Intet nytt under solen; invandring, friheter och utmaningar

Några axplock från veckan som gick.
2016-11-22
-Riksrevisionen ”Regeringen underskattar de offentliga utgifterna” …stora risker finns med finanspolitiken” (www.riksrevisionen.se)

-Både Läkartidningen nr 47/2016 och Vårdanalys (wwww.vardanalys.se) publicerar rapporten PM 2016:5: ”Vården ur befolkningens perspektiv 2016 – en jämförelse med andra länder.” Där konstateras att Sverige, faller till bottennivå. Precis som ungarnas kunskapsnivå sjunkit i tidigare Pisa studier.
Förtroendet sjunker, kroniker är mest utsatta för brister i delaktighet, information, samordning.
Om orsaken står det inte speciellt mycket, däremot att stora ”utmaningar” återstår…

 

-Landets museer fortsätter att krisa, stora motsättningar råder mellan anställda och deras chefer. På Röhsska museet i Gtb har det gått så långt att museet tvingas stänga.
Chefen Susanne Erixson med ledning eldade på med ett brev tidigare, där de skrev att personalen var ”omogen och undvikande”. Facket och skyddsombudet skrev däremot i sin rapport att dålig psykosocial arbetsmiljö rådde.

Samma elände råder på ”Forum för levande historia.” En myndighet från 2003 som ska ”främja arbete för demokrati och alla människors lika värde.”
Kanske chefen Ingrid Lamfors, som tidigare fick sparken från Gtb;s stadsmuseum glömmer denna målsättning i praktiken?
Eller är det regeringens nya mångkulturella ambitioner som ställer till det?

2016-11-23
DN/Aftonbladet
Jasenko Selimovic (L) som efterträdde Marit Paulson i EU parlamentet, blir tagen i örat av parlamentets etiska kommitté för trakasserier av sin personal och moderaterna är inte sämre med ”hora” uttalande i ett läckt videoklipp.
Upphovsmannen Delmon Haffo fick sparken och en annan moderatbroder Edvin Alm fick ta time out från sina uppdrag, för han skrattade för högt åt denna benämning på vår socialminister.
Nu verkar även andra guldgossar än inom miljöpartiet att visa sin rätta personlighet, men frågan är om dessa händelser får lika starkt fäste som järnrör och gammalt plumpet nazistskämt?

2016-11-24
-”Svenska modellen klarar inte integrationen” skrev Lars Calmfors, forskare, prof vid Sthl:s universitet tillsammans med andra debattörer från Entreprenörskapsforum i Svd. Utan gymnasieutbildning tar det minst 10 år för invandrare att komma i arbete.
Så den svenska modellen sjunker som en sten, när nyanlända skall in i arbetslivet.
Deras förslag var t.ex. enkla jobb = enkel lön för nyanlända.
Det låter rimligt att full lön ej kan betalas ut när produktivitetsförmågan är låg.
Men någon lindring för skattebetalarna blir det inte då försörjningsstödet fyller på, det som fattas till skälig levnadsnivå. (www.svd.se )

2016-11-24
-I Skåne måste personal på återvinningsstationerna nu ha överfallslarm, som skydd mot ligor som regelbundet kommer och vill åt stöldbegärlig elektronik. (www.svt.se/nyheter/lokalt/skane)
När vår överhet säger att Sverige aldrig varit tryggare, så faller även här förtroendet som en sten.

nej-eu2

Gemensam nämnare direkt eller indirekt är det gamla vanliga
– Massmigrationen som landet inte klarar av
– EU:s alla friheter

4 tankar kring ”Intet nytt under solen; invandring, friheter och utmaningar

 1. Snart väntar rejäla skattehöjningar,kommunerna går på knäna.”Tack” så hemskt mycket alla skyldiga till detta flyktinginferno.

  1. Det byggs och det byggs. Och det skall fortsätta. Men vad händer på bostadsmarknaden om några år då förhoppningsvis kriget i Syrien är slut och flyktingarna kan flytta hem igen.
   Kanske blir det många tomma bostäder likt det var på Gärdet i Stockholm när det byggdes. Då fick nyinflyttade bo gratis en tid.

 2. Nu skrivs det mycket om kommunernas problem med att ta emot och skaffa fram bostäder till de flyktingar och övriga som fått uppehållstillstånd. Läst idag att 17.000 med uppehållstillstånd sitter och väntar på flyktingboenden. Kommunerna ber migrationsverket bromsa utflytten till kommunerna.
  Migrationsverkets prognos för anhöriginvandring de kommande 2 åren är över 300.000 och till detta kommer hela tiden strömmen av nya asylsökande, årets prognos knappt 30.000, en relativt hög siffra relaterat till tiden 2000 – 2009 med ett snitt på ca 25.000 asylsökningar per år.
  Hur tänker ansvariga politiker, pågår ständiga krismöten i regeringskansliet hur man ska klara av bostadssituationen för alla dessa människor, eller stoppar man huvudet i sanden och bara låter det rulla på.
  Punkt 1 på åtgärdslistan borde väl vara ett omedelbart asylstopp och framflyttat datum för de krav som ska uppfyllas för möjlig återförening i Sverige som regeringen införde sent om sider hösten 2015.
  Tyvärr är väl detta inget att hoppas på det lär bara rulla på mot ett totalkaos.

 3. Vad bra med axplock. Liksom Elisabet Höglunds månadsredovisning över div. brott.
  Bra att bli påmind för annars är risken att man blir så avtrubbad och till slut ser allt elände som normalt.
  Är det inte snart dags att kalla in militären i utanförskapsområdena? Bättre att placera dem där än i andra länder.

Kommentarer är stängda.