Sjukvårdsministern: ”Flyktingkrisen stärker äldreomsorgen” ????

Aftonbladet 2016-11-19
Startsidan / Nyheter
”Upprörd minister: ”Ingen ska behöva svälta i Sverige”
I slutet på artikeln står:
”Vad kan du lova för åtgärder som de drabbade idag hinner se resultatet av?
– Den riktade satsningen om två miljarder kronor per år ska gå till mer personal. Och tio miljarder till kommun och landsting från nästa år.
En del läsarreaktioner har gjort kopplingar till flyktingmottagandet och resursfördelning. Vad tänker du om det?
– Att det är helt fel i sak. Flyktingmottagandet har påverkat socialtjänsten till viss del och migrationsverket och dess handläggningstider. Inte äldreomsorgen. Många som jobbar där har tvärt om kommit till Sverige för inte så länge sedan. Hälso- och sjukvården har påverkats av nyanlända, men resurserna till äldre har inte påverkats.

gabriel-w-2
Sjukvårdsministern vill understryka att flyktingkrisen snarare stärkt äldreomsorgen.
– Vi har fått hit hundratals nya läkare och sjuksköterskor och tack vare validering har allt fler av dem kommit ut i sjukvården. Så det är snarare tvärtom. Tack vare invandringen kommer äldrevården att vara bättre rustad att möta de äldres behov, säger Gabriel Wikström.”

Först trodde jag att jag hade fel glasögon på näsan, men nej det var de rätta.

Hur långt uppe i det blå svävar sjukvårdsminister Gabriel Wikström?
Eller är den unge mannen rent ut sagt bara dum i huvudet?
När han nu i Aftonbladet klämmer ur sig att ”tack vare invandringen så kommer äldrevården att bli bättre”, han fortsätter med att säga ”att flyktingkrisen snarare har stärkt äldreomsorgen…..”
Artikeln bestod mest av bortförklaringar och stora brösttoner om hur bra vi är som nu tar tag i detta.
Politiker har länge känt till gamlas utsatthet med vanvård på många äldreboenden, när allt för många privata ägare mer gynnat sin egen plånbok än de gamlas behov.
Politiker har klädsamt protesterat och lovat mer kontroll, men deras engagemang har under de sista åren enbart ägnats åt andra utifrån, vilket ger större pluspoäng i FN än från förtvivlade anhöriga på hemmaplan.
Så nu skall regeringens flyktingmiljarder till landets kommuner, indirekt också förbättra hela äldrevården.
Drivmedlet verkar vara deras uppfattning om hur väl invandrarna behandlar sina gamla och att det i sin tur skall få oss svenskar att bättra oss.
Synd att ministern inte fick vara med mig på hembesök, för då skulle tvivel ha kunnat uppstå om denna uppfattnings giltighet.
Kanske kollegan Fridolin nu får hopp om att årets Pisa resultat åter har hamnat i topp, tack vare alla vetgiriga och duktiga invandrarkillar.
Han läser nog inte Sydsvenskan, som både under fjolåret och i år flera gånger skrivet om att våld, hot, övergrepp och trakasserier är vardag för elever på mångetniska skolor i Malmö.
Skolministern nöjer sig nog med att det pratas om lika värde och tolerans inomhus, medan han blundar för vad som sker utomhus.
På Johanneskolan råder nu kaos och föräldrar protesterar. Trakasserier, övergrepp och småflickor hotas med våldtäkt, för att de inte är tillräckligt muslimska.
”Vi är redda” skriver utsatta elever till skolans rektor.
Jag och många andra är också ”redda” för denna regering.

8 tankar kring ”Sjukvårdsministern: ”Flyktingkrisen stärker äldreomsorgen” ????

 1. Att locket skulle flyga av på just Aftonbladet var lika oväntat som välkommet; populism av en bättre art än man sett tidigare Att yla med vargarna och bräka med fåren kan ha sina poänger

 2. Är det någon som vet HUR många invandrade läkare och sjuksköterskor som är i heltidsarbete efter validering?

