Makthavare rustar för krig -folket vill ha fred

Mönstret är detsamma i hela västvärlden. Makthavares omsorg går endast på export till länder med exploateringsbara naturtillgångar. Det egna folket som pungslås står sist i kön.

Infrastruktur rasar ihop, vården, skolan och omsorgen måste spara, spara, men neddragningar kommer ändå.. Men pengar till upprustning av försvar finns det i överflöd samt till vapen och humanitär hjälp till deras iscensatta krig. Vapenindustrin gnuggar händerna av förtjusning för att politiker springer deras ärenden med sitt ihåliga alibi att rädda demokratin!

Så här lyder rubriken på en amerikanska nyhetsblogg.

Left to die – Desperate Americans starve and die while corrupt politicians send billions to Israel and Ukraine
Det finns nästan ingen täckning av omfattningen av lidandet som äger rum just nu i bergen i västra North Carolina och östra Tennessee, där offren för orkanen Helene fortfarande är utan ström en vecka efter att stormen slog till och dumpade rekordmängder regn, och nu tar maten och vattnet slut.
Stora delar av Georgien är också fortfarande utan ström och samhällsservice. Människor är törstiga, vissa börjar svälta ihjäl. De har inga mobiltelefoner eller sätt att kommunicera med omvärlden. Den federala regeringen har inte gjort något för att hjälpa den omedelbara situationen. Bokstavligen ingenting…./….
Så, en vecka in i den värsta orkanen som drabbat Amerika sedan Katrina 2005, här är den löpande sammanställningen som visar den federala regeringens prioriteringar.

Biden-Harris administration har godkänt:

· 8,7 miljarder dollar i militärt bistånd till Israel
· 8 miljarder dollar i militärt bistånd till Ukraina
· 567 miljoner dollar i militärt stöd till Taiwan
· 750 $ engångsbetalning för nödhjälp för amerikanska offer för orkanen Helene…”
Källa: https://leohohmann.substack.com/p/theres-something-nefarious-going utm_source=substack&utm_campaign=post_embed&utm_medium=email

——————————————————————-

Från Lindelöfs blogg skriver Jan Fredriksson i samma anda. https://www.lindelof.nu/aldrig-mera-krig/

”I Berliner Zeitung läser jag att tusentals demonstrerade för fred i Berlin på ”Tag der Deutschen Einhet” fredagen den 3 oktober. Initiativtagarna till demonstrationen ”Nie wieder Krieg” skriver i sitt upprop att den tyska regeringen rustar som aldrig förr. Vi skall förbereda oss för krig. Man planerar att införa allmän värnplikt. Pengar till en massiv upprustning samtidigt som det saknas pengar till sjukhus och omsorg, pensioner, utbildning, barnomsorg, järnvägar och lokaltrafik. I uppropet krävde man också ett omedelbart stopp för kriget i Ukraina och Gaza och de opponerar sig emot utstationeringen av amerikanska medeldistans-missiler i Tyskland.”

Makthavares solidaritet går endast till deras oligarkbröder, vad folket röstar på spelar ingen större roll i praktiken. Krig är den effektivaste stölden av medborgares pengar.

Hota – kriga – återuppbygga, vilken briljant affärsidé!

Krig är enligt Wikipedia användande av organiserat militärt våld mellan stater eller mellan folk i syfte att uppnå politiska mål. Medlen kan även vara ekonomiska, exempelvis blockad av fiendens handel, eller psykologiska.

Politiska mål är inte folkets mål, som bara vill leva i fred med sina nära och kära, som offras på löpande band för politisk måluppfyllelse.

Bild från nytimes.com

4 tankar kring ”Makthavare rustar för krig -folket vill ha fred

  1. Jag har läst det på så många ställen att nu tror jag på det:
    Tjänstemännen på FEMA, Federal Emergency Management Agency hindrar aktivt medborgare att hjälpa de nödställda, beslagtar livsmedel och hotar med arrestering.
    Tydligen har FEMA-männen ett kick-back avtal med vissa leverantörer av nödproviant etc, med andra ord: medborgarinsatser gör att svartpengarna uteblir.
    Medan människor dör utan mat och mediciner i katastrofområdet.
    FEMA har som lök på laxen slösat bort sitt anslag på illegala migranter istället för nödhjälp.
    Vilken soppa. Harris och Biden gör ingenting.

    1. Medan SVT i Rapport i går ömmade för att flyktingströmmarna under Melonis ledning i Italien hade minskat, så är det tyst om orkankatastroferna i USA där hjälp uteblir. Kanske är de för vita för uppmärksamhet?

  2. Det verkar uppenbart att Väst vill kriga mot Ryssland. Är det landets rika naturtillgångar som lockar?
    Samtidigt är väl Putin Natos bästa medarbetare, då han gav Nato anledning att utvidgas. Eller?

    1. Frågan är om det inte var Nato som gav Putin anledning att skydda Rysslands gränser från kärnvapen efter Majdan kuppen 2014, som gjorde att han gick in i det Nato längtande Ukraina. Jfr Cubakrisen under 1962!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *