”Främlingsfientlighet är högst rationellt och befogat”

Det är i dag mycket svårt att få fram statistik beträffande brottslighet kopplat till förövares etnicitet.
Jag kan bara hitta uppgifter från 2005 från BRO (brottsförbyggande rådet) då var förövare med utländsk etnicitet kraftigt överrepresenterade i den grova brottsligheten, våldtäkter var 3-4 ggr vanligare hos förövare med utländsk bakgrund än hos svenskfödda.

Vi har en rödgrön, regeringslojal polischef som gömmer invandrares brottslighet under koden 291 och som förordar snälla dialogpoliser med kaffebricka till förortens ligister, som bränner bilar, kastar sten och hindrar räddningspersonal, i stället för konfrontation och inlåsning (Läs gärna inlägget från den 21 juli 2016 där ”Erik, polisman i Gävle berättar om snälla dialogpoliser”).

Hitintills i år har 300 bilbränder i förorterna anmälts (Rapport 2016-08-16).

Kanske justitie- och migrationsminister Morgan Johansson också fått ett armband med texten ”Var snälla pojkar så får ni fika” eller ”Råna inte banker”, ”Lura inte pensionärer” (fast det har regeringen redan gjort) så det armbandet vill nog inte ministern ha.

Han har ännu förtroende för sin rikspolischef och vägrar följa professor Leif G Perssons uppmaning att ge polischefen sparken, vilket LGP har massivt stöd för, från det svenska folket.

Tänk om politikerna för länge sedan hade statuerat exempel med utvisning för hela familjen när deras unga Ahmed eller Muhammed gjort sig skyldiga till upprepade ligistfasoner.

Jag lovar att Sverige då skulle ha sparat miljardbelopp, det är ett språk som invandrare förstår, vår konsensusdialog är som att hälla vatten på en gås.

Detta är dock helt omöjligt i ett land där vänsterns professionella gråterskor rycker ut så fort Ahmed eller Muhammed gnäller. De låter offret förstå att dessa gossar haft det svårt och inte kan skuldbeläggas för sina aggressioner. Den medborgerliga identiteten kan vi glömma, det är deras kultur och religion som skall upphöjas.

Det är tur att Norge inte följer i Sveriges fotspår, med dalt, fjäsk och överdriven förståelse för brottslingen, så vi andra får skämmas, när även våra domstolar är dumsnälla.

Sverige betraktas i allt fler internationella tidningar/tidskrifter som ett avskräckande exempel beträffande invandring, asylpolitik och integration, men med en statsminister som håller förbundskansler Angela Merkel i byxbenen, är det svårt att få någon förändring.

Statsministern vill vara en statsman i arvet från Olof Palmes internationella solidaritet, han ser inte att den nationella solidariteten därigenom har vittrat ner.

”Polis: Främlingsfientlighet högst rationellt och befogat”

Publicerad 15 augusti 2016 kl 16.42 Fria Tider.se

”UTRIKES. Med tanke på hur extremt överrepresenterade invandrare från tredje världen är i brottslighet är det helt befogat att vara främlingsfientlig, enligt den norske polisinspektören Thomas Utne Pettersen.

”En av de enskilt viktigaste åtgärderna Norge kan vidta för att minska brottsligheten är att begränsa invandringen”, skriver han i en debattartikel i Haugesunds Avis.

Pettersens text är ett svar på en tidigare debattartikel i vilken en filosof bekymrar sig över att en ökad rädsla för invandrare skapar ett kallare och mer cyniskt samhälle.

Polisinspektören avfärdar det resonemanget rakt av.

”Folks främlingsfientlighet i förhållande till denna grupp är högst rationell och befogad”, konstaterar han.

För att stärka sin tes tar Thomas Utne Pettersen både upp brottsstatistik och hänvisar till sin egen erfarenhet. Han beskriver hur han dagligen har att göra med invandrare som begår mer eller mindre grova brott.

”År 2015 hade undertecknad ansvar för en rad häktade, med omkring 2.600 häktesdagar. 2.200 av dessa dagar gällde utländska män.”
I Norge, som har haft en betydligt mindre asylinvandring än Sverige, har nio av tio dömda för våld mot barn invandrarbakgrund. De senaste tre åren har det avkunnats 89 domar i Oslo tingsrätt rörande våld i hemmet och 82 av de tilltalade hade invandrarbakgrund, skriver Petersen.

”Samhället och polisen spenderar enorma resurser för att utreda den här typen av brott som begås av utlänningar.”

Thomas Utne Pettersen skriver vidare att ”en av de enskilt viktigaste åtgärderna Norge kan vidta för att minska brottsligheten är att begränsa invandringen”.
Samtidigt är den probleminsikten märkligt frånvarande bland journalister och politiker, konstaterar han, och nämner Sverige som skräckexempel.

”I Sverige har hälsomyndigheterna offentligt gått ut med att hälso- och sjukvården för svenska medborgare försämrats som en följd av migrationen. Svensk polis har enligt media förbjudits att yttra sig i frågan. Det senare verkar vara en dålig idé.”

Mörkläggningen av invandrares sexualbrott mot kvinnor är ett särskilt svek, enligt Pettersen.

”Allmänheten har rätt att få veta vilka utmaningar som polisen inför – för att inte tala om vilka som begår de flesta brotten.”
Polisinspektören sammanfattar sitt resonemang på följande vis:
”Rättssäkerheten, välfärden, tryggheten och vårt jämlika samhälle är under tryck – utan en viktig faktor diskuteras tillräckligt; brott som begås av utlänningar, inklusive asylsökare. Det som gör mig mest orolig är att inte fler är oroliga.”

Förmodligen har jag redan lämnat jordelivet innan någon svensk politiker skulle säja att den viktigaste åtgärden för att minska brottsligheten är att begränsa invandringen.

Många av oss medborgare är djupt oroade, men med en självgod politisk adel och en lojal journalistkår, så är det svårt att få komma till tals.
Journalister uppmanas av sina redaktörer att inta rätt attityd beträffande invandring, annars kan jobbet gå förlorat.

Politikerna oroas över internets alla sajter, som snabbt stämplas som främlingsfientliga när de tar upp artiklar, fakta, rapporter som traditionell media bara vill gömma.
Medias välavlönade redaktörer hoppas därigenom att läsare kan hållas kvar på den rätta vägen med internationell solidaritet, öppna hjärtan, arbete tillsammans och gärna med dåligt samvete över vår egen historia.

7 tankar kring ””Främlingsfientlighet är högst rationellt och befogat”

 1. Tillägg till föregående:

  Snälla, tryckfel på 1. raden i sista stycket, bör vara ”förtryck”, kan du korrigera?

  Henrik Paetau

 2. ”Journalister uppmanas av sina redaktörer att inta rätt attityd beträffande invandring, annars kan jobbet gå förlorat.” Detta är ett oskick, som tyvärr känns väldigt svenskt, att överhetens kontroll utövas genom att konkurrerande opinionsyttringar undertrycks så konsekvent. Detta har, förvisso, pågått under lång tid, men har under senare år accelererat på ett dramatiskt vis. Samhället står inte att känna igen. De som kallar sig ”goda” har hela maktmedia till sitt förfogande, att förtala och demonisera, att förvränga och mörka, allt medan de framställer sig själva som ansvarsfulla och resonliga. Röstsedeln är vårt sista hopp! Använd den väl! För allas vår skull!

 3. Hej Harriet Larsson!

  Tack för att du engagerar dig och skriver som du gör – öppet, informativt och rakt på sak – och det på klanderfri svenska, något som få skribenter numera klarar av. De må sedan kalla sig journalister, redaktörer, debattörer eller bloggare. Dessa msm-/pk-väckelsepredikanter gör sina substansfattiga lärosatser ännu flummigare genom ett erbarmligt språk som saknar logisk stringens, korrekt satsbyggnad och stavning. Här kommer bl.a. vådorna av skolans förfall till synes.
  Jag är också pensionär med ett långt yrkesliv som högstadierektor i Finland, en lång period som diplomat i Paris och numera med 7 års erfarenhet av livet i Sverige. Hela mitt liv har jag med stort intresse följt politik i ett flertal länder, men ingenstans konfronterats med ett sådant massivt åsiktsförtryck som i dagens Sverige.

  Efter långa tider av mörkläggning, likriktning och fötryck brukar förnuftet småningom tas till heders. Det finns lyckligtvis tecken på att vinden håller på att vända.
  Din insats tillsammans med andra likasinnade krönikörers låter mig våga hoppas.

 4. I min enkla tankevärld skall endast den personen eller de personerna som begått den kriminella handlingen/handlingarna bestraffas och först efter att vederbörande dömts av behörig domstol kan den dömdes etnicitet och namn offentliggöras. Naturligtvis måste det finnas så många uppgifter i polisens efterspaningar som är relevanta för brottets uppklarnande. Ett stort problem är de politiskt betingade förskingringarna av pensionärernas sparkapital som enligt mitt förmenande inte har kunnat bli tillräckligt belysta. Men vi får dras med de politiker som vi röstat fram

 5. Undrar vad det verkliga skälet är att politiker och viss media inte talar om hur det är? Hör att det finns ”utmaningar” som Sverige måste klara av.
  Politikerna MÅSTE veta hur det står till även om de är naiva.

 6. Tänk om hundratals bilar bränna i Sverige före massinvandringens tid.
  Vilket ståhej det skulle blivit och alla löpsedlar skulle tagit upp frågan.
  Nu förtigs problemet.
  Varför?
  För att brottsligheten i hög grad är invandrarrelaterad. Ingen god svensk får ifrågasätta massinvandringen eller skriva negativt om vad den för med sig.
  Efterlysta brottslingar får inte beskrivas för tydligt eller visas i gammelmedia med bild.
  För denna politik har de flesta svenskar röstat.

  1. ”För denna politik har de flesta svenskar röstat.”

   Ja, och du beskriver själv huvudorsaken till det; medias lögner, förtigande och propaganda.

Kommentarer är stängda.