  1. Enligt AFs Etableringsuppdrag är det 41 personer maj 2015 av 50 000 flyktingar som söker arbete som läkare! Det täcker knappast behovet av läkare för en nettoinvandring på 80 000. Så det är inte ens ett tillskott!

 3. På min närståendes demensboende fanns uppenbarligen för liten besättning. De som jobbade var alla suveränt duktiga, men de hann inte alltid med. Kommunens kassa ska räcka till mycket. Därför ställer man alltså grupp mot grupp.

 4. Nej, det är nog inte varken dumhet eller att han saknar insikt! Han blåljuger oss rätt upp i ansiktet precis som alla andra som jobbar för Globalismen på lång sikt och för att riva ner Sverige som ett kortsiktigt socialt experiment initierat av FN för att få veta hur långt man kan gå med ett högutbildat västorienterat folk utan att det blir inbördeskrig och kanske får spridning i Europa! Det sista övergifande syftet är man dock inte fullt medveten om!
  Att påstå att kommunerna bygger ut äldreboendena är ju en välbekant lögn bland politiker som ju tvärtom slänger ut de gamla och gör om det till flyktingboende. Hur många sådan exempel det finns är det väl ingen som räknat! Och hittills har man inte fått läsa om kommuner som bygger nya äldreboenden!
  De två miljarderna extra per år för att anställa mer personal inom vården blir ingen kvalitetsförbättring såtillvida att det ökande antalet vårdbehövande av invandringen knappast ens täcks av de ökande antalet anställda inom vården! Vi har inte sett slutet på anhöriginvandringen ännu med jättebehov av mödravård och barnsjukdomar! Detta är bara några exempel på de lögner som finns i Wikströms uttalanden.
  Vi får för allt i världen inte underskatta intelligensen i politikernas ställningstagande! De har Sveriges bästa experter på sin sida och kan analysera varje steg de tar och är fullkomligt klara över vad dom gör! Bara regeringskansliet har över 4 500 anställda där ung. 4 300 är olika experter och tjänstemän. Samt att Riksdagen har en väldigt kvalificerad utredningstjänst! Både Regering och de olika Departementen spenderar stora pengar på konsulter och externa utredningsbyråer! Kunskap saknas alltså inte!
  Varför skulle vi annars se den utveckling vi ser och varför skulle en opposition sitta still i båten och istället för opposition stimulera och stödja pågående politik?

  – Varför är 7-klövern så angelägen att sno åt sig alla MENA-migranter när FNs bestämmelser helt fritar oss ifrån detta förutom kvotflyktingarna som bara är några tusen om året?
  – Varför envisas vi med att flyktingarna skall stanna och rota sig här när FNs bestämmelser talar om repatriering efter att faran är över i deras land?
  – Varför har vi överseende med folk som ljuger om sin ålder och om sin härkomst när det enligt FN är upp till flyktingarna att åtminstone ”göra troligt” hur gamla dom är och vilket land de kommer ifrån?
  – Varför har vi beslutat att flyktingarna och vi skall integreras och inte assimilieras som det står i FNs bestämmelser?
  – Varför ljuger myndigheterna om att vi har stängt (bevakat med kontroll) gränserna till Sverige när vi bara har stickprovskontroller och släpper in över 500 migranter i veckan, över 25 000 på årsbasis, när vi inte har bostäder åt alla dom som redan kommit och sitter i Svenska flyktingboenden!
  – Varför envisas Sverige med att behålla migranterna så länge som möjligt med allsköns ursäkter istället för att i praktiken utvisa dem som inte har flyktingskäl? (Nu senast med förslag om att de som börjar i skolan får stanna!)
  Detta är frågor som jag tror många vill ha svaret på men aldrig kommer att få förrän det är försent!

  1. Mitt i prick.
   Undrar vem och vad som egentligen styr Sverige. Är vi utsatta för hot någonstans ifrån?
   Varken regering eller opposition verkar ju egentligen inte vilja göra något åt eländet.

Kommentarer är stängda.