En oroande utveckling

revaprotest          Från SVT Nyheter Väst 17 okt 2016 (www.svt.se/nyheter/lokalt)

”Hundratals flyktingbarn saknas”

Hur många som verkligen var barn och flyktingar framkommer inte.
Orden flykting och barn gör att vår känslohjärna direkt stimuleras, vilket är meningen från SVT.

”Över 500 ensamkommande barn har försvunnit i år utan att myndigheterna vet var de tagit vägen. Det är dubbelt så många som i fjol och nu växer antalet hemlösa barn på gatorna.
Antalet ensamkommande barn som får avslag och väljer att gå under jorden ökar kraftigt. Hittills i år har runt 560 stycken ensamkommande försvunnit i Sverige enligt siffror från Migrationsverket…..
-Det är en mycket oroande utveckling vi ser och den riskerar att bli ännu värre, säger Stefan Kristiansson, chef för gränspolisen region Väst….
…Totalt är det över 12.000 asylsökande som är efterlysta i hela landet, vilket SVT tidigare rapporterat”

Kriminalitet med mord, rån, stölder, överfall, droghandel, eget missbruk och våldtäkter kommer att öka ytterligare i våra storstäder, där de flesta migranter som fått avslag på sin asylansökan med utvisningsbeslut håller sig undan.
Landsortens folk är heller inte förskonade av ökad brottslighet främst från kringresande ligor från öst, där godtrogna pensionärer är lockande byte.
Misshandel, bråk och järnrör tvingar polis till ständiga utryckningar till flyktingförläggningar, men dessa järnrör har inget medialt intresse.
Detta är bara början på medborgares utsatthet, då majoriteten av fjolårets migranter ännu inte har fått besked om de får stanna.
Ökad aktivitet av gränspolis, utökade arbetsplatskontroller och riktade insatser i city sker, men framgången är begränsad och avvisningar är mycket få till det stora antalet.
När 83.000 tusen av fjolårets 163.000 som ansökte om asyl, saknar skäl att få stanna.

Alla minns vänsterns protester mot det så kallade Reva projektet, när polis önskade kontrollera identitet i tunnelbanan. Okvädningsorden om diskriminering nådde nya höjder och arbetet tvingades att avbrytas.

Majoriteten som tagit sig hit, anger som främsta skäl att få ett bättre liv, barnen kan få utbildning och familjen permanent välfärdsförsörjning. Flyktingar som verkligen behöver skydd finns kvar i flyktinglägren.

Ekonomer och statsvetare har i åratal påpekat att stor invandring är oförenligt med bibehållen välfärd, men för döva öron.
Det känns som politiker har tänkt att klarade Jesus att mätta flera tusen lyssnare med några få fiskar, så skall väl vi också fixa det.
Nu, när allt fler märker hur samhället börjar krackelera och välfärden försvagas, så tvingas regering och oppositionen motvilligt lyssna, för riksdagsplatsen är ju varm och bekväm och Donald Trumps seger i USA ger kalla kårar.
”Hur fasiken ska vi klara av det här, när rasiststämpeln inte längre fäster” håller nu på att tränga undan det lika värdet i hjärnkontoret hos våra ministrar.
Att tänka efter före politiska beslut är ingen egenskap som politiker innehar. De kör så länge det går med kvartalspolitik utan ansvar, bortsett från den egna karriären, som har stagats upp av innehållslösa floskler om allas lika värde.
Dagens politiker saknar alltför ofta arbetslivserfarenhet, gamla rävar som Mona Sahlin, Ylva Johansson och yngre som Gustav Fridolin, Birgitta Ohlsson och många andra, gick in i politiken mycket tidigt.
Ett gott val måste sägas, för går det åt fanders, så har de sitt på det torra. Deras misstag får alltid vi andra betala.

En tanke kring ”En oroande utveckling

  1. Många svenskar saknar konsekvent ekonomiskt förstånd. De har en värdering för egna plånboken och en mer generös för andras, våra gemensamma.

    Jag har på andra ställen visat på samband mellan migrationspolitiken och utebliven investering i infrastruktur. Synpunkterna angrips från vänsterhåll med att man inte kan blanda in kostnader för flyktingar med investeringar i infrastruktur. Det är olika trådar på Facebook menar kritikerna, som inte ser något samband. Det gör de förmodligen om de inte har råd att underhålla sina hus om de valt att byta bra bil varje år. Det är också olika trådar.

Kommentarer är stängda.