Skämt är inget för dagens unga!

Äntligen får jag skriva om något roligt!
Twitterkontot YB-Södermalm lade under onsdagen ut en bild på en ”Lättkränkthetsrapport” på Twitter, avsändare var trötta poliser, som börjat bli immuna mot allt kränkthetsgnäll från unga medborgare.

”Lättkränkthetsrapport

– Datum för kränkning? – Tid?

– Vad orsakade kränkningen?

– Kryssa för ett eller flera alternativ:

Någon postade den
Kränkande bild på nätet
Krävdes en servett för tårarna? Ja – Nej
Tror Du att du kan komma över detta? Ja – Nej
Förstår inte frågan

– Orsak till rapporten:

grat2

Jag är en idiot
Jag är en grinolle
Jag är tunnhudad/vek
Jag är en liten bitch
Jag vill ha tutte
Jag kände mig påhoppad
Jag är bättre än alla andra
Jag är pryd
Det var inte mitt skämt
Livet är bara så orättvist
Ingen gillade mina selfies i dag
Annat; förtydliga nedan ……….”

Men säg den glädje som varar, redan på eftermiddagen hade de tvingats pudla, efter en uppretad twitterstrom på nätet.
Vem vet om inte rikspolischef Dan Eliasson kunde vara någon av avsändarna?
Han är säkert arg för att numera bara ett fåtal svenskar har förtroende för honom i hans höga ämbete (Det är säkert Morgon Johansson och några ministrar till i regeringen, som står för den lilla förtroendeprocenten).
Eliasson fick poliserna i Karlstad att snabbt ta bort sina kränkande uppgifter på nätet, att det var ensamkommande flyktingbarn, dvs unga män, som varit gärningsmän för de sexuella trakasserierna på festivalen ”Putte i parken” under sommaren.
(Sedan fick våra radikala feminister till det, att sommarens alla sexuella övergrepp orsakades av att deras insatser för att öka anmälningsbenägenheten varit framgångsrika. Vilket senare kom på skam i en utredning. Men fakta börjar på F, som i främlingsfientlighet, vilket bara inspirerar till att leta fram nya fientligheter, främst från vita, medelålders män).

Men så blev det roligt igen, när jag läste vad Krister Thelin skrev i ett debattinlägg på Svt.se/opinion. Han är fd. domare och ledamot av FN:s kommitté för mänskliga rättigheter.
Jag delger här några citat från hans kloka inlägg. Källa: http://www.svt.se/opinion/krister-thelin

” Vuxna ska tåla skämt, väx upp!
En generation unga som vant sig vid en auktoritetslös och oemotsagd tillvaro ser det mesta som en kränkning. Men ett skämt är ingen ”kränkning”, även om det är dåligt eller smaklöst”

…..”Näthat” har etablerats som begrepp och har nått det svenska utredningsväsendet. Tidigare i år föreslogs lagändringar för att komma åt företeelsen.
I balansen mellan yttrandefrihet och integritetsskydd ges det senare alltså större tyngd. Det är inte helt invändningsfritt.
Yttrandefrihet är en mänsklig rättighet men är inte absolut. Hets mot folkgrupp och ärekränkning är två exempel på undantag.
I sin kommentar till MR-konventionen om yttrandefrihet har dock FN:s människorättskommitté, som skall skiljas från FN:s råd för mänskliga rättigheter, där en del sittande stater knappast är föredömen i MR-sammanhang, förordat att förtalsbrott avkriminaliseras.
Den nuvarande svenska trenden om ökad kriminalisering av ”näthat” går alltså på tvärs mot denna rekommendation….

…Att tåla påpekanden, tillsägelser och få mothugg, raljanta eller ej, är att vara vuxen. Så, väx upp! Oavsett ålder….” Slut på citat.

Hur många har inte kallats för nättroll som går mörka ärenden, när andra uppgifter kommer fram efter en händelse eller företeelse. Fakta, som ligger utanför den förnekade åsiktskorridoren, utgör ett hot mot etablissemangets korrekta och bekväma väg.
Paret Adolfsson fick ursäkt till slut, efter att de blev påhoppade, för att de i en intervjuv i DN, berättade att de, ve och fasa, ibland gick in och läste på Avpixlat.
Nätet, som berättar det MSM (main stream media) inte vill och gör, är demokratins räddning, annars skulle vi ha det som i DDR.
Men makthavarna ligger inte på latsidan med förslag på ändring av lag, som kan rensa bort farliga uppgifter.
Medieutredningens förslag om presstöd, som lämnades över till kulturministern i början av oktober, är ett sådant exempel på låtsas demokrati, där djävulen finns i detaljerna.
Till en början låter det jättebra med ”att mångfald skall råda i distributionssätt” men sedan stelnar man till, för längre ner står att det är MSM media som skall utse en kommitté, som sedan bestämmer vilka tidningar som skall få presstödet.
Det tragiska är att det är få av dagens politiker som tål påpekanden, mothugg eller tillsägelser och tyvärr är förmågan till uppväxt låg.

En tanke kring ”Skämt är inget för dagens unga!

  1. Här gäller det verkligen att stå upp för press-och yttrandefrihet så mycket alla kan-Vi får inte låta oss bli överrumplade

Kommentarer är stängda.