Kuppförsöket i Turkiet med många ??

Jag förstår ingenting.
Hur kunde militären vara så korkad att de trodde på denna aktivitet?
Genom historien kan kuppförsök bara lyckas om folket är riktigt förbannade på makten och dess lakejer.
Nu blev det direkt fart på böneutroparna i landets minareter, som uppmanade folket att gå ut på gatorna och stoppa fienden, betydligt snabbare än internets telefonkedjor.

Erdogans AKP parti har ju folkets stöd, som dessutom har fått det bättre i plånboken under hans tid.

Blev kuppmakarna lurade i en fälla av Erdogan själv?

Kanske var han fortfarande sur över att domarna inom Gulanrörelsen var fräcka nog att inleda en korruptionsutredning under 2003 mot honom och hans familj?

Dessförinnan var Gulanrörelsens grundare, predikanten, shejken Fethullah Gulen och Erdogan kompisar, men sedan körde det ihop sig och Gulen förstod att det var mer säkert i USA.

Nu stundar hårda tider för hans anhängare inom militär, polis, media och utbildningsväsendet, som mer vill ha skillnad mellan stat och religion, till skillnad från Erdogan och hans AKP parti.
Jag kommer osökt att tänka på det muslimska brödraskapet i Egypten.

EU:s ledare har det inte lätt. Först Brexit, sedan attentatet i Nice, vars gärningsman först ansågs vara en ensam galning, men som många av oss inte gick på.
Inspirationen kom med största sannolikhet från IS, som ständigt önskar död åt alla otrogna. Officiellt fördömde många av moskéernas imamer terrorattacken, men på nätet florerade det av lyckönskningar från fundamentalister.

Merkel och Hollande måste gnissla tänder när de tvingas att fördöma kuppförsöket mot den demokratiskt valde Erdogan och samtidigt inse att de blivet bestående fångar inom flyktingpolitiken.
Kanske måste EU nu betala ännu mer för att Erdogan inte skall öppna portarna på vid gavel för alla som nu finns i flyktinglägren, med mål mot Europa.

Tänk om EU inte varit så förblindad av sina fria rörligheter, utan i tid insett faran med att få passera gränserna utan pass eller identitetshandlingar och förstått att den yttre gränsen snabbt skulle rämna, när medlemsländernas solidaritet mer finns på pappret än i verkligheten.

Asylskälen skulle ha granskats direkt i flyktinglägren och inga migranter varken från Afrika eller Mena-länder, skulle ha tillåtits att på egen hand få passera alla gränser. Nu blev det tvärtom att unga och resursstarka män kunde få uppehållstillstånd, många på falska grunder, medan de med riktiga skäl svälter i underfinansierade flyktingläger.

Erdogan måste nu nöjt gnugga sina händer.