Utvisning av unga kan stoppas med ny lag

Det har jag misstänkt länge.
Miljöpartiet vilar inte på hanen, när det gäller att skydda unga muslimska män från att lämna landet.

flyktingbild
Tänk om ett uns av denna omsorg ägnades åt unga flickor som blir offer för sexuella trakasserier och våldtäkter av förövare från främst Mellanöstern och Somalia.
Jag är väl medveten om att alla muslimska män inte våldtar, men alltför många gör det och redan för flera år sedan rapporterade Brottsförbyggande rådet att det var 3-4 ggr vanligare att förövarna var invandrande unga män.
Hur mycket vanligare det är i dag, vill jag helst inte tänka på och det behöver jag inte heller, för rikspolischef Eliasson gömmer utredningar om invandringsrelaterad brottslighet under koden 291. Hans målsättning är ”Ingenting ska ut” och min gissning är att regeringen är sufflör.
Våra feminister tycks ha drabbats av snöblindhet, för de ser bara vita män.
Hederskultur är lite svårare att krångla sig ur, men med nya lagar om dold etnicitet och medias villighet att dölja brottsliga gärningar, så går det nog ett tag till, innan indoktrinerade medborgare vaknar.
Jag förstår också att det känns svårt för elever, när afghanska elever måste lämna klassen, de eldas på i sitt mångkulturella engagemang av lärare som skriver insändare om förlorad medkänsla och mänsklighet, men verkar helt ha glömt att informera om regelverk, konsekvenser och kostnader.

”Många svenskar saknar konsekvent ekonomiskt förstånd. De har en värdering för den egna plånboken och en mer generös för andras, det allmänna” skrev signaturen Trodé nyss i en kommentar.

Tyvärr har den generösa inställningen rikligt belönats, medan straffen viner över de som vågar protestera.
Enligt lagändringsförslaget, som nu regeringen jobbar med i expressfart, skall alla få gå klart gymnasiet och sedan skall ny ställning tas till utvisning, är för mig ett skämt.
Ljug bara lite om din ålder så slipper Du åka hem och inga följder sker om Du sedan lockas av oegentligheter.
Varför inte säga rent ut att Sverige har fullt ansvar för alla unga män från Mellanöstern, oavsett kostnader och framtida konsekvenser?

Dagens artikel, 18 nov, från SvtNyheter.se
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/utvisning-av-unga-kan-stoppas-med-ny-lag

”Regeringen diskuterar en lagändring som gör att ensamkommande barn som inte kan utvisas får stanna i landet som de går i skolan. Det enligt källor till Ekot. – Det måste finnas en möjlighet för de här ungdomarna att gå färdigt gymnasiet, säger Morgan Johansson till Ekot.
Färre ensamkommande barn får stanna i Sverige sedan Migrationsverket börjat ge tillfälliga uppehållstillstånd för att sedan utvisa ensamkommande ungdomar när de fyllt 18 år.
Flera tusen ungdomar kan utvisas, främst till Afghanistan. Detta har väckt kritik från bland annat Rädda Barnen.
”Vi jobbar med ett förslag”
Enligt källor till Ekot försöker nu Miljöpartiet övertyga Socialdemokraterna att införa en lagändring som bland annat innebär att de som går gymnasiet kan få stanna i Sverige.
Regeringen väntas lägga fram ett förslag och behöver då stöd från andra partier i riksdagen.
– Det måste finnas en möjlighet för de här ungdomarna att gå färdigt gymnasiet, vi jobbar med ett förslag. Vi kommer att göra en ny bedömning efter utbildningen och kolla på situationen i landet där ungdomarna kommer ifrån, säger Morgan Johansson till Ekot.”

4 tankar kring ”Utvisning av unga kan stoppas med ny lag

 1. Ja, precis som du skriver, man kunde förutse att något skulle komma upp som ska förhindra avvisning av ensamkommande. Gråterskorna har kommit igång.
  Nu blir det omöjligt att avvisa till Irak också läste jag på svt nyheter idag, krig pågår i flera (alla ?) delar av landet.
  På ledarsidorna.se läste jag idag om ny miljardrullning, då flyktingar och övriga som får uppehållstånd ska få betalt för att gå i skola. Allt kan sammanfattas till att industrin flyttar ut (globaliseringen) ur landet och de behövande flyttar in till bidragsparadiset. Man undrar, hur ska det gå för bidragsparadiset Sverige ? Hur länge håller den här politiken, vart leder den ?
  Tänk om våra myndigheter kunde lära av Finland. Ungefär 25% godkända av genomförda asylärenden i år. Om den strikta asylhanteringen i vårt östra grannland kan man läsa på Merit Wagers blogg. Merit har skrivit mycket om vansinnet i vårt land
  att inte ålderstesta ensamkommande, som man gör i de övriga nordiska länderna.
  Hur kan Sverige ha fått en sådan hopplös ”låt gå” inställning till den nästan villkorslösa invandringspolitiken ?

 2. Vad spelar det för roll. Ingen idé i Stolleland! Man får bara svårt att andas.
  MP vill ha öppna gränser och att alla killarna skall få stanna. Sedan då? De är ju så många, finns ju inte flickor så att det blir en jämn fördelning, som jag antar är idealet.
  Hur löser de det?

 3. STOLLARNAS PARADIS

  Nu tycker regeringen att ensamkommande barn som inte får stanna i Sverige först skall få gå ut gymnasiet. Står att läsa på TEXT-TV.

  Nästa steg blir väl att vuxna ensamkommande eller i grupp, som inte får stanna, först skall få vara kvar tills de uppnår pensionsåldern. Under tiden kan de resa på semester till sitt hemland. Därefter kan de flytta hem och ta pensionen med sig.

 4. ”Ingenting-ska-ut”- mentaliteten hos media och myndigheter har på kort tid förändrat vårt samhälle till oigenkännlighet. Fri information är ju en hörnsten i demokratikonstruktionen. Hur ska medborgarna annars kunna fatta adekvata beslut, inte minst vid de allmänna valen? Förmodligen är det därför överheten mörkar så mycket de kan, och försvarar sig mycket aggressivt. Beklagligt, minst sagt. Kriminellt, kanske någon annan säger.

Kommentarer är stängda.