstått sitt uppdrag, när de  skrev att ge polisen information gör att vi förlorar meningen med vårt arbete (Dagens Samhälle den 9 dec).

Någon mening i att hjälpa andra i nöd än papperslösa och nyanlända finns tydligen inte längre. Jag anser att de omgående borde åtalas för tjänstefel.

När en IS-resenär nyligen, åter blev friad i Svea Hovrätt, trots övertygande bevisföring om hans avsikt att sälla sig till IS mördaruppdrag i Syrien, då förstår jag att spelprogrammet för vår egen änglakör saknar slut.

Alla radikala fundamentalister förstår härmed att Sverige lämnat kvitto på att det är fritt fram att tortera, mörda, våldta alla otrogna inom synhåll!

Sverige verkar bara slå nya rekord i sin humanitära hybris, enda skillnaden nu är att andra länder mer avskräcks, än imponeras.

5 tankar kring ”Vänsterns änglakör

  1. I min andnöd undrar jag hur dessa tänker? Och så undrar jag om någon har dömts för tjänstefel. Vad står i reglementet och finns det något sådant? Vem skall anmäla. Kan en vanlig medborgare göra detta?
    Förstår om du inte vet men det är det som dyker upp i mitt huvud.

  2. Staten kommer kollapsa under de ofantliga kostnader som orsakats av den generösa ”öppna era hjärtan” politik som politikerna fört under decennier.

    I t-banans morgonrusning syns alla som jobbar och sliter för att få ekonomin att gå ihop. Jag funderar ibland på vad som skulle hända om de förstod att de inte kommer få en pension, sjukvård och äldreomsorg värd namnet trots all den skatt de betalat.

    Att ”Allt åt alla” inte fungerar kan tom en treåring räkna ut men i politikens värld görs allt för att dölja sanningen. Målet att sitta ännu en mandatperiod överskuggar allt.

Kommentarer är stängda.