Nya Pinocchionäsor i regeringen

Statsminister Stefan Löven har nu presenterat sin nya regering.
Jag blir inte riktigt klok på gamla och nya ministrars ansvarsområden, som verkar överlappa varandra.
Förmodligen gör inte statsministern det heller, med sin baktunga regering.
Peter Eriksson, miljöpartiets gamla språkrör, har kallats hem från Bryssel och ska ansvara för bl.a bostadssektorn, jag trodde han skulle arbeta som minister, inte som byggherre.
Den tidigare ministern Mehmet Kaplan (mp) glömde visst bort krisen inom bostadsmarknaden i sitt uppdrag, på grund av sin middagsiver med terrorister.
Ann Linde (s) blev mycket glad när hon tillfrågades om att bli ny EU-minister.
Redan idag på DN.se tar hon till storsläggan mot EU länder som vägrar ta emot invandrare. De skall straffas med böter är hennes förslag.
Varför det undrar jag?
Östländer som Ungern, Polen, Lettland, Litauen, Bulgarien har en helt annan historia än andra EU länder i väst.
De vet vad det innebär när nationalstatens gränser brister. De vet också vilken betydelse landets religion och kultur har för frihet och för demokratins förverkligande utan bevakning uppifrån.
Följderna av Tyskland och Sveriges humana generositet har mer avskräckt än inspirerat till att öppna gränserna.
Ann Linde vet mycket väl om att EU ännu inte kan bestämma över nationalstaternas beslut i invandringsfrågan.
Vilka tvångsmetoder har hon tänkt sig, när asylsökande mot sin vilja skall tvingas till dessa länder?
Hon får bara en längre näsa, precis som trädockan Pinocchio fick när han ljög.
Förmodligen vill hon fjäska lite för statsministern genom att upprepa hans mantra, om att fler länder måste dela på flyktingbördan.
Kanske hoppas de att dessa brösttoner skall visa på handlingskraft och skyla över regeringens avsaknad av färdriktning för landet.
Varför inte börja med att utvisa de 80.000 så kallade flyktingar, som saknar asylskäl, men med papperslösas rättigheter och med våldsvänsterns protester är det bäst att hålla tyst.
Nu pratas det i stället om etablering, assimilering är totalt ute och integrering gällde visst bara att svenskfödda skulle anpassa sig till den omhuldade mångkulturen och applådera nyanländas seder och bruk, allt efter det rödgröna etablissemangets pekpinnar.
Modulhus skall nu byggas med fart, helst i områden där våra politiker ej själva bor. Protester från oroliga grannar bemöts med det vanliga främlingsfientliga tjatet.
Varför har inte tanken på modulhus dykt upp tidigare till studenter och mindre bemedlade som väntar i tröstlösa bostadsköer?
Nu behöver de inte vänta längre för i Skåne åker de ut ur kön, tack vare alla nyanländas förturer och snabbspår. Att Malmö nu är en konkursfärdig stad, verkar inte bita på deras röda politiker, kanske hoppas de på mer statliga utjämningsbidrag som tack för sin lojalitet?
Pengar fattas det inte när migrationsverket ständigt ber om mer, det är bara att låna nya miljarder, försämra välfärdstjänster och höja avgifter och skatter, så kan vi nog ta emot fler.
Men till att avskaffa den orättfärdiga pensionärsskatten finns inga medel, trots att det skulle kosta ca 8 miljarder, en nätt summa mot invandringens beräknade totalkostnad på 250 miljarder varje år.
Men nu gäller det för både nya och gamla ministrar att få fortsätta att vara bäst i klassen, trots ständigt sjunkande förtroende från väljarna. De tänker nog att med vår ”oberoende” SVT och lojala medier så går det nog ett tag till.

2 tankar kring ”Nya Pinocchionäsor i regeringen

Kommentarer är stängda.